Jump to content

BadSmile ser brukernes favoritter


BadSmile
 Share

Recommended Posts

Vil få litt fart på filmlysten min, siden den er altfor mye borte for tiden. Så hvorfor ikke se litt av filmene brukerne her på forumet liker godt?. Tittet igjennom listeforumet, og lagde min egen liste over hvem filmer som skal bli sett litt fremover. Lista ser slik ut.

 

18/41

 

Infenso: Go, Go Second Time Virgin

GoreGalore: Suspiria

Guido: Belle de jour

TMwtP: His Girl Friday

Kiddo: The Enigma of Kaspar Hauser

Dodraugen: Au Hasard Balthazar

Maestro: Il Conformista

Cuneax: Tôkyô monogatari

Howie: McCabe & Mrs. Miller

Angeleno: Match Point og Close-Up

Cypheron: The Thief of Bagdad

Merkwürdichliebe: Survive Style 5+

Papillon: Ordet

Uruloki: Black Narcissus

Nomansvally: The Innocents

herr kalkun: Black Cat/White Cat eller Ator (kalkun edit)

Kubrick:Sånger från andra våningen

KAH: Import/Export

Kosmonaut: El Topo

Fubarino: Naked

Speik: Heima

Frenzy: Theorem

wertoi: Höstsonaten

Mats: Ladri di biciclette

Badering: Sans Soleil

marlowe: Bring Me the Head of Alfredo Garcia

Peru: Sherman's March

Zann: Blade runner

Svankmajer: Saragossa Manuscript

Norsk Kiwi: Apocalypse Now

Bob_3: Withnail & I

stoppushplay: Faces

Engangsgrill: Jules & Jim

Montag: White Sun of the Desert (1970)

ragoo: Pierrot le fou

KrisBl: Du rififi chez les hommes

Jizzmopper: The Letter Never Sent

Crinderman: The Panic in Needle Park

Blausen: Bad Boy Bubby

Jarmusch: Where Eagles Dare (1968)

 

Er du ikke på listen? Om det er slik, så er bare å nevne noen favoritter.

 

 

Filmer sett (inkl korte anmeldelser)

Spoiler-bilde:

 

Speik's: Heima (2007) [IMDB]

 

http://img203.imageshack.us/img203/7036/heima.jpg http://img18.imageshack.us/img18/8958/tourdiary200775.jpg

 

Stemningen sitter fortsatt i meg, da det ikke var mere enn 10 minutter siden jeg så filmen. Usikker åssen jeg skal beskrive åssen type film det er. Kan vel kalle det en dokukonsert film, med herlige forfriskende elementer med natur og miljø bilder. Vi får se Sigur Rós turnere rundt på Island, hjemmelandet til bandet. Ett utrolig vakkert sted må jeg si.

 

De er på forskjellige steder hele tiden, så det blir egentlig aldri kjedelig. Ett sted ved ett forlatt fiskehavn, sted hvor den nettopp har blitt laget ett stort demning, og bandet er der for å vise sin for aktelse. Noen små-intervjuer som sniker seg inni sangene forklarer litt hvordan bandet er. Interessant egentlig, selv om jeg ikke er noe stor fan av bandet. Har faktisk ikke hørt stort av musikken fra før av, og det skal jeg endre på etter denne filmen. Perfekt musikk til å slappe av med, og slappe av er noe jeg stort sett gjør hele tiden. Siste konsert/sang var overveldende, rett og slett ett mesterstykke av en sang og mesterstykke av en slutt på ett mesterstykke av en film.

_____________________________________________________________________

 

Nomansvally's: The Innocents (1961) [IMDB]

 

http://img576.imageshack.us/img576/2426/930theinnocentsbluray3x.jpg http://img291.imageshack.us/img291/6741/a20jack20clayton20the20.jpg

 

Filmen har ikke begynt engang og man hører en jente synge på en gammel vise. En vise som fortsatt sitter i hodet mitt. En vise som virkelig setter en helvetes ekkel stemning. Er ikke første gang man hører den heller, man kan stadig vekk høres ord ifra visa, eller bakgrunnsmusikk. Fra en gammel smykkeskrin, til piano.

