dodraugen 1 Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Har aldri blitt fortollet nei, og det til tross for at de skriver på verdien. Mulig jeg bare har vært heldig, men de to bestillingene jeg har gjort har sluppet gjennom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Har kun smakt Pu-ehr i løsvekt Tenkte jeg skulle gjøre noe med dette mens jeg er i Oslo. Resultat: http://farm8.staticflickr.com/7023/6608211763_597cab76d1.jpg http://farm8.staticflickr.com/7030/6608180889_41e73edfa5.jpg http://farm8.staticflickr.com/7024/6608179797_861ca70fc7.jpg http://farm8.staticflickr.com/7001/6608179091_2a229093d7.jpg http://farm8.staticflickr.com/7011/6608178751_0859013691.jpg http://farm8.staticflickr.com/7005/6608178161_cd566c87c9.jpg http://farm8.staticflickr.com/7035/6608177425_4c22e9e1e3.jpg Eneste pu-erhen jeg har drukket tidligere har vært i "oppløst" form, så dette var selvsagt fryktelig spennende. Men ut fra hva jeg har lest virker det som om den jeg fikk kjøpt var av heller dårlig kvalitet (nærmest umulig å bryte opp (brukte tang, en del pulverisering), ikke veldig overraskende siden dama på tepalasset måtte rote rundt i en skuff for å i det hele tatt finne produktet. Uansett, det smakte godt. Men der det jeg har smakt tidligere har vært nokså dominert av en "jordaktig" smak minnet denne mer om vanlig kinesisk te, veldig lys og fin. Ikke helt det jeg var ute etter, altså. Men artig å ha prøvd. Tror jeg skal bestille av litt bedre kvalitet på nyåret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 China’s Tainted Tea Problem Dårlig nytt for de som drikker mye kinesisk, på høy tid at de får på plass en strengere meldeplikt om leverandørkjeden til de ulike produsentene. Og mens vi er inne på kinesisk te: Skal man bare drikke en oolong i år bør det være denne. Jeg gikk for den billigste varianten, noe av det beste (om ikke det beste) jeg har smakt av te. De som driver butikken er visst nordmenn bosatt i Kina, har inntrykk av at de er en sånn kombinert te/yoga-klubb (fra facebook-siden deres), og de arrangerer jevnlige smakstreff i Oslo for den som er interessert i slik. At de har tilgang på mye av det beste av det beste er det imidlertid liten tvil om, og teene er priset deretter. Edit: Og sånn forresten, har tidligere vært overrasket over at enkelte teforsendelser har gått gjennom tollfritt (når jeg har bestilt for over 200-grensa). Viser seg at te i seg selv ikke er tollpliktig (men tilhørende utstyr og slikt er selvsagt ikke unndratt), så da vet man det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zann 8 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Men moms skal man vel betale uansett? 200-kronersregelen dreier seg jo om moms, ikke toll. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Jeg blander alltid de begrepene. Var nok moms jeg tenkte på, kom over et eller annet innlegg et eller annet sted hvor det ble påstått at samme regler gjaldt for te som bøker, men jeg finner det ikke igjen, og etter litt googling virker det ikke som om det stemmer. Så mye for det tipset, da får jeg heller gå tilbake å gruble over hvorfor jeg aldri har fått avgifter på pakkene jeg har bestilt, til tross for at de har vært merket med riktig verdi (over 200). Må vel nesten være flaks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Har også denne erfaringen, te går rett igjennom. Trivlig det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Hva skjer blant Dfilms tedrikkere? Utvider man horisonten eller har man funnet "sine" teer? Om sistnevnte, har man en (eller et par) fast variant innenfor forskjellige kategorier, eller holder man seg til en kategori med flere varianter innenfor denne? For min egen del har oppholdet i Hongkong ikke overraskende betydd mer tedrikking. Men i det store og hele er det lokale markedet for te skuffende. Stort sett finner man enten butikker som er rettet mot turister (som i både pris- og kvalitetsnivå ligger i nærheten av Tepalasset) eller veldig dyre butikker med veldig bra kvalitet (primært Puer). Det betyr at de uten den aller tjukkeste lommeboka vil finne Hongkong ganske likt Oslo når det gjelder te. Hva teutstyr gjelder er utvalget i HK klart bedre, men for Yixing-kanner og lignende er prisnivået ganske likt. Puer er som sagt det som gjør Hongkong-markedet nokså