Jump to content

Dvd vs Blu-ray


Jizzmopper
 Share

Recommended Posts

Jeg kunne ikke finne noen tråd om dette, så here goes:

 

Er det noen her med en relativt stor dvd-samling som har noen tanker om hva de skal samle på fremover?

Jeg har godt over 700 dvd-er, men nå ser det jo ut som om blåstrålen overtar, så jeg vet ikke om jeg heller bør hoppe over til det? Kjedelig når man allerede har en velfylt dvd-samling. Noen andre som har samme dilemma? Hva har dere tenkt å gjøre?

Link to comment
Share on other sites

 
Jeg handler fortsatt DVD-er, og trives bra med det. Jeg har ikke økonomi til å bytte format, men jeg har egentlig ikke det store behovet heller. Med riktig DVD-spiller og riktig TV/prosjektor kan en vanlig DVD se veldig bra ut.
Link to comment
Share on other sites

 

Alle blu-ray spillere tar jo DVD ogsaa. Har troa paa "backwards compatibility" blir en varig trend og at VHS-ene forhaapentligvis var det siste formatet som faktisk maatte byttes ut hvis man ikke ville spille gjennom hver bidige film for aa faa en daarlig kopi.

 

Bytter sikkert ut noen favoritter med Blu-ray naar de blir rimeligere, men jeg ser ingen grunn til aa sette i gang noe stoerre utskiftingsprosjekt med det foerste (eller noen gang). Kan kanskje se for man at ripping til et digitalt bibliotek er en mulighet noen aar fram i tid, men personlig er jeg saa glad i fysiske kopier at jeg ikke blir den foerste til aa slenge meg paa den boelgen (og det er kanskje for seint naa uansett?).

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg går over hvis de begynner å bruke omslag som ikke ser forferdelig ut. Går ikke an å ha de stygge blå greiene i hylla.

 

Har for øvrig begynt å kjøpe vinyl i det siste. Blitt lite DVD. Kjenner at det nok har litt med BD å gjøre. Etter hvert som DVD kommer på virkelig billigsalg vil jeg nok ta det opp igjen.

Link to comment
Share on other sites

 

Første tanken min når blu-ray kom var at jeg måtte bytte ut DVD-filmene mine med blu-ray :glare:, noe som for det første kom til å ta tid og for andre kom det til å koste såpass mye at det ikke var noe vits i å prøve engang

 

Nå, når man har nådd 900 filmer i arkivet sitt (både DVD-format og blu-ray-format [Rundt 19-20]) tenker jeg at jeg aldri i verden kommer til å bytte ut alle mine DVD'er. Det blir altfor mange og for dyre kjøp til det, rett å slett. Dessuten funker det fint å se DVD med PlayStation 3 :)

Men det jeg tenker å bytte ut er mine favorittfilmer og stort sett nye filmer som jeg tror kan være meget bra.

Link to comment
Share on other sites

 
 
Siden blu-ray har snart har blitt like billig som dvd, så har jeg begynt å kjøpe filmer jeg ikke har fra før på BD. Har også kjøpt filmene jeg liker godt på BD som jeg også har fra før på dvd. Mange trenger gjensyn uansett. Men kjøper fortsatt dvd, er jo uttalige filmer der ute som kommer til å bruke lang tid før dem havner på blu.
Link to comment
Share on other sites

 
Hmmm, delte meninger altså. Foreløpig synes jeg det blir for dyrt å kjøpe blu-ray. Jeg er perfeksjonist, så jeg kan ikke ha en samling med noen dvder og noen blu-ray. Blir vanskelig det her, men jeg tror jeg vil holde meg til dvder selv om jeg har tv til å nyte blu-rays med. For meg er det ikke kvantiteten på en film som gjelder, men kvaliteten. Jeg synes ikke det er nødvendig med høy bildekvalitet, så lenge jeg ikke har noen problemer med bildekvaliteten på dvder.
Link to comment
Share on other sites

 

Har for øvrig begynt å kjøpe vinyl i det siste. Blitt lite DVD. Kjenner at det nok har litt med BD å gjøre.

Enig i at DVD er mye mindre digitalt enn BD. Tror retro er redningen for DVD. ;)
Link to comment
Share on other sites

 
Samlinga mi er kring 800 videoar, kring 20 i blått. Førebels har eg dobbelt opp av berre éin film: The Day the Earth Stood Still. Kjem neppe til å kjøpa så veldig mykje av det eg allereie har – DVD-formatet er jo godt nok, er ikkje like stor vinst å byta ut det med BD som med VHS til DVD. Eg har hatt ein BD-spelar i over eit år no, så trenden hjå meg er i allefall at nyinnkjøp med DVD held fram ei stund til. Førebels er utvalet og prisen på BD låk. Ikkje faen om eg betalar 250 kroner for ein nyhendefilm når eg kan få den til kring 100-lappen på DVD. Bluray ser veldig bra ut, men ikkje bra at eg betalar 100–150 kroner ekstra.
Link to comment
Share on other sites

 
 

Synes folk overdriver prisforskjellen en smule (selv om den absolutt er der). Sannheten er at blu-ray har hatt en mye raskere prisnedgang enn DVD hadde i sin tid. Som jo er ganske naturlig. Mange har allerede klassikerne på DVD, og da skal det godt gjøres å selge dem på ny til fullpris, og dette ser det ut som markedet begynner å skjønne nå.

