Jump to content

Siste VHS kjøp


morty
 Share

Recommended Posts

VHS'en er død, lenge leve VHS'en.

 

Norge har et lite marked for samlere, men det virker å ha tatt seg litt opp i det siste. I Sverige er det langt større, samme gjelder nedover i Europa, for ikke å snakke om USA. I Austin har man til og med åpnet videobutikker igjen fordi interessen er såpass stor! Endel mindre firma har startet med nyutgivelser av trash på VHS, og filmer som Beyond the Black Rainbow fikk en begrenset utgivelse på det gode gamle videoformatet.

 

Norges største VHS samling ligger nok hos Alf Harald ved Norsk VHS, med ca 8000 norske utgivelser i samlingen. Nytes her http://norskvhs.com/

 

Dette er tråden for oss som tviholder på en svunnen tid. Hipster eller oldis, her postes ditt siste VHS kjøp.

 

De siste ukene har det blitt endel godbiter for min del, bare nå i helgen hanket jeg inn 30 filmer ved ren tilfeldighet. De fleste er norske, men et par nederlandske, en britisk, noe svensk og en finsk.

http://s27.postimg.org/qnwxwb9tf/IMAG3720.jpghttp://s27.postimg.org/esf9599pv/IMAG3729.jpg

http://s10.postimg.org/63zd2rh1l/IMAG3778_1.jpghttp://s10.postimg.org/g3u9insax/IMAG3774_1.jpg

http://s27.postimg.org/h5x6w9o4z/IMAG3731.jpghttp://s10.postimg.org/8ml23g2rt/IMAG3777_1.jpg

http://s27.postimg.org/dov4tap2r/IMAG3732.jpg

http://s10.postimg.org/nmderajnt/IMAG3773_2.jpghttp://s10.postimg.org/a46if07ih/IMAG3776_1.jpg

http://s10.postimg.org/a6qe1ub61/IMAG3775_1.jpghttp://s28.postimg.org/inqmzkjql/IMAG3780_1.jpghttp://s28.postimg.org/n8ctei3fx/IMAG3799_1.jpg

http://s28.postimg.org/y5e539q7h/IMAG3798_1.jpghttp://s28.postimg.org/dmj8y7ca5/IMAG3797_1.jpg

http://s28.postimg.org/od6vjvpwt/IMAG3781_1.jpghttp://s29.postimg.org/aylh5pduf/IMAG3654_1.jpg

http://s29.postimg.org/ohk4emu9z/IMAG3644_1.jpghttp://s15.postimg.org/ugwkto34r/IMAG3641_1.jpg

http://s15.postimg.org/orgc9cwyj/IMAG3642_1.jpghttp://s15.postimg.org/bkqw9u197/IMAG3643_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

Så ut som mye gull der. Dette ga meg enda mer lyst til å utvide den relativt beskjedne VHS-samlinga mi. Et av mine hobedproblemer med VHS har vært og få tak i en stabil spiller, men har akkurat rappet til meg den gamle spilleren til det lokale bibliotek så jeg har troa. Selvom jeg nok med tiden har lyst på en eldre VHS-spiller av litt eldre design, type 80-tallet. Utdyp gjerne hvor du har kjøpt de siste filmene og for hvor mye. Alltid interessant å se om man kan plukke opp et tips eller to.

Link to comment
Share on other sites

 

Dette var hyggelig, Jonas. Virket som jeg var litt alene her :D Haaper virkelig vi er flere tapehoder her inne, det hadde veart morro.

 

Jeg har en relativt ny spiller for avspilling, den fungerer veldig godt for det den skal. Jeg har ogsaa en moviebox, den er ikke saa ofte i bruk. Hehe.

 

Filmene har jeg plukket opp litt her og der. En god del via finn. Mange som selger VHS legger ikke ut godbitene, i den tro at de ikke er verdt noe. Saa man maa spoerre etter big boxer, lister, mase og grave. Jeg gir alltid en grei pris, og er ikke interessert i aa lure folk. Det har hjulpet meg langt paa vei, og naa har jeg et par stykker som jevnlig selger ut litt. En sitter paa et par videobutikker, som han gradvis pakker ut av esker. Der skjer det i ny og ne endel spennende!

