Jump to content

Festival de Cannes 2010


Recommended Posts

 

Ikke at jeg har sett den, men nedtonet og enkel som i at den ikke er multiplot og ut ifra rapportene har et hovedfokus på Javier Bardems karakter — ikke enkel som i at det er en simpel film.

 

Første om Godards nye tikker inn: http://www.hollywoodreporter.com/hr/film-reviews/film-socialisme-film-review-1004091838.story

 

"Another brilliant/impenetrable offering from the master of the essay film."

 

Ebert: http://blogs.suntimes.com/ebert/2010/05/cannes_5_waiting_for_godard.html

Link to comment
Share on other sites

 
 
Sang-soo Hong vant Un certain regard-prisen med filmen Hahaha. Jeg har sett et par av de tidligere filmene hans, absolutt en interessant regissør. Han var liksom the odd man out i den koreanske bølgen på begynnelsen av 00-tallet, mer europeisk arthouse-sentrert enn mange av sine landsmenn, med snakkesalige og ofte bitende kyniske forholdsdramaer som jevnlig blir sammenlignet med Rohmer, og som er kjemisk renset for den patenterte koreanske sentimentaliteten.
Link to comment
Share on other sites

 
 
Stor fan av Hong, så ser fram til HaHaHa, og begge de to andre koreanske filmene for den saks skyld (Poetry vant pris for beste manus). Har som vanlig liten tro på Inarritu, men Weera er en fin fyr. Etter de omtalene jeg har lest å dømme trodde jeg at Mike Leigh skulle få priser med seg hjem.
Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Nydelig!

 

Ser noen steder, bla. hos Montages at seieren omtales som overraskende. Greit at Mike Leighs film sikkert er bra, men Weerasethakul sine siste filmer har jo vært møtt med for det meste store lovord hos kritikerkorpsene, og han figurere flere steder i toppen av tiårslistene med Tropical Malady og/eller Syndromes. Ingen grunn til å tra at formen skulle svikte, hos en av de desidert mest originale regissørene vi så i forrige tiår.

 

Dessuten har Leigh vunnet før. At Inarritu ikke vinner er jeg ganske lettet over...

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...