Jump to content

Hong Sang-soo


Angeleno
 Share

Recommended Posts

Begynner å bli overbevist om at han er en av de beste i faget pr. dags dato, en filmskaper som koker ned drama til en uhørt minimalisme, som åpenbart er inspirert av Rohmer, men toner ned Rohmer der Rohmer kan bli svevende og tørr på sitt verste (på sitt beste er det helt en annen sak), fremstiller og leker med en maskulinitet i krise, klarer å gjøre gammelt nag og anger til noe spennende uten å falle inn i "fortiden innhenter'æ", og ikke minst setter opp hverdagslige situasjoner med en balanse mellom vidd og bittersøthet uten å bli ubehagelig twee. Det er noe med karakterene til Hong Sang-soo som gjør at de er spesielt troverdige. Jeg tror det har mye med at samtalene får spille ut i real time å gjøre, at filmene ofte begynner uten et klart mål, at scenene ofte finner sted på de samme stedene, de samme barene og spiseriene, og at han har noen av de mest nyanserte mannlige karakterene i dag. Det er det ikke ofte man hører - "noen av de mest nyanserte mannlige karakterene"! Min favoritt er vel så langt The Day He Arrives. Har ikke sett noe av det tidlige i filmografien, men er spent på ting han gjorde rundt årtusenskiftet. Hva synes Diskuterfilm? Mesterverk eller oppskrytt trash?

Link to comment
Share on other sites

 

Må skaffe meg In Another Country ASAP. Slurvet med å få sett, en av mine favorittregissører. Du har rett om hans menn, så det er litt interessant hva slags rolle Isabelle Huppert har fått her. Favoritt.. tja. The Day He Arrives er Hong på slitt mest slentrete og komfortable - en lettvint film, på en god måte. HaHaHa var vel hans morsomste. Før den står Woman on the Beach og Like You Know It All som favoritter.

Link to comment
Share on other sites

 

In Another Country er veldig bra. Den kan bli litt flåsete, det dras noen enkle jokes om språkbarrierer og kulturforskjeller (bør være noe for deg som har bodd/bor i Seoul?), som iblant tipper over i (riktignok god) slapstick, men Huppert har en strålende rolle, og de klumsete, pretensiøse mennene er på plass. Definitivt blant de bedre "arthouse-regissør lager film med stor europeisk arthouse-stjerne"-filmene de siste årene. Og den er virkelig morsom.

 

For de som ikke har sett noe Hong bør vel Lost in the Mountains, en kortfilm på knappe tretti minutter, være en veldig fin introduksjon. Der skisserer han litt av den malen han ofte jobber med, et slags omriss. Og den har selvfølgelig dette "noen har driti seg ut for noen år siden" som han er så god på.

Link to comment
Share on other sites

 
  • 2 months later...

Fikk sett In Another Country nå - på et vis Hong light - vignettformatet med vår manusforfatter i bakgrunnen åpner selvsagt for noen enkle løsninger og mindre kjøtt på beinet - men bra slapstick, bra humor. Huppert litt annerledes enn hans andre figurer, mye moro i hennes reaksjoner, mennene kanskje mer som vi kjenner dem. Livvakten en veldig morsom karakter, likedan denne andre, sure kvinnen. Settingen sendte selvsagt tankene til 'Woman On the Beach' som vel har hakket mer å si om forhold, men denne vinner komiske poeng for kjærlighetssinteressen som introduseres på variert vis .. Har ikke så mye fornuftig å si om filmen, egentlig, et morsomt eksperiment med engelsskpråklig dialog, noen ekstra poeng for oss som har besøkt langsbygda i Korea.

Link to comment
Share on other sites

 
 
  • 3 weeks later...

Ikke filmer eldre enn ti år.

 

Ser at han vant Best Director i Locarno-festivalen for nye 'Sunhi'. Ligger ikke på latsiden.

 

The film, Hong's 15th to date, revolves around the main female protagonist and three men who are romantically interested in her. After its screening at Locarno, critics described it as one of the most beautiful films to appear at this year's festival.

 

Ikke ukjent tematikk.

 

http://www.youtube.com/watch?v=mR7eoUT1ObI

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...