 

Jeg henger ogsaa paa litt forum rundt omkring, f.eks. i Sverige hvor man har et langt stoerre og samlet miljoe. Shock Waves er svensk, den byttet jeg til meg med Dagen Etterpaa. The Dagger of Kamui er ogsaa svensk, en av mine favorittfilmer foroevrig, ble jeg tilbudt av en der driver en bruktbutikk for VHS. Den var i han personlige samling. The Beyond var via Tradera, det svenske ebay. Blood Beach var gjennom britiske ebay, hvor jeg har kjoept endel spesielle ting. Det ironiske er at et par dager etterpaa fikk jeg et tilbud om aa kjoepe en norsk versjon av Blood Beach :D Men dette er en film jeg mer enn gjerne har i flere versjoner!

 

Time Busters og Maximum Overdrive fikk jeg via QXL, hvor det i ny og ne dukker opp noen godbiter, spesielt fra en der heter Paulrocks. Black Widow, Spoekelsesskipet, Sole Survivor, Alien Attack, komplett Tilbake til fremtiden, Hard Ticket to Hawaii, Barbarians og en 20 andre filmer fikk jeg fra en tidligere samler i Oslo -som kontaktet meg via finn- for en skarve 350,-. Han skulle ha langt mindre enn det, saa det var virkelig et roeverkjoep.

 

Mad Mission 3 kjoepte jeg fra en samler i Finland, fordi jeg proever aa faa komplett av serien. Det andre er kjoept i Norge, det meste via finn. Men ogsaa litt via en der har solgt ut store deler av videosamlingen sin, dette var siste rest. Fikk med Gutta i Kompani C som en bonus.

 

Jeg har endel som skal ut, deler av partier jeg har kjoept inn osv. Saa bare aa rope ut, Jonas. Og fortell gjerne litt om din samling, ikke vear beskjeden.

Link to comment
Share on other sites

 

Litt mer inn...

 

http://s10.postimg.org/7pk20afc9/IMAG3811_1.jpg

 

Norsk versjon av Blood Beach, ganske happy...

 

http://s10.postimg.org/ndl972uy1/IMAG3813_1.jpghttp://s10.postimg.org/df0akllih/IMAG3814_1.jpg

 

En 80s barndoms trash klassiker og uklippet Django fra Breien Film

 

http://s10.postimg.org/5c6pn0qax/IMAG3809_1.jpghttp://s10.postimg.org/wbaki6crt/IMAG3810_1.jpg

 

My Demon Lover var paa min checkliste, og nok en 80s godbit. I Kattens Kloer viste seg ikke aa veare Fulcis The Black Cat, som har samme norske tittel, men The Uncanny med Peter Cushing. En Amicusish antologi-film. Fryktens Hus er The House on Sorority Row, mest sannsynlig pre-videogramregisteret og uklippet. Raidet på Entebbe er nok en gammel barndomsfavorit. Crazy Horse and Intelligent Monkey ser ut til aa veare en liten godbit, en nordisk utgivelse for Sverige, Danmark, Finland og Norge. I Norge var den levert av O & M Video fra Tromsoe. Utover det mer Bud Spencer, som jeg samler. Samt mer ninjaflicks, som jeg ogsaa samler.

Link to comment
Share on other sites

 

Har ikke så allverdens å fortelle om min samling. Har ikke helt oversikt heller for å være ærlig da samlingen ligger hjemme i mitt barndomshjem så altfor langt unna. Selve samlingen er nok ikke på mer enn 20-30 filmer og dessverre altfor lite kvalitet. Vi får se om jeg kommer med en oppdatering neste gang jeg er hjemme, må definitivt kvitte meg med litt ræl og investere i litt flere kvalitetsfilmer. Fortsett gjerne oppdatering av dine kjøp, alltid morro å se.