 

Filmen har noen svært effektive skremmescener, flere ganger hvor hjertet nesten slo fortere. Sjelden jeg blir skremt av filmer, men denne hadde sine øyeblikk. Svært forut sin tid synes jeg også filmen var. Var faktisk det første jeg tenkte på. Folka back in the days må ha blitt skremt til døde av diverse saker. Effektiv bruk av kamera til tider. Skuespillet var av den beste sorten, ihvertfall fra de to barna. Gutten spilte fenomenalt. En nærmest perfekt film innen horror sjangeren, anbefales .

_______________________________________________________________________

 

Angeleno's: Match Point (2005) [IMDB]

 

http://img856.imageshack.us/img856/8251/900matchpointbluray3.jpg http://img694.imageshack.us/img694/296/900matchpointbluray4x.jpg

 

Har sett en smule god del Woody Allen filmer. Hvor alle sammen egentlig svært stressende, samt hysterisk morsomme. Ser ut som Allen virkelig gikk motsatt vei med denne filmen. Dette var altså en overraskende solig thriller. Avslappende til tider, med herlig klassisk musikk og opera. Filmen var ikke bare avslappende, hadde noen intense øyeblikk. Musklene spente seg da man var redd for at det store skjedde. Allen er flink på kjærlighet, og var intet unntak her også. Flott kjærlighets dramatikk ble vi servert. Savnet tho litt av gode Woody humoren, men hadde vel kanskje ikke passet inn.

 

Alt i alt en meget solid elegant thriller. Med godt skuespill, flott musikk og super historie.

_______________________________________________________________________

 

Infenso's: Yuke yuke nidome no shojo (1969) [IMDB]

 

http://img256.imageshack.us/img256/6383/201003070824.png http://img256.imageshack.us/img256/2757/201003070825.png

 

Filmen var ikke lang. Men lengden har ikke stort å si i en slik film. Hadde filmen vært lenger, så kunne det faktisk ikke bli så bra som dette. Filmen hadde ikke stort handling heller, fokuset var heller på skuespillet, det visuelle og stemningen. Og for en stemning det var!. Avslappende og elegant jazzmusikken gir en spesiell og hypnotisk opplevelse. Får litt Jarmusch følelse av hele greia. Godt mulig at jarmusch er inspirert av denne filmen, hva vet vel jeg. Som sagt så var ikke historien så komplisert, men var forsatt ikke helt tom for historie, hadde sine herlige øyeblikk. Tilbakeblikkene var ekstra flotte, likte hvordan man så dem i farger og resten av filmen i s/h, pleier som regel å være omvendt. Ellers så likte jeg hvordan filmen viste at det nesten var normalt å være som de ungdommene var. Visste hvordan slike mennesker tenker og føler. Oppveksten spiller en stor rolle i hvordan mennesker oppfører seg som eldre, og det vises godt her.

 

Filmen er ikke perfekt, men det er ikke meningen heller. Gir ikke karakter helt enda, da jeg føler at den må synke litt mere inn. Men snuser godt på toppkarakter ihvertfall. Anbefales!

_______________________________________________________________________

 

Uruloki's:Black Narcissus (1947) [IMDB]

 

http://img256.imageshack.us/img256/3021/blacknarcissussisterrut.jpg http://img256.imageshack.us/img256/2246/narcissus1.png

 

God film, absolutt. Men må si jeg forventet noe helt annet, forventet mer av det dystre. Ikke at jeg synes filmen var dårlig av den grunn, dette var absolutt herlige saker. Elsket lyden av vinden, de flotte landskapene, og den gamle mannen i fjellet. Var som at han var tilskuer til alt galskapet, og absolutt en ingrediens. De intense trommene når noen var på dødsleie bidro godt i galskapen også. Flotte tilbakeblikk som var nesten litt foruten sin tid. Tommel opp!

________________________________________________________________________

 

Badering's:Sans soleil (1983) [IMDB]

 

http://img641.imageshack.us/img641/452/ljssem.jpg http://img641.imageshack.us/img641/2403/vlcsnap256153dm1.jpg

 

Kan vel kalles en liten reise istedenfor filmtitt, med tanke på at dette er så hypnotisk at det føles ut som man er med i filmen. Kommer aldri til å glemme sekvensen i toget med sovende asiatiske personer. Stemningen er uten tvil på topp på den sekvensen. For å ikke snakke om da hovedpersonen filmer hva som går på tv i Japan. Uforglemmelige greier. Tiden gikk fort nok, ingen kjedelige øyeblikk. Filmen var litt bedre andre gang jeg så den, mulig det var pga jeg var litt mere våken denne gangen, pluss litt mere år på baken hjelper alltid. Flott film absolutt.

