Jump to content

2013


Fredrick
 Share

Recommended Posts

 
  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 
 
 
 
 

Hmm, nei, det er det kanskje ikke. Trodde den kom ut på Kompakt!

 

Topp 10 så langt i år:

 

1. Hookworms - Pearl Mystic

Den beste psych-relaterte utgivelsen på år, og kanskje den beste debutplaten fra et engelsk psykedelia-band siden Spiritualized. Record collector-instinktet blant 60- og 70-tallsfantaster resulterer sjelden i noe så energisk, tight og tilstedeværende. En salig blanding av Stooges, MC5, Spacemen 3, Flying Saucer Attack, Loop, kraut og annen motorik, men gjort med en følelse av katarsis - sorry - som får meg til å revurdere stort sett all psykedelia gitt ut etter 1980.

2. The Knife - Shaking the Habitual

Det er et øyeblikk på "Raging Lung" hvor Karin Dreijer-Andersson synger "and that's why it hurts", og melodilinjen gjennomgår et lite skifte. Det øyeblikket er sånn ca. verdt hele plata, men gjennomgående er dette en i overkant av nitti minutters lang maktdemonstrasjon.

3. DJ Koze - Amygdala

En av de mest behagelige electronica-utgivelsene fra Tyskland på flere år.

4. Marnie Stern - The Chronicles of Marnia

Ut med trommisen til Death Grips, inn med Kid Millions fra Oneida. Det gjør den nest beste Marnie Stern-plata mer nedtonet enn på lenge, og det er en ballade her som overhodet ikke funker, men ellers er alt ved det vanlige - stort sett emosjonell shredding, velkalkulerte hooks og pop på høyt nivå.

5. My Bloody Valentine - s/t

6. Thee Oh Sees - Floating Coffin

7. Vår - No One Dances Quite Like My Brothers

Iceage får mest oppmerksomhet, men jeg foretrekker egentlig denne - industriell, gotisk electronica med en vokal som grenser mellom en parodi på Ian Curtis og rørende bariton.

8. Yo La Tengo - Fade

9. Van Dyke Parks - Songs Cycled

10. Sandwell District - FABRICLIVE 69

 

Flere må gjerne lage lister.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

2013 ja. Det der var så mange sanger at jeg kan gi deg to plater (?). Bass Drum of Death - s/t og Catholic Spray - Earth Slime. Hvis du er uenig så tar du kun Catholic Spray.

Link to comment
Share on other sites

 

Skal få gjort det snart! Kommet i gang med plata?

 

Må litt motvillig innrømme at jeg liker Disclosure-albumet ganske, ganske godt. Det er i alle fall bedre enn en god del andre UK-crossover-greier den siste tiden.

Link to comment
Share on other sites

 

Nei, jeg er treig. Skal forsøke å få hørt litt etterpå.

 

Intetsigende urangert 25 plater jeg liker. Har flere gode kandidater som jeg ikke har fått hørt nok på enda liggende.

 

My Bloody Valentine - mbv
Catholic Spray - Earth Slime
Hookworms - Pearl Mystic
The Fall - Re-mit
Von Tesla - Providing Needles
King Gizzard & the Lizard Wizard - Eyes like the sky
Slow Warm Death - S/t
John Grant - Pale green ghosts
Phosphorescent - Muchacho
Lou Breed - Stoned Out Two: Morning of the way to love
Jacco Gardner - Cabinet of Curiosities
Thee oh Sees - Floating Coffin
The Knife - Shaking the Habitual
Deerhunter Monomania
Bill Baird - Spring Break of the Soul
The Haxan Cloak - Excavation
Devendra Banhart - Mala
Colin Stetson - New History of Warfare vol. 3: To See More Light
Savages - Silence yourself
Iceage - You're nothing
Waylon Thornton and the heavy hands - Enter the Coven
Jenny Hval - Innocence is Kinky

Bass Drum of Death - S/t
Benoit Pioulard - Hymnal
Vår - No One Dance Quite Like my Brothers

 

edit: Glemte Chelsea Light Moving, som jeg liker veldig godt.

Link to comment
Share on other sites

 

Mye bra på den lista, awf.

 

Det er litt vanskelig å komme utenom det første albumet til Boards of Canada på åtte år om dagen, og for puristene det første ordentlige Boards of Canada-albumet siden 2002, så det er greit å sette seg ned med det først som sist. Jeg liker det i alle fall veldig godt. På mange måter minner det om My Bloody Valentine, tiden har tilsynelatende stått stille siden 90-tallet, så det er fortsatt skurrete IDM-ambient som gjelder. Plata åpner veldig bra, det er litt slapt i midten, så tar det seg opp igjen mot slutten - omtrent som forventet. Akkurat nå tror jeg at jeg liker dette bedre enn godteboks-Autechre, selv om Exai også var veldig bra.