Link to comment
Share on other sites

 

En 20-30 filmer er jo en god start, det kan jo være litt gull der. Hvilke filmer er du på utgikk etter, om du nå skulle utvide samlingen? Vet om en ganske stor svensk samling, med masse godbiter, som skal selges om han oppnår bud på 80% av samlingen. Har inne endel bud der, men den har stoppet litt opp. Rop ut om du er interessert, så skal jeg PMe deg en link dit. Noe har helt sinnsyke bud, som 5000,- for Thriller - en grym film, men der finnes ennå mye snacks som ikke har noe bud.

 

Får inn litt nå før helgen, så da skal jeg få slengt ut en oppdatering.

Link to comment
Share on other sites

 

Mitt store problem med å utvide samlingen er plassmangel der jeg bor nå. Er endelig ferdig som student og i full jobb så har i det minste mer økonomiske muskler enn jeg har hatt de siste årene så både BD- og VHS-samlingen vil nok få seg store løft fremover, men det blir nok filmer på blåstråle som får hovedprioriteten. Tenker mer på å utvide VHS-samlingen de gangene jeg kommer over gode kjøp, kjenner det kribler ganske godt i lommeboka når jeg ser bildene av samlingen din. Hvor mange filmer har du egentlig?

 

Det jeg hovedsakelig har lyst til å utvide samlingen min med er action-filmer, b-filmer og skrekk, helst fra 80-tallet. 80-tallet er et generelt undervurdert tiår i mine øyne. Kan ikke se for meg en filmsamling som er mer sjarmerende og nostalgisk enn en samling bestående av masse herlige godbiter fra 80-tallet på VHS. Kunne også tenkt meg filmer som bringer tilbake barndomsminner som f.eks. The Goonies og Gremlins. Fikk endelig summa meg til å sett Dis idag, kunne godt hatt den også i samlingen. Send gjerne pm med link til den samlingen forresten!

 

5000 for én film er helt drøyt, er filmen virkelig så sjelden på VHS?

Link to comment
Share on other sites

 

Thriller er nok en meget sjelden sak paa VHS, ja. Men 5000,- for en film er ikke hverdagskost, men ikke uhoert. En svensk utgave av City of the Living Dead paa Video-Invest, uklippet, gikk for 15.000,- paa Tradera. Men samme film har gaatt for langt mindre, saa det handler om aa treffe rette folk til rett tid. Nylig en som solgte en rimelig sjelden sak paa et svensk forum, han var tilbudt 5000,- fra en nedi Europa et sted, men ville selge den i Sverige. Han endte opp med aa tape 3000 paa det salget. Saa....

 

Jeg samler for det meste 80-talls, skrekk og b-film. Samt endel uklippet, og noen faa selskap jeg liker godt. Utover det ninjafilmer, Bud Spencer/Terence Hill, Jackie Chan & Bruce Lee. Samlingen min ligger paa 200 filmer. Rundt 50 eller mer av disse skal ut, og har ogsaa solgt unna endel annet. Litt grunnet plassmangel, og samt for aa holde orden. Jeg samler stort sett kun big box, tidligere utleiefilmer.

 

Blir nok litt stille fremover, forutenom et par filmer her og der. Men faatt inn litt siden sist.

 

http://s27.postimg.org/d4de5yrkz/IMAG3921_1.jpghttp://s27.postimg.org/fx20c92jn/IMAG3918_1.jpg

En noe eldre utgivelse av Den Lille Piken... fra Mayco, et selskap jeg er spesielt glad i. Rottene/Willard er noe sjelden, usikker paa hvilken utgivelse dette er, men finner ikke den hos Norsk VHS. Den har ogsaa manglende DVD-utgivelse, forutenom piratkopier og enkelte VHS-versjoner som gaar for en god sum. In the Line of Duty er 80s Hong Kong action, og Thunder 3 er min foerste i denne klassiske 80s action serien om en hevnlysten ramboish indianer.

 

Tintin er en fin sak paa hvit Esselte, og de to Muppet Show-filmene taler for seg.