________________________________________________________________________

 

Merkwürdichliebe's: Survive Style 5+ (2004) [IMDB]

 

http://img52.imageshack.us/img52/9628/8860887gal.jpg http://img52.imageshack.us/img52/97/8861016gal.jpg

 

Filmen starter relativt rolig, med en kar som nettopp har tatt livet av sin kone og begraver henne i skogen. Kommer hjem og ved sin overraskelse så sitter kona ved middagsbordet. En morsom intro på en av mange historier som fletter seg sammen etterhvert. Elsket hvordan filmen er bygget opp, hopper frem og tilbake i tid, ja litt som Pulp Fiction kan man da si. Designet på diverse saker og ting var meget godt. Kule og fargerike "sett", samme gleder klæra som ble brukt. Historien(e) er artige, første scenen med hus ranerne var hysterisk morsom. Svært kreativt historier må jeg si.

 

Forventet sprø film, og fikk en sprø film. Ikke samme type sprø som jeg forventet, men det gjorde ingenting. To tomler opp http://www.hidden-smileys.com/msn-smileys/msn-hidden-smileys-9.gifhttp://www.hidden-smileys.com/msn-smileys/msn-hidden-smileys-9.gif

________________________________________________________________________

 

Frenzy's:Teorema (1968) [IMDB]

 

http://img13.imageshack.us/img13/6102/theorem20bfi20pdvd007.jpg http://img13.imageshack.us/img13/6381/theorem20bfi20pdvd011.jpg

 

Er ikke mye jeg har å si om denne filmen. Jeg likte den... tror jeg. Teknisk sett var den god, elsket det silent sort hvit sekvensene i begynnelsen, var råkult. Ihvertfall med det herlige musikken i bakgrunnen. Mozart om jeg ikke tar feil? Morricone hadde vel også en finger med i musikkdelen. Poetisk følelse igjennom hele greia, drømmeaktig til tider. Var noe som irriterte meg, var noen ganger man så skyggen til film crewet, slik liker man ikke. Skuespillet var plettfritt, meget godt med andre ord. Historien var vel grei må jeg si, men ikke noe mere enn det. Brydde meg ikke noe særlig om hva som skjedde egentlig, ikke at det ødela filmopplevelsen tho. BFI utgaven hadde ypperlig bildekvalitet, uten tvil ett godt kjøp bildemessig og lydmessig.

 

Ellers så var det en fornøyelig opplevelse, og kanskje jeg tar en titt på noen andre Pasolini filmer etterhvert.

 

 

GoreGalore's: Suspiria (Dario Argento, 1977)

 

http://img23.imageshack.us/img23/3922/930suspirabluray2yexitt.jpg http://img18.imageshack.us/img18/6333/930suspirabluray4xexitt.jpg

 

Dario ja, en mann med artig fantasi. Han er glad i sterke kontraster og ville farger. En veldig stemningsrik film om hekser, med jævla flott musikk. Fikk grøssninger hver gang musikk kom inn i bildet, spesielt scenen i en gang hvor hovedpersonen går sagte forbi en av beboerne (?). Jeg likte den svært godt og havner blant en av mine favoritt skrekkfilmer. Skal uten tvil sjekke ut mer av Dario.

 

TMwtP's: His Girl Friday (Howard Hawks, 1940)

 

http://img694.imageshack.us/img694/7043/432r1.jpg http://img819.imageshack.us/img819/5449/11634r1.jpg

 

Hadde allerede sett The Front Page (1974) før denne, så visste akkurat hva jeg burde forvente. Joda, så å si like artig som Front Page. Cary Grant er som vanlig seg selv. Veldig morsomt å se hvordan journalistikk fungerte på den tiden, Cary Grant er passer utmerket i rollen. En artig film med flotte situasjoner.

 

Cuneax's: Tôkyô monogatari (Yasujirô Ozu, 1953)

 

http://img9.imageshack.us/img9/7651/tokyostory1953720pblura.png http://img21.imageshack.us/img21/7651/tokyostory1953720pblura.png

 

Nå snakker vi. Dette er så "down to earth" som det går ann, perfekt menneskelig drama. Denne filmen er like aktuell som den dag i dag. Folk som ikke har tid til foreldrene pga stresser med jobb. Har ikke tid til å ta ett par dager fri, latterlig. Kritisk blikk mot det arbeidende samfunnet. En ny favoritt.

