Jump to content

EM-Tråden


blausen
 Share

Recommended Posts

Tyskland skal jo ta dette, særlig når Italia har 120 minutter i beina fra søndag. Men oddsen er veldig skjevt satt, Italia står til 4,50 hos William Hill. Det blir for drøyt.

 

Håper uansett det åpner seg mer opp i kveld, synes sluttspillet i dette EM'et har vært et trist skue. Kampen i går var så grusomt kjedelig at man ikke skulle tro det var mulig.

Link to comment
Share on other sites

 
  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Det spørs kanskje hvordan man definerer et angrep, men sånn jeg ser det serverer Spania på ingen måte flere angrep enn noen andre. Ikke finere heller. Kontringa til Hellas mot Tyskland er finere enn noe Spania har prestert i EM.

Vanskeleg å diskutere dette utan videoklipp å vise til, og eg innrømmer gjerne at eg ikkje er den som følgjer mest med i denne idretten, men slik eg oppfattar det er det spanske pasningsspelet (truleg den delen av fotball som eg set mest pris på) fullstendig utan sidestykkje. Dei har ei ufatteleg evne til å flytte ballen akkurat dit dei vil til alle tider. Dessutan er dei heilt i toppen på andre felt òg, slik som tekniske detaljar. Eg skal nok ikkje avvise at andre lag er meir offensive, men i mine auge har det ikkje hendt noko meir spanande i kampane dei imellom. I går var det mykje defensivt spel, men stort sett kom dette av press frå motstandaren. Ingen kan klandrast for slikt.

Link to comment
Share on other sites

 
Jeg er ikke enig i at Portugal var særlig defensive i går. Tvert i mot så sto de ganske høyt, en taktikk som faktisk lyktes ganske bra.
Link to comment
Share on other sites

 

Klart at pasningsspelet til Spania er fantastisk og presist, men så går jo også ballen like mykje til side og bakover som den går framover. Klart det er effektivt ettersom motstandaren ikkje kan score når du har ballen, men spesielt offensivt er det ikkje. Det er spektakulært når tempoet blir skrudd opp og dei finn kvarandre på små flater, men dette skjer altfor sjeldan etter mi meining. Eg saknar høgare tempo og meir framdrift. Dei prøvar å spele same fotball som Barcelona, men manglar ein viss Messi som tilfører ekstremt mykje.

 

Det er sikkert mange som synst at ballinnehav og bakoverpasningar er fin fotball, men i mine auge er ikkje dette spesielt sjåverdig. Då vil eg heller trekkje fram lag som Tyskland og Manchester City, og til dels mitt eige United når alt klaffar. Det spørs kor mykje ein kan kritisere når dei trass alt vinn trofé, men samtidig er det vel ikkje sikkert at den spanske fansen vil vere stolte av spelet i all evigheit.

Link to comment
Share on other sites

 
 
Spania har kanskje vært et av turneringens kjedeligste lag, men ikke i dag. Festfotball! Fullt fortjent finaleseier til et historisk lag - samme hvor lei man måtte være av deres dominans.
Link to comment
Share on other sites

 

Så gjekk det som det bortimot måtte gå. Vi gratulerer Spania!

 

For å svare marlowe: Eg ser ikkje problemet i at ballen går mykje side- og baklengs. Det har ingenting føre seg å sende han framover så lenge ein ikkje har noko å tene på det. Det handlar om kontroll, og kontroll er kjernen i all god fotball, både når det gjeld effektivitet og underhaldningsverdi. Klart at det er flott når ballen finn stad langt oppe på banen, men det viktigaste er at spelarane har ein plan og maktar å utføre han. Det spanske laget er kjenneteikna av ei heilt enorm evne til å styre spelet ned til minste detalj. Det overlèt ingenting til tilfeldigheitene, og det gjer det til ein fryd å observere.

 

Og til Zann: Portugal var offensive, ja, men dei var ikkje meir underhaldande å sjå på av den grunn.

Link to comment
Share on other sites

 

Eg ser ikkje problemet i at ballen går mykje side- og baklengs. Det har ingenting føre seg å sende han framover så lenge ein ikkje har noko å tene på det. Det handlar om kontroll

Joda, men det har gått alt for langt når man slår en corner tilbake til sin egen keeper. Der og da la jeg Spania for hat.

Link to comment
Share on other sites

 

Corneren i det 92. minutt mot Portugal var flott ja, har sjølv trekt den fram ved fleire anledningar :)

 

Spania spelte veldig bra i finala ja, akkurat slik ein forventar at eit lag beståande av så mange verdsstjerner skal. Det er vel den einaste kampen der dei har levd opp til forventningane. Ingen andre landslag når opp når dei skrur opp tempoet og viser kjappe kombinasjonar og veggspel. Problemet i mine auge er at dei altfor ofte rir på resultat og berre gjer det dei akkurat må. Klart det er smart mtp slitasje på spelarane, men samtidig meiner eg at vi må kunne forvente meir enn det dei til tider har vist.

Link to comment
Share on other sites

 

Merkeleg corner, ja, men igjen hendte tilbakespelet under portugisisk press, og det på overtid i andre omgang av ein semifinale ved stillinga 0-0. Kunne sjølvsagt vore løyst annleis, men i mine auge blir dette flisespikkeri når laget likevel er frampå stadig vekk og er i ein klasse for seg når dette hender.

 

Seriøst, folkens, de kan godt argumentere for at Spania utnyttar evnene sine på ein skuffande måte, men at dei er direkte kjedelege å sjå på? For meg er fotball først og fremst kjedeleg når ingen av laga får til noko av det dei prøver på og er avhengige av flaks for å skape mål og sjansar.

Link to comment
Share on other sites

 

Finalen illustrerer for meg hva jeg hele tiden har mistenkt at et offensivt Spania er i stand til å gjøre, og det mot et lag som i utgangspunktet er bunnsolide bakover.

 

Jeg må si meg veldig fornøyd med dette sluttspillet etter det skuffende verdensmesterkapet i 2010. Kommer nesten ikke på noen kjipe kamper. Good stuff.

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...