 

http://s27.postimg.org/wgzoyhrtv/IMAG3920_1.jpghttp://s27.postimg.org/glauv719f/IMAG3919_1.jpg

Klassisk 80s horror med Nightmare on Elm Street 3, 4 og 5. Etter min mening er 3ern den beste, godt mulig av nostalgiske grunner. Hadde en annen av 3ern, orginal utleie, men uheldigvis med kopiert cover. Saa hyggelig aa endelig faa fatt i en godt bevart utgave.

 

Maniac Cop er et velkjent 80s videovolds ikon. Mens Prison er Renny Harlins pre-Hollywood verk, som har faatt en viss kultstatus. Mest av alt fordi den manglet DVD-utgivelse inntil veldig nylig. Psycho II er hva det er, i min mening en av de bedre oppfoelgerne.

 

http://s27.postimg.org/avumavv37/IMAG3922_1.jpg

 

Elementear 80-talls VHS fra Mayco, samt en av de kanskje mest undervurderte av Mel Brooks filmer.

Link to comment
Share on other sites

 

Det er på det nivået ja, kjenner at jeg ikke er helt der ennå for å si det mildt. Kanskje en dag...

 

Mye snasent du hadde skaffet deg siden sist! Bare for å tilfredstille min egen nysgjerrighet, hva måtte du ut med for Rottene? Du har ikke noe oversiktsbilde over hele samlingen da? Alltid morro å se bilder av samlinger. Når det gjelder big box, er det slik at det kun er utleiefilmer som er av denne typen?

 

Hvilke filmer består disse 50 filmene du skal ha ut?

Link to comment
Share on other sites

 

Der finnes kjoepefilmer som ogsaa er big box, regner med at Muppetshow-filmene er kjoep og ikke utleie. Men har sett samme filmene med utleiemerker, saa de det er ikke umulig de har veart ment til utleie. Har et par ninjafilmer som ikke har veart utleie, tidlig utgivelser foer videogramregisteret. De foerste filmene var gjerne til kjoep, ikke utleie, foer videobutikkene virkelig startet ta av.

 

Skal proeve aa lage en oversikt over samlingen, men lover ikke noe med det foerste. Hehe.

 

Kan lage en liten salgstraad, saa kan du jo se om det er noe du vil ha. Rop ogsaa ut om hvilke filmer du er interessert i :)

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

 

Kan lage en liten salgstraad, saa kan du jo se om det er noe du vil ha. Rop ogsaa ut om hvilke filmer du er interessert i :)

Lag gjerne en tråd så kan jeg se om det er noe som frister.

 

 

Fikk tak i Dis signert av Aune Sand her forleden.

Jævlig misunnelig på den der. Hvordan fikk du tak i denne skatten?

Link to comment
Share on other sites

 
  • 2 weeks later...

Helgas storfangst resulterte i 66 nye filmer i samlingen, og omtrent doblet det totale antallet i samlingen. Kostet meg i overkant av 650 spenn. Vel verdt pengene med tanke på hvor mye kvaliteten i samlingen økte etter dette kjøpet.

 

http://i62.tinypic.com/23ue683.jpg

 

http://i59.tinypic.com/2czeyar.jpg

 

http://i59.tinypic.com/1180diw.jpg

 

http://i62.tinypic.com/x3d1yd.jpg

 

http://i59.tinypic.com/jh4j2o.jpg

 

http://i58.tinypic.com/2vl5d9c.jpg

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Fett det da, men fetere om den hadde veart norsk :D Svensk cover eller norsk cover? Veart utleiefilm i Norge?

 

Uansett mye fett her, sikler paa den Django Strikes Again, utrolig bad ass cover. Samt en av de andre Djangofilmene jeg husker best. Demonens Hevn er jo ogsaa kanonbra. Hva vet du om Swordkill? Norsk utgivelse?

Link to comment
Share on other sites

 

Hadde det likt det bedre, men men. Exterminator har svensk cover og ting tyder på at den har vært utleiefilm her i Norge.

