Jump to content

VM-Tråden


blausen
 Share

Recommended Posts

Hopper over Slovakia-kampen for å nyte sol, kaffe og aviser på verandaen(do/internettpause nå), og gleder meg voldsomt til å benke meg foran tven før de to neste kampene! Tror Portugal-kampen kan bli særs spennende, og Brasil er alltid moro å følge. Hvem går videre fra gruppa? Portugal har et par sentrale skader, og hvis Drogba er frisk nok og i form tror jeg Elfenbenskysten blir farlige.

Tja, hadde det ikke vært for et skiftende skydekke hadde jeg muligens gjort det samme. Men hvertfall et mål nå da. Moroa starter først etterpå, og jo fortere Cristiano Ronaldo drar hjem, jo gladere blir jeg. Elfenbenkysten er artige, håper de "tar en Ghana". Så elefantene og Brasil videre er mitt håp hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

 
  • Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 
Artig med første VM-poeng ever til New Zealand. De nestbeste euopeiske lagene har skuffet til nå - Hellas, Serbia og Slovakia.
Link to comment
Share on other sites

 

Selvfølgelig roter Slovakia det til i siste sekund! De sikre poengene jeg skulle tjene på mine tre slovakere gikk ut vinduet. Balls!

 

Nå er jeg avhengig av at Fabiano skårer en haug mål, at Kaka ikke får noen assists, at Brasil slipper inn en haug mål, og at Villa putter — for å ha noen sjans på blausen denne runden.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Dødens gruppe -- mer som dødskjedelig gruppe, amiright? Litt i overkant kritisk kanskje, men å se et rustent og lite bevegelig Brasil mot et Nord-Korea hvor alle spillerne spiller forsvar, er ikke akkurat topp underholdning. Forhåpentligvis klarer Brasil å få inn et tidlig mål i 2. omgang, så er det mulig at kampen kan åpne seg litt. Men er redd vi har enda et 0-0-oppgjør her.

 

Portugal mot Drogba og gjengen var ikke noen høydare det heller. Portugal hadde kjempeproblemer med å i det hele tatt komme gjennom midtbanen, uten at Elfenbenskysten klarte å produsere det store heller. Elfenbenskysten sluknet i 2. omgang, men Portugal ble bare best i å trille ball. Ser for meg at Portugal kommer til å slite enda mer med å skape noe enn Brasil når de skal møte Nord-Korea. Sett det før at Portugal blir lite oppfinnsomme når de møter et godt organisert forsvar.

 

Vi får bare håpe Nord-Korea ryker rett ut. Har Hellas' seier i 2004 alt for friskt i minne.

 

Er jo i det hele tatt kommet litt kritikk mot underholdningsverdien de siste dagene. Det er scoret langt færre mål enn tidligere mesterskap. Ballen har fått mye kritikk, og noen skylder på den for de få målene. Ikke vet jeg, men det er interessant at de som virkelig har scoret mye hittil i mesterskapet er Tyskland, og Bundesliga er den ligaen hvor de har tatt i bruk denne ballen i år. Men det er lenge igjen av mesterskapet, og det blir nok langt bedre i de neste rundene.

 

Skal sies at mens jeg skrev dette begynte 2. omgang, og den beynte langt, langt bedre enn noe av det vi så i 1. omgang. Og der scoret Brasil også!

Link to comment
Share on other sites

 
 

 

 

Vi får bare håpe Nord-Korea ryker rett ut. Har Hellas' seier i 2004 alt for friskt i minne.

 

 

Nei,nei! De har jo vært kjempegode. Ikke noe skam å være litt defensiv mot verdens beste lag; noe annet ville være galskap. Flere store talent der, spesielt kapteinen.

Link to comment
Share on other sites

 
Syntes det var VMs hitill mest underholdende match jeg da. Nord Korea, med sin lille koregraferte tilskuerarmé er jo bare helt fantastisk! Og scorte de neimen meg ikke heller. Nei, heia nord korea!
Link to comment
Share on other sites

 

Nei,nei! De har jo vært kjempegode. Ikke noe skam å være litt defensiv mot verdens beste lag; noe annet ville være galskap. Flere store talent der, spesielt kapteinen.

Hellas var veldig gode de også, og med litt flaks vant de EM. Morsomt var det derimot ikke.

 

Nord-Korea skal derimot ha tommel opp for de siste minuttene. Et par gode sjanser, og et flott mål -- de var faktisk friskest helt på slutten.

Link to comment
Share on other sites

 

Fikk endelig sett min første VM kamp, som også var første kamp som ikke gikk på betal-tv. Uavgjort mellom NZ og Slovakia var et greit nok resultat, kampforløpet tatt i betraktning. Sikkert surt for Slovakia, men her til lands skriver avisene som om NZ vant kampen. Er riktignok NZ beste resultat gjennom tidene, men ingen kan si det var en overbevisende prestasjon. Startet kampen bra, men andre omgang var særdeles svak. Og Rory Fallon må se til å dra seg opp etter ørene, for var ikke mye klasse over hans spill.