 

Så ser det ut som om Neko Case snart kommer med et nytt album, og det blir plutselig nesten litt for mye å forholde seg til i år. Det er viktig å reservere seg mot "beste plateåret på leeeenge"-uttalelser, men nå går det nesten ikke.

Link to comment
Share on other sites

 

Blir med på bølgen, og slenger ut 25 skiver jeg har likt fra 2013. Noenlunde rangert, med fokus på ting jeg ikke har skrevet om her før.

 

The Knife - Shaking the Habitual

The Haxan Cloak -

Mark Templeton - Jealous Heart

Fire! Orchestra - Exit!

The Fall - Re-Mit

The Drones - I See Seaweed

Dirty Beaches - Drifters/Love is the Devil

Dean Blunt - The Redeemer

William Basinski - Nocturnes

Kurt Vile - Waking on a Sunny Day

Anthony Naples - Rad-An1

Ensemble Pearl - s/t

Jefre Cantu Ledesma - Devotion

Dadub - You Are Eternity

Barn Owl - V

Prurient - Through the Window

Segue - Pacifica

Black Jungle Squad - S/T

Colin Stetson - New History Warfare 3

Howard Stelzer - The Impossible Astronaut

Paysage d'Hiver - Das Tor

Sandwell District - Fabric 39

Savages - Silence Yourself

Hair Police - Mercurial Roots

Demdike Stare - Testpressing #1/#2

 

MBV har falmet litt, dessverre. Fortsatt mange fine enkeltøyeblikk, men usikker på hvordan det står seg som helhet. Må høre/høre mer på Keith Rowe/Graham Lambkin, Jenny Hval, Joe Panzner/Greg Stuart, Sundrugs, generelt mer hip-hop, Baths, Lapalux, Wolf Eyes, James Rushford/Joe Talia.

 

Dette er veldig på siden, og kanskje et faux-pas: Er det noen her inne som har en invitasjon til what å bomme bort? Har bare gymnasium-invitasjoner i bytte, men det har vel Satan og bestemora hans allerede. Om noen føler seg generøse er det bare å sende på en PM, lover å oppføre meg.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Okei Angeleno. Nå har jeg rota meg til å høre The Elektrik Karousel.

 

Hvordan skal man oppsummere dette? Først og fremst så må jeg si at jeg er veldig glad i albumstrukturen med mange, men ikke så lange låter. Det passer meg veldig bra og jeg dropper que'inga jeg ofte gjør når alle sangene er 5 min +.

 

Uten å prøve å sjangerbefeste så kan jeg si at dette er noe jeg vanligvis ikke hører på og jeg aner ikke hva jeg skulle sammenlignet det med heller. Likevel kan jeg si at jeg liker det ganske godt. Jeg liker at det skjer mye på engang. Det er mange lag med ulike fragmenter av rare rytmer i ulikt tempo som går over hverandre. Jeg lukket øynene og konsentrerte meg for å prøve å fange opp hva som skjedde. Da føltes det som at jeg hørte på en blanding av et ekko som kom fra innsiden av en container og trafikk 360 grader rundt meg. Storbymusikk. Jeg synes å høre fragmenter fra ulike filmer, jazz, klassisk, fabrikklyder og andre rytmer laget av rare gjennstander som et kassaapparet feks, og i det hele tatt mye annet. Lydbilde skifter for fort til og helt få tak på det.

 

Det jeg kanskje liker best er at det fremstår såpass fresht og kult, selv om flere av låtene virker å være helt blottet for noe som helst struktur eller rød tråd? Harmonium feks varer ikke et minutt en gang, men fra 40 sek og inn til 57 sek begynner den plutselig i en helt ny retning. Viser en tanke eller en mulighet de siste 17 sekundene. Bare masse ideer som er smeltet sammen til noe som på en eller annen måte funker. Hvordan får man til det liksom? Hvordan sørger man får at det ikke blir for mye på engang.

 

Det er veldig vanskelig å kritisere eller trekke frem ting jeg ikke liker her. Ikke at det nødvendigvis er noe, men låtene er liksom så innbydende og dynamiske at jeg bare lar det gå. Det blir aldri kjedelig, selv om noen av låtene kanskje ligner på hverandre, føles det som om det er stor variasjon i plata. Likevel kan jeg bare drite i å trekke ut favorittlåter. Usikker på hvordan denne type låter står på egenhånd. Jeg tror man iaf må høre et par av låtene etter hverandre for at det skal fungere. Mulig dette bare er ganske nytt for meg?

