Merk. 0 Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Da satser jeg på en god gammeldags roast neste gang. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awf 0 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Tipper han her vet råd. http://www.youtube.com/watch?v=1VLsRbDU37w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 I dag var det venner, øl og en saftig bacon bomb. http://blog.wowgoldpig.com/wp-content/uploads/2010/06/Bacon-explosion_Aaron-Chronister-and-Jason-Day.jpg http://www.paddylongs.com/wp-content/uploads/2011/06/PL-FN.jpg Fuck! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herr_kalkun 9 Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Dævven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tåa 3 Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=7Xc5wIpUenQ&feature=channel_video_title Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosmonaut 11 Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 For lite bacon morty. Edit: Tenkte på det samme tåa... ;--) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 For de som er interessert http://www.youtube.com/watch?v=t1IiUAtoNBk Jeg lagde den i ovnen. Første timen 225 grader pakket i folie. Ta av folien og sett den inn på rist rundt 170 grader. Ga den en esktra piff med grillen de siste minuttene, men vær forsiktig så du ikke forkuller baconet. Brukte svinekjøttdeig mikset med mer baconfarse. Stekte også baconterninger som jeg hadde i midten for litt crunchy goodness. Serverte skivet i burgerbrød. Good eatin`! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Noen som kan sin Chili con carne her? Evt kjenner en god oppskrift. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Jeg synes denne er bra: 500g kjøttdeig2 løk2 ss smør2-3 fedd hvitløk1 boks hermetiske tomater1-2 hele chili2 bokser tomatbønner1 rød paprika1 grønn paprikaOreganoSalt/pepper Steik kjøttdeig og løk, ha i hvitløk, krydder (inkludert finhakket chili) og hermetiske tomater. Kok i 5 minutter eller så. Ha i tomatbønnene og den oppkutta paprikaen (ikke for små biter) og la det koke opp (ikke la det koke for lenge, slik at paprikaen forblir litt crispy). Done. Server med hvitløksbaguett eller vanlig brød og en liten salat. Om du er glad i mais er det jo ganske mange som bruker det i chili con carne. Jeg er ikke spesielt fæn, så jeg dropper det. Om du skal lage til 3 eller flere personer ville jeg dobla oppskriften. Chili con carne er uansett digg å ha i frysen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Tomatbønner? Er du seriøs? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Seff. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Det blir jo bare grøt + smaker ingenting? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Nøkkelen er å ha dem oppi helt til slutt og bare koke opp, ikke la det koke, så blir det ikke grøt. Om du vil kan du bruke chilibønner eller noe slikt - jeg synes tomatbønner funker greit og bruker heller det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zann 8 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Jeg bruker som regel kidneybønner. Spisskummen er et must. Ellers lager jeg det mest på slump, med varierende resultater. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Tomatboenner er jo klassikeren, saa selvsagt blir det bra. Hvis ikke kan du eksperimentere, liker det med en miks av boenner. Men svarte boenner er vel mer orginalt enn noen av de andre nevnte. Smak kommer jo fra krydder, saa her maa du soerge for chilli, hvitlauk og jeg bruker ogsaa litt kanel. Ha kanelen i med kjoettet, virkelig undervurdert krydder her til gards. Gir en fin smak, som passer utmerket til chili con carne. Hvis du ikke skal la den koke over lang tid, saa anbefaler jeg aa ha i hvitloek mot slutten. Hvitloek mister mye smak om du har den i ved starten. Lykke til! Edit: ha gjerne i litt bacon ogsaa, det gjoer seg. Skal du bruke annen type kjoett, som storfe, saa anbefaler jeg aa la det koke inn med kraften over en lengere peridoder. Noen timer med slow koking gjoer susen, kjoettet blir deilig moert og setter smak paa sausen. Ha saa i boenner osv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Ble suksess med chili, brukte både røde og hvite bønner, godt med spisskummen og kanel. Brukte også litt av noe (hjemme)saltet sideflesk jeg fikk av en kamerat til jul. Ble godt, MEN; føler jeg må få tak i bedre chili neste gang. Hadde bare smakløs chili fra supern. (brukte også noen små tørkede for å få litt kraft). Spørsmål 1: Hvor får man tak i virkelig god chili i Oslo? Vet