 

Kubrick's: Sånger från andra våningen (Roy Andersson, 2000)

 

http://img268.imageshack.us/img268/1219/25156252.jpg http://img24.imageshack.us/img24/6302/41290421.jpg

 

Enda en ny favoritt, en veldig morsom film stappet med symbolikk. Veldig mye symbolikk jeg ikke tok helt, vet ikke om det er meningen heller. Mye stillestående kameratagninger (bortsett fra 1 scene, symbolsk?). Absolutt elsker hver eneste scene, oser av originalitet i hver eneste bilde. Lite farger i hele filmen, egentlig ganske deprimerende film, men alt det originale tingene setter opp humøret mitt, jeg koste meg godt når jeg så den, og skal se den igjen, mange ganger. Så nylig "Du levande", likte den like godt. Nye favoritter begge 2.

 

wertoi's: Höstsonaten (Ingmar Bergman, 1979)

 

http://img267.imageshack.us/img267/6564/27506939.jpg http://img543.imageshack.us/img543/5530/69067404.jpg

 

Bergman er min favoritt regissør, og denne er en av hans beste. En intens liten bombe av en film som holder på å gå av. Man kunne kjenne alt frustrasjonen og alt sinne i karakterene, samt det melankolske. Må være en veldig personlig film for Bergman, noe egentlig de fleste filmene hans er. Enda en flott film, og ja, en ny favoritt.

 

Mats: Ladri di biciclette (Vittorio De Sica, 1948)

 

http://img163.imageshack.us/img163/9343/930thebicyclethiefblura.jpg http://img141.imageshack.us/img141/9343/930thebicyclethiefblura.jpg

 

Hjerteskjærende film om fattigdom. Hvor verdigheten blir satt på prøve. Hvor langt man går for å tjene ett par lapper, selv om man gjør gjerninger man selv ikke tror på. Håpet er det alltid, selv om ingenting ikke ser til å hjelpe. Hadde jeg vært i samme situasjon, så hadde jeg gitt opp for lengst. Flott film.

 

Zann's: Blade Runner (Ridley Scott, 1982)

 

http://img41.imageshack.us/img41/8890/800bladerunnerbluray7x.jpg http://img545.imageshack.us/img545/9656/800bladerunnerbluray2x.jpg

 

En klassiker dette. En av Ridley Scott sine filmer som faktisk er gode. Man kan ikke akkurat skryte av hans nyere filmer for tiden (Prometheus derimot ser lovende ut). Visuelt sett så er denne filmen ett mesterverk, jeg klør meg alltid i huet og lurer på hvordan han har fått til alt sammen. Historie messig er også alt temmelig godt. Sier aldri nei takk til en skikkelig filosofisk historie. Skuespillet er det ingenting å si på. Stemningen er også fantastisk, hele filmen føles ut som en lang drøm egentlig. Husker ikke helt hvilket versjon jeg så, tror det var Final Cut. Anyway, en film som alltid er en fryd å se på.

 

Norsk Kiwi's: Apocalypse Now! (Francis Ford Coppola, 1979)

 

http://img828.imageshack.us/img828/3057/960apocalypsenowbluray4.jpg http://img62.imageshack.us/img62/6971/960apocalypsenowbluray5.jpg

 

En av mine favoritter. En episk og intens film. Veldig intens for å være eksakt. Er ikke rart at Coppola holdt på å bli gal under innspilling, da det må være sinnssykt mye å holde styr på. En veldig imponerende film på alle punkter.

 

KrisBl's: Du rififi chez les hommes (Jules Dassin, 1955)

 

http://img23.imageshack.us/img23/2225/950rififibluray5.jpg http://img38.imageshack.us/img38/2818/950rififiblurayuk1.jpg

 

En spennende film om ting som ikke helt går etter planen. Har egentlig ikke så mye å si om den, bortsett fra at den var fin visuelt sett, god historie og at jeg generelt likte hele filmen.

