Jump to content

Kosmorama 2010


Recommended Posts

Kosmorama er her igjen og datoen er fra 11.-16. mars.

 

Noen som skal på festivalen? Noen som skal se noe spesielt eller gleder seg til (når programmet har kommet opp for fullt)?

Selv skal jeg være kinovert der. Det blir første gang jeg er på noe slikt, så det skal bli artig!

 

http://1.bp.blogspot.com/_Vr8Xl0cbUZA/SXjmx5tz8qI/AAAAAAAAF4I/1JVqVN1t3eE/s400/Image+%3D+bush_thumbs_up.jpg

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

I fjor gadd jeg ikke se en eneste film under Kosmorama, men i år tror jeg at jeg skal pelle meg inn til byen. Er det noen som vet hvilke filmer som kommer til å gå?

 

Hele programmet har nok ikke kommet. Hvis jeg ikke har oversett noe nå :glare:

Men her får du hvert fall kjøpt billetter til de få filmene som har blitt listet opp!

Link to comment
Share on other sites

 
 

Er det lurt å kjøpe billettet til ulike filmer på forhånd via internett, elelr går det greit der og da?

 

Av det jeg har hørt skal det gå ganske så greit å kjøpe billetter der og da, men tanken ved å bestille dem, er jo det at du har sikret deg en billett. Så du ikke kommer langtfra (f.eks. kristiansand) og oppdager at det er utsolgt...

Link to comment
Share on other sites

 
 

Hei folkens!

 

Har vel vært på alle Kosmorama-festivalene, og vanligvis er det vel bare åpningsfilmen og filmer fra det ordinære kinoprogrammet (som Watchmen i fjor) som blir utsolgt flere timer i forveien. Men dersom du kommer til billettluka rett før filmene starter, kan du slite litt med å få billett. Selv pleier jeg å komme til Trondheim på formiddagen den første festivaldagen, og da går jeg rett i billettluka med ei liste på rundt 30 filmer/seminarer. Lager gjerne litt kø der og da, men greit å få fikset alle billettene samtidig.

 

Angående aldersgrenser, så har jo ikke Medietilsynet sett så mange av festivalfilmene - så da antar jeg at de ikke har fått noen aldersgrense heller...

 

Tidligere har forresten jeg også vurdert å være kinovert, men syns det er best å ha mulighet til å velge helt fritt hvilke filmer jeg skal se.

 

Bare 2 uker igjen nå!! :-)

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HVA???? Og jeg som har satt opp et skjema på ca 35 filmer UTEN jip-filmene... Nå må jeg jo lage et helt nytt oppsett, og jeg lander jo ikke på Værnes før i 10-tida (så da går jeg jo glipp av et par filmer uansett). :-( Jaja, takk for tipset; her må det jammen jobbes nå. :-)
Link to comment
Share on other sites

 
Håper ikke jeg gir feilinformasjon nå da. Men informasjonen er tilegna gjennom snakk med en i festivalstyret, så jeg føler at kildene er bra... Lykke til med nytt skjema, Brent!
Link to comment
Share on other sites

 
 

Da har man funnet ut at jeg mest sannsynligvis skal jobbe fredag, lørdag og søndag noen timer, så da er det bare å kjøre på med filmer når det gjelder mandag og tirsdag ^_^

 

Noen her som har tenkt seg på åpningsfesten også eller?

Link to comment
Share on other sites

 

*sukk* Det vert ikkje Kosmorama på meg i år heller. Med mindre nokon har lyst til å husa ein stakkars nordlending for ei veke, då?

 

Det verker som om festivalen vert mindre og mindre for kvart år. År 2 var skikkeleg stas, med m.a. Liv Ullmann, og år 3 var programmet heilt tettpakka med både filmar og seminarar. I år ser det nesten ikkje ut til å vera noko ekstraordinært utover filmane, og dei er det langt færre av enn tidlegare. Det same var stoda for fjoråret. Stjernefaktoren er heller ikkje den største. For all del, Hans Petter Moland og Margreth Olin er stas dei, men dei er liksom ikkje heilt Ullmann eller James Schamus…

Link to comment
Share on other sites

 
Jeg savner også flere seminarer (som det Schamus-seminaret), men uansett så er det jo filmprogrammet som er viktigst! Men hvis du er opptatt av stjernefaktoren, Boba, får du heller reise på Haugesundfestivalen - som jo tross alt er den beste også! Og du hadde rett angående JIP, Kiddo, så fikk med meg et par filmer ekstra i dag (R og Blessed). :-) Nei, får vel rusle inn på den Se og hør-filmen..
Link to comment
Share on other sites

 
 

Klarte du sju, Kiddo? Jeg har sett fem i dag, og jeg tror det nærmer seg en smertegrense. Kunne fått med meg ellevevisningen også, men jeg kjente at hodet sa stopp.

 

Kort om dag 1:

 

R. Beinhard dansk fengselsfilm. Er vel begrenset hvor mange historier man kan fortelle fra et fengsel, og slik sett er dette ganske lite overraskende. Men utrolig intenst og stilig utført, og med et frekt narrativt grep mot slutten jeg ikke kan avsløre her. Bra film.

 

Fog. Debutfilm fra Hong Kong. Poetisk, politisk, bla bla bla. Røff estetikk. Mye drekking, spying, knarking og funklende neonlys. Helt greit, ikke min greie.

 

Jalainur. Kinesisk bygdeminimalisme. Mye tog, det liker jeg! Ellers synes jeg nesten den blir for jålete, med en del fancy HD-kamera-lek. Ingenting skjer, dårlig vær, det vanlige.

 

Katalin Varga. HER snakker vi! Aiaiaiai. Fantastisk lekker hevn/skyld/eksistensielle kvaler-stuk med stemning til tusen. Tusen milliarder bonuspoeng for Nurse With Wound på lydsporet. Det er noe med filmer som demonstrerer god smak med å ha med musikk av dette kaliberet, da har man liksom skjønt noe i utgangspunktet.

 

The Shock Doctrine. Greit å få det i dokumentarform, har ikke lest boka. Helt streit solid, men jeg føler at jeg fikk med meg disse ideene i debattene som fulgte i kjølvannet av bokutgivelsen.

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...