unikt. Kakene transporteres ofte hit for lagringsprosessen. Men Puer-markedet er kanskje det dyreste av alle tesorter, og det er åpenbart at markedet er rettet mot de mer bemidlede. Ikke at det er annerledes med te av øverste kvalitet noe sted, men tror Puer er i en divisjon over samtlige andre når det gjelder dette. Kjøpte en nokså rimelig kake (fugleredeform)for 350ish kroner, og den er helt utsøkt. Importerte også to kaker (vanlig form, ca dobbelt så store som fugleredevarianten) fra fastlandet, den ene ("ripe") veldig rimelig (200ish) og den andre ("raw") noe dyrere (450ish). Må si jeg er skuffet over begge. Førstnevnte er ganske kjedelig gjennom samtlige trekk. Sistnevnte (som er dyr fordi den er "rå", og fra 2012) er altfor bitter. Når det gjelder kjøp av hele kaker har man nok mye igjen for å kjøpe fra steder hvor man kan smake før man bestemmer seg. (Noe som er umulig i Norge, med mindre det har dukket opp butikker som tilbyr dette. Ikke veldig sannsynlig, med tanke på at selv tepalasset knapt tar inn puer i kakeform.) Var også på en kort ferietur i Taipei med dama før jul. Tydelig at det er en mer utbredt tekultur der enn i Hongkong. Skikkelige butikker på annenhvert gatehjørne, vinduer prydet med puer-kaker. Betraktelig billigere enn Hongkong (men også her får man kjøpt langt dyrere, eksklusive, varianter). Kjøpte ikke fra noen av disse "normale" butikkene, men blir ikke overrasket om kvaliteten jevnt over er veldig god. Kjøpte derimot litt te da vi var innom Maokong. Maokong var i det store og hele en skuffelse, en konklusjon trolig godt hjulpet av urealistiske forventninger fra min side. Skal man lykkes kommersielt må man favne bredt, og for de utallige tehusene som driver i Maokong betyr det tydeligvis å kombinere passe god te (samt bastardvarianter, som blandingen av te og cappuchino) med vanlig restaurantvirksomhet. Og flesteparten av stedene hvor te var mer i fokus gjorde det tilnærmet umulig å smake en enkelt kopp til en billig pris. Her skulle man kjøpe kua får melken fikk testes, og på grunn av det føler jeg (selvom jeg ikke kjøpte noe herfra) meg trygg på at det som blir solgt her er forglemmelige saker. To unntak gjorde seg merkelig. Fant en butikk som tydeligvis har vunnet en haug konkurranser for sin lokaldyrkede Tieguanyin. Jeg har ikke så mye erfaring med Tieguanyin, men den jeg smakte (og endte opp med å kjøpe) her er noe av det aller beste jeg har vært borti. Minner litt om Da Hong Pao, men noe spissere. På denne butikken fikk man smake på mye, vi drakk vel te i minst 45 minutter før noe ble kjøpt. Ikke noe merkbart kjøpspress heller. Vet (dessverre) ikke helt hva navnet på butikken er. På pakken står det bare "Maokong tea" og det latterlige "Continuously special award system tea teacher". Finner lite med engelsksøk, men ser ikke bort fra at det er mer info på kinesisk. Godt mulig "Maokong tea" faktisk er navnet. Det andre høydepunktet var Chang Nai-miao Memorial Hall hvor barnebarnet til Chang sjøl serverte oss en "Taiwansk grønn te" (Baochung), ukjent for meg. Veldig god og frisk den også. Må tenke litt mer over sammenligningen, men tror ikke det er helt på trynet å si at den ligger midt mellom kinesisk og japansk grønn te et sted, ihvertfall ut fra (den veldig forenklede) smaksprofilen jeg assosierer med disse. Kjøpte med meg 150 gram. Litt på siden, men Taipei er en by jeg virkelig kan anbefale et besøk (fremfor Hongkong, hvis noen ba meg velge). Lufta er merkbart bedre, det lukter friskere (litt fiskeaktig faktisk, men på en god måte). Omgivelsene er langt mindre klaustrofobiske, det er nesten ikke skyskrapere der. Hvis man kan våge seg å komme med noen grovkornede betraktninger rundt gestalten til ulike kinesere, så vil jeg si at taiwanerne (taiwaneserne?) er langt mer avslappet og imøtekommende enn hongkongere. Unge gir bort seter til eldre på MRT-baner og busser, og er sjeldnere nedsunket i mobilspill og nettbrett. Vil definitivt tilbake til Taiwan igjen (og se litt mer, hadde bare fem hele dager til rådighet denne gangen). Noen bilder fra Maokong: http://imageshack.us/a/img560/3124/dsc5995l.jpghttp://imageshack.us/a/img545/4285/dsc6007.jpghttp://farm9.staticflickr.com/8503/8294168038_9297221906.jpg http://imageshack.us/a/img543/5174/dsc6030x.jpghttp://imageshack.us/a/img820/5760/dsc6034q.jpghttp://imageshack.us/a/img685/9291/dsc6043.