 

Bra valg, Angeleno

Link to comment
Share on other sites

 
 

Den er veldig bra. Jeg hørte gjennom den sikkert 10 ganger da den først kom ut. Har nesten ikke hørt noe på den etter det. I utgangspunktet så synes jeg det var en bunnsolid plate og jeg hadde tatt den med i en topp 10 hvis jeg måtte utarbeida det nå.

Link to comment
Share on other sites

 

http://www.earbuddy.net/wp-content/uploads/StandishCarlyon-Deleted-Scenes.jpg

 

 

Standish/Carlyon - Deleted Scenes. Hva synes folket?

Link to comment
Share on other sites

 
 

Veldig blanda drops. Vi satt først litt oppe i bakken da de åpna med I Only Said. Lyden var ikke særlig bra så vi fant ut av vi skulle gå litt nedover i håp om at det var bedre. Kompisen min mente iaf at kunne være smart. Det var det jo forsåvidt også, fordi lyden var litt bedre der nede foran scenen, men fra der så var det både opp og nedturer. Kevin Shields ristet konstant på hodet og kikket rart på gitaren. Lydfolkene sprang inn og ut på scenen mer eller mindre hele konserten.

 

Vokalen var så å si konstant fraværende, noe som selvsagt trakk ned.

 

Egentlig så var det ganske kjipe greier på grunn av alt dette. Grunnen til at jeg velger å kalle det blanda drops er fordi, foruten et par låter fra den nye skiva som hørtes bra ut, så redda You made me realise (avsluttningen) hele greia. De kjørte den lange versjon med et teppe av lyd i midten. Veldig mange måtte kaste inn håndkle selv om crewet gikk rundt og delte ut gratis ørepropper. Vi var ikke mange igjen etter den var ferdig. Helt fantastisk.

 

En sånn avsluttning er virkelig verdifull for helhetsinntrykket. Usikker på om MBV hadde med sine egne lydfolk eller om det var NW-crewet. Uansett var det definitivt noen som ikke hadde gjort jobben sin.

 

Høydepunkter: You made me realise(!), Belinda og en kar i cowboy-hatt som allerede etter sang nr 2 ropte "YOU ARE AWEFUL, YOU..", før han ble avbrutt av en vegg med lyd.

Link to comment
Share on other sites

 
  • 1 month later...

Finnes det noen Pixies-fans her som har fått med seg nyhetene? Jeg er selv ikke akkurat den første som får med seg musikknyheter, men nå har det altså kommet nye pust fra et av favorittbandene mine fra seint 80-tall-tidlig 90-tall. De har lenge sagt at de har lyst til å gi ut et nytt album, noe de ikke har gjort siden 1991, men nå kan det endelig se ut til at det er noe på gang. I midten av juli slapp de nemlig ut en ny singel. Bagboy er enda en flott pop-sang i samme gode Pixies-stil. Jeg syns i det minste fall dette høres bra ut selv etter alle disse årene. De har klart å bevare sin gamle stil samtidig som de går litt nye veier og ikke henger seg alt for mye oppi det gamle. Bagboy byr nemlig på en følelse jeg tidligere ikke har vært borti med The Pixies. Bare gode nyheter er det desverre bare ikke. Tidlig i juli annonserte nemlig Kim Deal at hun forlater bandet. Om stridsøksen er tatt fram igjen mellom henne og Frank Black eller om hun dropper Pixies til fordel for The Breeders vites ikke. Uansett har det blitt hentet inn en ny kvinne ved navn Kim for å ta over rollen i The Pixies. Nemlig Kim Shattuck fra Pandoras og The Muffs. Det er henne vi hører i bakgrunnen på Bagboy. Så hva tror dere? Er det et nytt album på vei eller er dette bare samme tilfelle som i 2004 med Bam Twok-singelen.

 

Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 weeks later...

Har ikke rukket å høre gjennom hele Muchacho av Phosphorescent ennå, men Song For Zula må da være en av de nydeligste låtene som har kommet ut i år. Sliter å komme meg videre i albumet, for jeg må bare høre den en gang til og en gang til og....

 

 

Albumet til Vampire Weekend fungerer også ganske godt. Likte debutalbumet, men Contra fenget ikke min interesse, så det er godt å se at de har gjort noe jeg liker igjen. Mange gode låter, men Ya Hey kommer høyest for tiden. Step er også flott.

 

Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 weeks later...
 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...