at de har noe på gutta på haugen, men gidder ikke dra dit hvis jeg ikke må. Vi skal snakke om noe helt annet. Vi skal snakke om frysing. Jeg har for første gang på ni år fryser, og den skal brukes. Den er forsåvidt i bruk allerede, til åpenbare ting som brød, kraft, chili con carne. Det leder meg til spørsmål 2. Spørsmål 2: Kan man fryse tilbredt fisk? Eller blir det bare kjipt/tørt og detter fra hverandre ved tilbredning? Hvordan blir ris? Er det så at det er litt dumt å avkjøle/fryse/varme for mye på ris pga bakterieflora? Oppfordring 1: Del dine fryseerfaringer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Tommel opp, Billy. Hvilke type kjoett brukte du? Hva er gutta på haugen? Du faar god chili paa innvandrersjapper i byen, burde ikke veare noe problem. Hvis du oensker en ekstra heit touch, kan du bestille Dave's Insanity Sauce fra Amazon. Frysing faar noen andre ta seg av, men fisken vil nok kunne bli litt toerr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Brukte bare kjøttdeig. Skal finne på noe mer spennende neste gang. Litt mer spennende krydder og. Fersk koriander kanskje? Gutta på haugen: delikatesseforretning på st.hanshaugen. Har helt awesome jalapeno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angeleno 0 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Gir klarsignal til fersk koriander i chili con carne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Du trenger ikke delikatesseforretninger for god chili, sjekk ut en innvandrersjappe med respekt for seg selv. Har gjerne mest suksess med toerka chili. Gir ogsaa en tommel opp for fersk korriander. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melkor 0 Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 Hvor lenge kokte du chilien? Sånn typisk norsk tomatbasert tøysechili (som er veldig godt, bevares, men nok ligger nærmere bønnegryte enn det gjør faktisk chili) trenger egentlig å koke relativt lenge. Hvis man har i chilien for tidlig, så blir fort retten litt tam. Det er lurt å ha i litt i begynnelsen og litt når det kanskje er igjen en 20-30 minutter til du skal ta "chilien" av plata. Det samme gjelder for øvrig kjøttet (litt avhengig av hva slags kjøtt det er, selvsagt), bør ikke legges i med en gang. Koriander kan anbefales, og faktisk også en liten dæsj stjerneanis og allehånde. Ikke store mengder, men litt. Uansett om du trenger det eller ikke, så er det kult at du kjøper fra gutta, bra folk. En kompis av meg fikk en svinaktig god serranoskinke av de til jul (de er snille med folk som handler der mye). Særdeles god baguette har de også. Anbefales av en som er oppvokst i Paris (ovennevnte kompis). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angeleno 0 Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 3x thumbs up til koriander i chilli con carne. Rapport, Bill? Serranoskinke: Har alltid hatt et brennende ønske om serranoskinke på egenprodusert pizza, men har latt være av følgende årsak: En frykt om at den skal bli for tørr og brent, med feil ingredienser, ikke god nok. Noen som har en vinner når det gjelder tips for serranoskinke på egenkomponerte pizzaer? Typ steketid, mengde, inngående detaljer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Det ble bra med fersk koriander, absolutt. Nå har jeg lagd det to ganger, funker bra, men litt lei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Serranoskinke: Har alltid hatt et brennende ønske om serranoskinke på egenprodusert pizza, men har latt være av følgende årsak: En frykt om at den skal bli for tørr og brent, med feil ingredienser, ikke god nok. Noen som har en vinner når det gjelder tips for serranoskinke på egenkomponerte pizzaer? Typ steketid, mengde, inngående detaljer. Legg skinka på rett etter at den er ute av ovnen, sprinkle litt olje, pepper og salt over. Voilà. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fubarino 4 Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Hvor lenge kokte du chilien? Sånn typisk norsk tomatbasert tøysechili (som er veldig godt, bevares, men nok ligger nærmere bønnegryte enn det gjør faktisk chili) trenger egentlig å koke relativt lenge. Hvis man har i chilien for tidlig, så blir fort retten litt tam. Det er lurt å ha i litt i begynnelsen og litt når det kanskje er igjen en 20-30 minutter til du skal ta "chilien" av plata. Det samme gjelder for øvrig kjøttet (litt avhengig av hva slags kjøtt det er, selvsagt), bør ikke legges i med en gang. Hva slags chili er dette som du bruker en halvtime på? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.