 

I min mening var målscorer Winston Reid kampens høydepunkt. Ryddet opp i forsvar og scoret mål. Ikke dårlig for en spiller som få i NZ hadde hørt om før VM. Trener Ricki Herbert tok han ut i troppen uten å ha sett han spille, kun basert på rykter om godt spill. Spilt aldersbestemt fotball for Danmark, men valgte NZ foran VM. En spiller verdt å følge fremover. Har potensiale å bevege seg fra Aaalborg til en større klubb i nær fremtid.

 

Gleder meg til finalerundene når alle kampene vises på free-to-air tv, selv om kampene går midt på natta.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Nord-Korea var jo utrolig sjarmerende. Godt med et fairspillende lag som ikke klager på dommeren én eneste gang og spillere som iler til for å beklage hver gang de har kommet for sent inn i en takling.

 

New Zealand minner meg om USA og Australia, ikke så mye teknikk og finspill, men masse hardt arbeid og lagmoral. Omtrent som England før de ble jålete.

Link to comment
Share on other sites

 

Synes Nord-Korea gjorde en herlig figur jeg! Tommel opp for god organisering, disiplin og ikke minst angrepsvilje. Helt feil å sammenligne med Hellas, da Nord-Korea faktisk våget å angripe når de først fikk muligheten.

 

Portugal-kampen var overraskende tam, dessverre. Håper Spania leverer i morgen.

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg synes heller ikke Nord-Korea var tamme, og legg til eksemplarisk fair play!

 

Spania - Sveits i morgen, ikke vanskelig å forutse det resultatet, Sør-Afrika - Uruguay i dette mesterskapets umulige gruppe så langt er derimot verre. Ettmålsseier blir det sikkert uansett!

Link to comment
Share on other sites

 

Helt feil å sammenligne med Hellas, da Nord-Korea faktisk våget å angripe når de først fikk muligheten.

Tja. Nord-Korea angrep stort sett med 2 mann i 1. omgang. Ikke ulikt Hellas i 2004. Forskjellen er at Hellas fikk kranglet frem en dødball, og scoret på sin ene store sjanse. Nord-Korea reddet litt av inntrykket i sluttminuttene, men da hadde de tross alt ikke noen annen mulighet enn å angripe.

 

Jeg ser selvsagt sjarmen i Nord-Korea, og det er mye interessant å finne der. De er utvilsomt mesterskapets kuriositet. I tillegg er de veldig 'underdogs' i denne gruppa, og det er lett å holde med den svake parten i en slik situasjon. Så når Nord-Korea holder tritt med store Brasil i hele 1. omgang er det imponrende -- absolutt -- men akk så kjedelig. Og det gir en dårlig smak i munnen, når man har Hellas frisk i minne. Mange synes det var morro da lille Hellas klarte å ryste noen av de store nasjonene (meg inkludert), men da de etterhvert gikk hele veien kan det ikke kalles noe annet enn en seier for rævva-fotballen. Nei, heia lag som Brasil, Argentina og Nederland, som spiller virkelig morsom angrepsfotball.

Link to comment
Share on other sites

 
 

.. men det beste sålangt i VM må nesten være de hornene. Vazuelene eller hva de kalles.

 

http://www.youtube.com/watch?v=_98-VTKBMOA

 

Som å høre det dirrende nervøse høydepunktet fra en "suspense" scene i en Hitchcockfilm. Bare HELE TIDEN i 90 minutter i strekk. En kompis av meg fortalte meg faktisk at han kom inn til faren sin og trodde han så på en skrekkfilm. Jeg elsker det at supporterne tydeligvis tilogmed tror det har en slags overnaturlig evne til å hjelpe laget deres, og nekter å slutte. Jeg håper virkelig ikke de banner det nå. Det mest underholdende som har skjedd denne sporten på evigheter, jo.

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 

Tja, den har i hvert fall gitt grobunn for en av de bedre memene på ganske lang ti-bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

 

Gleder meg til Spania nå!

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg håper virkelig ikke de banner det nå. Det mest underholdende som har skjedd denne sporten på evigheter, jo.

 

S,

 

Verste som har skjedd denne sporten siden førstemann filmet seg til frispark/straffe.

Link to comment
Share on other sites

 
 
Hva synes folk om vm-ballen da? Det virker som veeldig mange dødballer går over mål. I kampen mellom Brasil og N-Korea så var det et skudd der man så tydelig at ballen midtveis i lufta på vei mot mål skjenet kraftig til siden. Jeg er overbevist over at det der er en uegnet ball.
Link to comment
Share on other sites

 
Det kan virke som mye av kritikken er berettighet. I tillegg til at de fleste langskudd blir blåst over mål, har frisparkene også gått samme vei, cornere og innlegg går ofte over alt og alle, og ballen har en lei tendens til å sprette over spillerne som står klar til å ta imot. Men det er jo klart at det kan jo bli morsommere med langskudd og innlegg som faktisk blir presset ned, ser f.eks. at skudd som går mot keeper sjeldent blir holdt, og de velger å slå eller bokse unna.
Link to comment
Share on other sites

 
 

Verste som har skjedd denne sporten siden førstemann filmet seg til frispark/straffe.

 

Kult det og ja. Men dette er bedre.

Håper fotballsporten tar med seg vuvzelaen videre som en obligatorisk greie. Hva om dommeren byttet den med fløyta?

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...