 

Jepp, coveret til Django Strikes Again var grunn nok alene til at jeg raska den med meg. Swordkill vet jeg fint lite om annet enn hva som står på coveret, men coveret er i det minste norsk. Er litt skeptisk siden det er festet en lapp på baksiden av coveret der det står Orions Belte så håper ingen har klart å kopiere over filmen.

Link to comment
Share on other sites

 

Hmm. Interessant. Godt mulig det er en veldig tidlig utleiefilm, veldig usikker. Vet der er en med norsk cover ogsaa, men den er utgitt paa Novio.

 

Maa jo si at jeg er litt sjalu paa Ghostbustern din, har lett etter den en stund :D Hva er den Dark Mission-greia forresten?

 

Har foroevrig faatt inn litt mer, ganske fornoeyd da det meste er fra lista mi.

 

http://s12.postimg.org/4jp30bh8d/IMAG3994_1.jpghttp://s12.postimg.org/fn8p5x2il/IMAG3992_1.jpg

 

http://s12.postimg.org/p53us7yt9/IMAG3991_1.jpghttp://s7.postimg.org/j7m5uiesr/IMAG3995_1.jpg

 

http://s12.postimg.org/x1oc0ga9p/IMAG3983_1.jpg

 

http://s12.postimg.org/wqbh1fj7h/IMAG3990_1.jpg

 

http://s12.postimg.org/wepfaxddp/IMAG3984_1.jpghttp://s12.postimg.org/3nslkv7jx/IMAG3980_1.jpg

 

http://s12.postimg.org/ghqne7kzh/IMAG3986_1.jpghttp://s12.postimg.org/9yxt1a8sd/IMAG3981_1.jpg

 

http://s12.postimg.org/eeg86jl6l/IMAG3987_1.jpghttp://s12.postimg.org/wz91rcvzx/IMAG3988_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

Gleder meg litt på en ondskapsfull måte at jeg plukket med meg noe du har slitt med å finne, hehe... Dark mission er denne filmen her: imdb med Christopher Lee blant annet eller Christoffer Lee som det står på coveret. Norsk cover er det også.

 

Mye kult du hadde plukket med deg som vanlig. Latterlig fett cover på Ørnens skygge! Big Trouble in Little China og Predator er noe jeg har lyst på i min samling selv. Er det vanskelige å finne på VHS?

 

Er det forøvrig noe spesielt med Poltergeist III? Husker jeg så den på plassen jeg plukket filmer sist, men la den ned igjen i boksene i den tro at den ikke var noe særlig å ha.

Link to comment
Share on other sites

 

Hehe. Du burde virkelig fryde deg over det! Naa ser jeg du fant Robocop ogsaa, saa faen ta deg! Saa Dark Mission er Jesus Franco? Paa norsk? Det er jo ganske fett!

 

Poltergeist er noe jeg vokste opp med, saa pur nostalgi :) Naa mangler jeg bare toern. Big Trouble in Little China og Predator burde veare rimelig greie aa finne, hovedproblemet er kanskje at endel samler dem og ikke er saa villig til aa selge. Du fant dem ikke i videosjappa?

Link to comment
Share on other sites

 

Dark Mission er Jesus Franco på norsk ja. Fant ikke Big Trouble in Little China og Predator nei, men var visstnok rundt 1000 filmer som jeg ikke fikk sett gjennom så ligger nok der.

 

Hadde forresten tre big box vhs i samlingen fra før som er kjøpt på samme plass:

 

http://i62.tinypic.com/qsw8ev.jpg http://i57.tinypic.com/246j0xf.jpg

 

http://i61.tinypic.com/2jceqtt.jpg

Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 weeks later...
 
  • 2 weeks later...

Litt mer inn...

 

http://s15.postimg.org/vwthfa3ej/IMAG4092.jpg

http://s15.postimg.org/bf8j3mraz/IMAG4090.jpg

http://s15.postimg.org/3l7xi8ji3/IMAG4091.jpg

http://s15.postimg.org/kj2cqc3i3/IMAG4093.jpg

http://s15.postimg.org/snagv2px7/IMAG4098_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

 
  • 1 month later...
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...