 

Selv kjøper jeg stort sett nye filmer eller gamle favoritter på BD, liten overlapping enn så lenge, men så har jeg ikke en god nok TV til å dra utbytte av det ennå heller da.

Link to comment
Share on other sites

 
 
Kjøpte på DVD mange av dei gode filmane eg hadde på VHS før, men kjem ganske sikkert ikkje til å gjere det i overgangen frå DVD til Blue Ray. Til det er skilnaden, i mine auge, for liten. Kjem sikkert til å handle meir blåstråle når prisane kjem ned, og eg får skaffa meg ein skikkeleg spelar og TV.
Link to comment
Share on other sites

 
Har man en god tv og god spiller, så kan faktisk forskjellen være temmelig stor. Etter å ha sett en god del blu-ray, så har jeg nesten ikke lyst til å gå tilbake til dvd. Så klart, dvd funker svært godt, men foretrekker blu-ray. Så om man tv av det mindre størrelse, så er det ingen vits i å kjøpe blu-ray egentlig. IMO.
Link to comment
Share on other sites

 
Jeg har gått til anskaffelse av en PLaystation 3, men har kun 4 BD-titler - ingen av dem er kjøpt selv. Det blir litt for dyrt, selv om prisforskjellen ofte er liten. Når jeg har kjøpt filmer har jeg jo sjekket prisen på både DVD og BD, og de fleste av BD'ene har ikke kostet mer enn 40-50 kr mer. Selv om 40-50 kr er lite, så får jeg jo kjøpt en ekstra film for det, så da kan jeg ikke la være.
Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 weeks later...

I dag tok jeg det første steget mot Blu-Ray, ved å ikke kjøpe en DVD. Skulle til å investere i Chungking Express fra Criterion, men tenkte at jeg heller skulle kjøpe blu-rayen senere.

 

Spørsmål av teknisk art: TV-en min er ikke FullHD, bare 720p eller 1080i. Er det noen vits i å skifte format før jeg får meg en 1080p TV?

Link to comment
Share on other sites

 
Spørs litt over hvor stor tven er. Er den på 32", så skal jeg tro at 720p og 1080p ikke er så stor forskjell. Har man en 50" derimot, så ser man nok betydelig forskjell. Artificial Eye har også gitt ut fin BD versjon av Chungking Express, bare så det er sagt.
Link to comment
Share on other sites

 
 
  • 2 months later...
Kjøper de DVDene jeg vil ha, men hvis en film finnes på BD så kjøper jeg selvfølgelig det. Har også starter å bytte ut DVDer mot BD i samlingen min. Har solgt masse DVD og erstattet de med BD. Filmer som Mad Max 2, Bullit, The Getaway, Casino, The Deer Hunter, M, Leon, French Connection etc.
Link to comment
Share on other sites

 
  • 1 month later...

Har erstattet noen av DVDene med BR (selvsagt alle de norske) men utenom det så blir det helt tilfeldig. F.eks. A Spirit Within, Advent Children eller WALL¤E som er tvers igjennom heldigitale, så du vet den vil se bedre ut på BR.

 

Uansett, problemet ligger i at man som forbruker aldri kan være sikker på hvilke filmer som kommer på BR, mens noen fremdels kun kommer til DVD. Nordisk film gir fortsatt ut "de nye" klassikerne på DVD, og det samme skjer med Sebastians Verden, eller De Gales Hus. Og en film som Svik, er BR-formatet absolutt i overkant.

 

Jeg tror de fleste ikke ser helt nødvendigheten av Blu-Ray i og med at DVD fungerer fint til deres bruk. På samme måte som at 3D-fjernsynene blir en gimmick for de fleste, er BR i overkant luksus for "lekfolket"

 

Ja, jeg ser tydelig forskjell på DVD og BR nå, men vi var veldig fornøyde med kvaliteten på DVDen i 10 år.

Link to comment
Share on other sites

 
Er fortsatt veldig fornøyd med DVD-kvalitet, men det lille ekstra Blu-Ray tilfører; de fine filmkorna MoC har ivaretatt i Murnaus Sunrise: A Song of Two Humans, uforstyrret av digitale begrensninger; teksturene i en hvit kappe i Black Narcissus; fargene på individuellt atskilte gress i The New World... Det er disse tinga som virkelig setter prikken over i-en i HD, og det er en forbedring i en helt annen klasse enn 3D- eller en million hertz TV-er. Det lar film slippe til, rett og slett.
Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 months later...

Synes bluray har mye bedre farger og dybde enn dvd..

 

Så jeg synes bluray er flott.. Har HDplasma og fullHD projektor også da, og da er det lettere å se forskjellen.

 

Jeg måtte ha en blurayspiller som kan spille av både dvd og bluray på en grei måte, da jeg også har og kjøper en del dvds...

 

Tror ikke dvd dør ut på en god stund. Noen av de bedre filmene finnes dessuten fortsatt kun på DVD.

 

Jeg er sånn at jeg kjøper favorittene om igjen på bluray. Endel nye filmer kjøpes også på bluray.

 

Kjøper fortsatt endel dvds når de er på billigsalg...

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...