Jump to content

Uru forlater heimplassen og lager film!


Uruloki
 Share

Recommended Posts

Som de fleste sikkert har fått med seg, reiser jeg til Sør-Amerika på onsdag, og blir der i to måneder. Etter det står Japan for tur, så USA. Hovedpoenget er å lage en film, delvis i Sans Soleil-tradisjonen, en slags essayistisk road-dokumentar eller noe i den duren. I hvert fall, jeg har fått slengt opp en blogg nå med litt info om prosjektet, som jeg sikkert kommer til å oppdatere litt sporadisk underveis. Check it out!

 

http://www.ltskare.com

 

Tenkte at en egen tråd her på DFilm også kunne være en god idé. Jeg forsvinner jo ikke HELT fra internettet, og kommer sikkert til å poste litt statusoppdateringer i denne tråden også. I tillegg får jeg se på det som tidlig promotering, for hvis filmen blir bra nok skal man ikke se bort fra at jeg sender den inn til noen filmfestivaler og slik. Den kommer nok uansett til å bli publisert et eller annet sted. Om den ikke blir TOTALT rævva.

Link to comment
Share on other sites

 
  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 
 
 
 
 

Er reint misunneleg (sjølv om eg skal gjere noko liknande om 15 år)! Dette er noko du kan leve for alltid på.

 

Lukke til, og pass godt på deg sjølv og verdiane dine!

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
 
 
Hehe, takktakk alle sammen! Spread the word liksom, jeg trenger vel all reklamen jeg kan få om det blir til at jeg prøver å sende den inn til en filmfestival eller noe slikt. Apropos det, hvordan går det med teaseren du skulle lage, pretender?
Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Hvis du har guts og er noenlunde seriøs med prosjektet ditt kan du jo melde ifra til lokalavisen din også. De sulter jo etter slike ting. Kan lett se for meg at mange kunne funnet på å skrive om slikt.

 

S,

Det er absolutt et bra tips! Men jeg føler det kanskje er litt tidlig å blande inn avisa nå, hehe. Jeg vet jo tross alt ikke selv engang hvordan filmen kommer til å se ut, og det er jo en viss sjanse for at det absolutt ikke blir slik jeg har planlagt. Men jeg skriver det ned i boka, helt klart noe å tenke på når jeg har kommet litt i gang og funnet ut om prosjektet har potensiale.

 

 

Spenstig prosjekt, god tur og lykke til!

 

Hva slags videokamera har du tenkt å bruke?

Takk, takk! Bruker et Panasonic DVX100BE. Akkurat passe stort, de rette funksjonene, god manuell styring, og det har denne sagnomsuste "film-looken". Har ikke planer om å skyte i HD uansett, så jeg tror det er et ålreit valg av kamera. Dette kameraet har jo hatt verdens mest fanatiske brukermasse de 10 siste årene, hehe. Tar det som et kvalitetstegn. Buscemis Lonesome Jim og Winterbottoms Road to Guantanamo ble f.eks skutt på samme kamera. Og en haug andre filmer også.

 

http://www.360buymall.com/images/ccimages/406855.jpg

 

Og det er egentlig alt. Pluss en ekstern Røde-mic og stativ, "for those special moments in Patagonia".

Link to comment
Share on other sites

 
 
Jepp, det er et ålreit kamera, helt klart litt utdatert, ikke "state of the art", men til min bruk er det ypperlig. Og hvem bryr seg om et par ekstra piksler liksom?
Link to comment
Share on other sites

 
 

Tror ikke DV er utdatert i forhold til dokumentarer. Kanskje til kortfilmer er HD blitt minstestandard pr nå da.

 

Vel, jeg glemmer jo David Lynch som har lagt sin elsk på DV den siste tiden, og han har sikkert en eller annen innflytelse.. men jeg tror at for en mann som Lynch så tror jeg nesten mest det er en slags subliminal beskjed til filmskapere om at teknikken burde komme langt etter idéene og det impulsive.

