Jump to content

Recommended Posts

"Norges drøyeste filmprovokatør, som ingen har hørt om." ???!!!!

 

 

En 80 min lang dokumentar om filmhistorien til den norske anarkisten og undergrunnsfilmskaperen Bredo Greve slippes i år. Den heter så mye som Bredo Greve - Filmrebell

 

 

"Han var en anarkist og provokatør. Undergrunnsfilmskaper og en frekk faen. Flere av dagens veteraner innen norsk filmbransje startet karrieren hos ham. Allikevel er det få i dag som kjenner til Bredo Greve.

I Bredo Greve – filmrebell blir du tatt med på reisen gjennom Bredo Greves forunderlige filmhistorie. Fra filmklubbene og modernismen på 60-tallet, til det samfunnsprotesterende og utflippa 70-tallet. Med en bakgrunn fra boksing var Greve alltid klar for en god kamp, og han brukte filmen til å sette fingeren på problemer i samfunnet. Hans kritiske eksponering av bl.a. pelsdyrnæringa, Alta-utbyggingen og samfunnets brutale mekanisering, er fortsatt skremmende aktuell.

Bredo Greve ble mest kjent for sin aksjon mot det norske kinomonopolet, der han skapte rabalder ved å vise sin spillefilm «Heksene fra den forstenede skog» ulovlig. Legendarisk er også hans «sensur- tester» i «Filmens vidunderlige verden» der han og Sissel Kleven iscenesatte norgeshistoriens drøyeste volds- og sex-scener for å utfordre filmsensuren.
"

 

Noen som har sett filmene til Bredo Greve?

 

Link to comment
Share on other sites

 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...