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papillon 3 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 En vakker dag skal jeg ta opp dette som fritidssyssel. Er veldig glad i te som nytelsesdrikk, og jeg blir veldig inspirert av å lese det du skriver om te. Særlig bildene av prosessen. Ønsker meg flere bilder av at du lager te. De er så fine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Kameraet mitt støtter visst ikke den gamle IR-fjernkontrollen min, så det har vist seg vanskelig å ta noe særlig bilder av prosessen når jeg stort sett trekker i < 10 sekunder. Skal gå til innkjøp av noe billig Phottix-rangel om ikke alt for lenge, skal få til noe da! I mellomtiden kan jeg jo skilte med disse høyst poetiske bildene hvor teutstyr spiller en ikke ubetydelig rolle: 1, 2. Ellers har jeg en video av prosessen med å bryte opp en Puer-kake liggende på youtube, som jeg jo kan dele. Usikker på om embedding funker når den er privat, men linken er uansett denne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 (Ser nå ved første gjennomsyn at man ikke ser noe særlig i denne videoen. Men som added bonus får man lyden av tung pust og skjæring i bladene.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papillon 3 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Og snufsing. Og dine bleike underarmer. Så hele videoen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Merkelig fascinerende video. Fortsatt den beste tråden på forumet dette her, selv om jeg ikke har lest store deler av den. Hvordan er Hong Kong? Jeg trenger et nytt tilholdssted/rømningssted. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Godt å se at den fascinerer. Hong Kong er bra på mange måter, og dritt på mange måter. Det er dyrt (særlig husleie), luftkvaliteten er så-som-så, det er folk og skyskrapere over føkkings alt. Men det er også mye å gjøre her, det er lett å klare seg som engelskspråklig (ekstremt lett hvis du sammenligner med mesteparten av Asia), kollektivtrafikken er upåklagelig, klimaet er behagelig, og det er mange bra folk. Tror Hong Kong kan være et bra sted for en sjel som deg. Om det inntrykket jeg har fått gjennom flere år med dfilm stemmer greit. Men det er ikke et sted hvor det flyter over av jobber, så det avhenger jo fort av den økonomiske situasjonen man befinner seg i. Tror ikke det er det kuleste stedet å være blakk, for å si det sånn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Bilder av den grønne teen fra Taiwan... Mild på smak, dette er en sånn te det trolig er tilnærmet umulig å gå ordentlig lei. Samtidig ikke det mest spennende jeg har smakt, men den gjør seg godt til sein pensumlesing. Før trekk; etter første trekk; i kopp. http://imageshack.us/a/img404/8670/dsc7082.pnghttp://imageshack.us/a/img197/7416/dsc7085.pnghttp://imageshack.us/a/img692/2033/dsc7087.png Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Send det hjem til Norge! Trenger ny grønn te. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Skal kjøpe med noe ekstra hvis/når jeg reiser tilbake til Maokong. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 do it. Hva er det du driver med der egentlig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Montag 4 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Ellers har jeg en video av prosessen med å bryte opp en Puer-kake liggende på youtube, som jeg jo kan dele. Usikker på om embedding funker når den er privat, men linken er uansett denne. Også uten hansker da - fysj! Her er fasiten: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Jepp, det der er faktisk fasiten. Cloud er en legende i Puer-miljøet, kjipt at det er umulig å få tak i han om dagen (jeg har ihvertfall ikke lykkes), skulle gjerne hatt noen av bøkene hans. Kult å se deg innom Montag. Ses det fortsatt film? Drikkes det fortsatt te? do it. Hva er det du driver med der egentlig? Tar en ettårig master (MA) i "Chinese Studies." Tilbake til Norge for å fullføre den norske masteren til høsten, tanken var at dette året skulle gi meg litt ekstra tankerom før masteroppgaven skal skrives. Har vært over alle forventninger bra hittil, men jeg er ikke akkurat i mål med planlegging av oppgaven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.