(Så altfor mange driver med film i dag så innihelvetes flink med teknikk og at alt skal se proft ut og slikt, men det er egentlig ikke så mange som har så mye å fortelle lengre.)

 

Hett tips angående kameraer forresten: Jeg spleiser antageligvis på noe filmutstyr med en kamerat som forsker mye på dette med kameraer om dagen forresten.

 

Han insisterer på at et Canon 500d FOTOKAMERA filmer er BEDRE enn mange HD-kameraer i kvalitet som er mange ganger dyrere, og han har spurt folk med peiling på slikt. Det fotokameraet koster kun 6000 kroner, ekskludert linser da. Er lettere i forhold til lys(pga linsene), har sånn ca. 5 timer kapasitet før du må tømme, og ingen kan vite at du filmer dem, så det passer mao perfekt for guerillia-dokumentarer ala din.

 

Eksempel på bildekvalitet. Du kan jo se etter et billig i et når du er i Tokyo?

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
 

DV er jo egentlig ikke utdatert i det hele tatt, det har bare oppstått en slik merkelig holdning med denne HD-revolusjonen, som om et par hundre ekstra piksler er det som gjør at en film er bra. Folk har da laget strålende filmer før i tiden også. Denne tekniske runkingen er jo egentlig litt kjedelig i lengden. Et sylskarpt bilde er ikke grunnen til at jeg setter meg ned og ser en film på 1,5 time. Sånn sett er jeg nok VELDIG enig i den Lynch-holdninga du beskriver, at teknikk alltid er underlegent idéen, det impulsive, visjonen. Sans Soleil er f.eks en av de vakreste filmene jeg har sett. Den er skutt på et smårævva 16mm-kamera, med en ekstern båndopptaker til lyden. Utstyr means shit.

 

Denne stillbildekamera vs. videokamera-debatten har jo foregått lenge. Tok jo helt av etter 5D Mark 2s inntog på markedet. Joda, strålende bilder. Men funksjonaliteten synes jeg er temmelig håpløs. Kjapp tilgang til viktige funksjoner, og ikke minst ergonomi er vel så viktig som et pent bilde. Håndholdt med et fotokamera? Glem det, med mindre du går for supershakycam-løsningen. Lyd? Ja, hvis du har lyst til å drasse med deg en svær lydboks i tillegg til kameraet, kjør på. Disse stillbildevideohybridene er gode på lave lysforhold, joda, HVIS man har god optikk. Jeg testa DVXen på ei strand i skumringen i går, sammen med en kompis som har en 5D Mark 2. Han sleit som faen med lysforholda. DVXen klarte seg mye bedre. Må si jeg ble overraska selv.

 

I tillegg skyter jo alle disse stillbildekameraene på minnekort, og det er utelukket for min del. Jeg kan ikke beregne å ha muligheten til å tømme minnekort konstant, og foretrekker fleksibiliteten tape gir. I hvert fall på en slik tur som dette er det alfa omega.

 

For all del, om man klarer å bruke disse kameraene kan de gi helt utrolige resultater. Men jeg tror mye av hypen går på at "wow, det er fotokamera som skyter bra video". Overraskelsen farger inntrykket en del. Og, som alltid, er det hvordan man bruker utstyret som er det viktigste, ikke hvilket utstyr man har (her ble det plutselig en voldsomt pervers kobling).

 

 

http://vimeo.com/4038064

 

(som alle har sett)

 

 

Edit: takker, Guido!

Link to comment
Share on other sites

 

Hehe, takktakk alle sammen! Spread the word liksom, jeg trenger vel all reklamen jeg kan få om det blir til at jeg prøver å sende den inn til en filmfestival eller noe slikt. Apropos det, hvordan går det med teaseren du skulle lage, pretender?

Skikkelig dårlig! Har dukket opp et par andre prosjekter jeg har sett meg nødt til å prioritere på fritiden. Men jeg tipper at "Sans Idé" kanskje blir enda bedre uten teaser. Eller "Life is more than being" som den kanskje heter. Det er inspirert av de syrete svenskene?

Link to comment
Share on other sites

 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...