Jump to content

Burde Scorsese gi seg? Signaliserer De Caprio-samarbeidet at Marty har mistet seg?


Montag
 Share

Recommended Posts

Hehe, Armond og jeg er på helt bølgelengde når det gjelder Scorsese og DiCaprio. At ikke flere våger si det samme:

 

Before he became resident window-dresser for the Leonardo DiCaprio boutique, Scorsese looked like an artist. Now, every film he has directed since hitching himself to DiCaprio has been overweening (Gangs of New York), purposeless (The Aviator) and unoriginal (The Departed)

 

Armonds mottakelse av Shutter Island gir mine forutanelser rett:

 

...he’s simply laying out clichés. Personal feeling has gone out of his filmmaking...Shutter Island is a perfect example of Hollywood excess: It demonstrates a oncesignificant filmmaker decaying into a bigbudget, poorly-motivated hack...Shutter Island suggests Scorsese has no reason to make movies other than relieving boredom.

 

Resepten er dog grei:

 

The time has come to ask Scorsese to move on: Perhaps become a producer and lend other, hungrier filmmakers the benefit of his vast cinematic knowledge and technical enthusiasm.

 

Jeg liker Armonds tenkesett :D

Link to comment
Share on other sites

 

Tja, uten å faktisk ha sett noen av Scorsese og De Caprio samarbeidene, så må jeg si meg noe skeptisk til denne dommen. Jeg tror De Caprio er en flink skuespiller, selv om han havnet litt i pinup-boy kategorien med Titanic og Romeo & Juliet. Videre så vet man jo at Scorsese helt siden hans debutfilm hadde drømt om å filmatisere Gangs Of New York. Et prosjekt jeg tror ingen trodde han skulle få til. Han slet egentlig lenge med å få prosjektet opp på banen, og det var vel egentlig kun å ha De Caprio på laget som gjorde at han fikk det til. De Caprio på sin side var vel like avhengig av å bli tatt seriøst som skuespiller, så de vant vel begge på dette samarbeidet.

Klart, kan være enig i at det blir litt mye nå kanskje... men jeg vet da pokker. Virker som han bare bruker De Caprio for å få lage det han ellers vil. Kanskje litt å safe etter 3-4 filmer.. men jaja...

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 

Tja, uten å faktisk ha sett noen av Scorsese og De Caprio samarbeidene, så må jeg si meg noe skeptisk til denne dommen.

S,

Vel, jeg har sett alle disse samarbeidene, og jeg kan ikke annet enn å skrive under på at valget av DiCaprio som DeNiros arvtager har medført en bratt kunstnerisk nedoverbakke for Scorsese. Samtlige av disse filmene er langt under det mannen presterte med DeNiro (selv om tretthetssymptomene begynte å sige inn med Cape Fear). Nei, det eneste som kan redde Scorsese fra seg selv er at han overkommer sin DiCapriofetisj og begynner med blanke ark - gjerne, jmfr det Armond sier, som produsent og rådgiver for up-and-coming regitalenter. Scorsese selv ser dessverre ut til å ha svidd av alt kruttet som regissør for lenge siden.

Link to comment
Share on other sites

 

Denne diskusjonen kan kanskje flyttes til Scorsese-underforumet med tanke på å booste opp aktiviteten?

 

Jeg har vært ganske skeptisk til DiCaprio tidligere, men tror egentlig jeg ble ganske blasert av det prettyboy-imaget han fikk tildelt i Hollywood i starten på karrieren. Mulig det er fordi jeg fikk avsmak av Titanic. Jeg vet ikke. Men nå er jeg en fan, DiCaprio er både god i Gangs of New York og The Departed, i det store og hele egentlig, og jeg synes nok ikke Scorsese er en fallen stjerne selv om Raging Bull og Taxi Driver står igjen som hans soleklart beste filmer. Husker jeg rett har jeg bare sett syv Scorsese-produksjoner, men i mine øyne fikk han en voldsom oppsving med Gangs of New York etter å ha laget mye under pari etter Raging Bull. Jeg er ikke så glad i filmer som Casino og Cape Fear, og synes egentlig karrieren hans virker å være på rett kjøl igjen. Det helt store mesterverket har uteblitt siden den rasende oksen, men kvaliteten virker å vokse i takt med DiCaprios modning, og om fem-seks år tror jeg at en ny milepæl kommer.

 

Biopicen om Sinatra, der vet jeg ikke helt, alt faller på hvem hovedrollen går til, men filmatiseringen av Shusaku Endos Silence kommer vel i 2011/12?

 

(Silence har Gael García Bernal og Benicio del Toro på rollelisten... 'fornøyd', Montag?)

 

For min del blir det helt feil å avskrive Scorsese og at han burde "begynne med blanke ark, som produsent og rådgiver for up-and-coming regitalenter", selv om han gjerne kunne ha gjort det og.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
Nei nei og atter nei. Scorsese er blant de 5 beste regisørene noensinne og blant de 5-10 beste regisørene i forrige tiåret. Han har kanskje ikke laget like mange mesterverk som han gjorde på 70, 80 og 90-tallet, men han er fremdeles sterk og vet hvordan man lager kvalitetsfilm. Alle de 3 filmene han kom ut med i perioden 2000-2009 er blant det tiårets 100 beste filmer for min del. Gang of New York er blant 00-tallets 10 beste.
Link to comment
Share on other sites

 
Jeg er vel egentlig ganske enig med det Armond White sier om Gangs of New York, The Aviator, The Departed. Synes kanskje det kan virke som om de siste filmene hans ble lagd bare fordi han kunne. Ganske uinspirerte og kjedelige greier. På en annen side kommer jeg alltid til å holde Marty høyt. Han var veldig sentral for meg i tiden da jeg virkelig oppdaget film, og han er fremdeles en hel grei regissør i min bok. Derfor håper jeg han ikke gir seg med det første. Jeg synes heller ikke dette på noen måte er De Caprio sin skyld. Han er da ikke så ille, monty? Jeg tror i faktisk jeg ville sagt at han er en av eliten i dagens Hollywood.
Link to comment
Share on other sites

 
 

Synst Scorsese framleis held eit bra nivå. Gangs of New York vaks med eit gjensyn, ei fascinerande skildring av denne denne perioda i Scorsese sin eigen by, New York. På ein måte var det heile ikkje så ulikt dagens vald- og gjengkultur, sjølv om det tidlegare føregjekk i meir ordna former. The Departed var ein av dei beste frå 00-talet. Synst han var på høgde med fleire av sine tidlegare storverk med denne, men rett nok ikkje over Taxi Driver, Raging Bull og Goodfellas. Skal Scorsese gi seg med film fordi han (mest sannsynleg) ikkje klarer å overgå det beste av det han har gjort før?

 

Har også fått sansen for Di Caprio etter kvart, sjølv om han var eit reint jenteidol i tidlegare dagar. Han har vakse mykje etter at samarbeidet med Scorsese kom i gang.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...