 

KeyserSoze's: Letter Never Sent (1960, Kalatozov)

 

http://img859.imageshack.us/img859/6060/201201030257.pnghttp://img839.imageshack.us/img839/6060/201201030257.png

http://img805.imageshack.us/img805/6995/201201030256.pnghttp://img502.imageshack.us/img502/3929/201201030258.png

 

Ser man bort ifra at der var ett par minutter som jeg kjedet meg, så var dette ett mesterverk. Tror jeg kjedet meg mest pga jeg var trøtt egentlig, hadde jeg sett filmen i mere våken tilstand så er det godt mulig filmen hadde gitt meg ett enda bedre intrykk. Når det er sagt så må jeg si at jeg likte filmen veldig godt. Visuelt sett så var dette helt sykt, tror jeg aldri har vært bort i lignende. Jeg satt målløs i en trøtt tilstand, jeg var imponert. For å ikke snakk om skogsbrannen, var nesten litt bekymra for skuespillere og kameramannen. Med mindre alt sammen var juks og fanterier, så var det ikke noe annet enn imponerende. En poetisk, skitten og vakker liten film.

 

Link to comment
Share on other sites

 
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Heima er definitivt en solid filmopplevelse. Islandsk natur, vakker musikk, disse gutta som oppleves som nesten litt sky og sjenerte, men med masse doser sjarm da. Lurer på om det finnes andre regissører som har hatt et større kvalitetsgap mellom to filmer, da spesielt fra debuttfilm (Lilo og Stitch) til andre film (heima).

 

Kult konsept. Håper sans soleil faller i smak :)

Link to comment
Share on other sites

 
 

Har allerede sett Sans Solei, likte den godt da. Men er såpass lenge siden jeg så den, så trenger ny gjensyn. Husker det var en hypnotiserende opplevelse ihvertfall. Hadde sett de fleste filmene på lista de ifra før, var ikke så mye å velge. Vel, var Satantango, men den tror jeg drøyer litt.

 

Cyphy: faller nok i smak. Har den korrekte versjonen på dvd ;)

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
 

Kjempeprosjekt, BadSmile!

 

Heima er en nydelig konstertfilm, som jeg kan forstå at du faller for. Den slår meg som veldig deg! Forøvrig en veldig lun fin start.

 

Har desverre ingen toppliste du kan plukke fra, selv om jeg har mine favoritter, men du har jo ennå veldig mye bra å ta fra her. Sunrise er forøvrig en film jeg setter høyt, blir spennede å høre din dom over den.

Link to comment
Share on other sites

 
Tommel opp for dette prosjektet! Ser ut som du har mye flotte saker i vente. Heima må vel jeg også få sett snart, selv om jeg tror jeg kan få overdose. Får ta en liten titt i en av mine periodevise Sigur Rós-diller.
Link to comment
Share on other sites

 
Tommel opp for dette prosjektet! Ser ut som du har mye flotte saker i vente. Heima må vel jeg også få sett snart, selv om jeg tror jeg kan få overdose. Får ta en liten titt i en av mine periodevise Sigur Rós-diller.

 

Skal tro at det er rett ned i din gate, så overdose er en stor mulighet. Elsker musikk i filmer egentlig, det gir filmen en stor gjensyns verdi. Pink Floyd's The Wall for.eks, fantastiske saker.

Link to comment
Share on other sites

 
Nå mente jeg vel "overdose" som i "for mye av det gode". Har vel sagt det i en tidligere Heima-diskusjon, men Sigur Rós er et band hvis ømhet det er lett å få opp i halsen. Selv om det som oftest funker som faen.
Link to comment
Share on other sites

 
 
ooo... artige greier, og det er bare å glede seg til Belle de Jour, så utrolig forførerisk og hypnotiserende at den gradvis har gått fra en god film til 20. plass til 10. plass til 7. plass til 3. plass på favorittlisten min (hehe, "alt flyter godt" heter det vel). Thumbs up for filmvalget!
Link to comment
Share on other sites

 
 
ooo... artige greier, og det er bare å glede seg til Belle de Jour, så utrolig forførerisk og hypnotiserende at den gradvis har gått fra en god film til 20. plass til 10. plass til 7. plass til 3. plass på favorittlisten min (hehe, "alt flyter godt" heter det vel). Thumbs up for filmvalget!

 

Tviler ikke at det er en god film. Har den liggende på dvd, og skal se den så fort jeg får lysten.

 

Flott prosjekt dette her!

 

Heima var et godt valg, absolutt magi. En film jeg kan nyte om og om igjen.

 

Uten tvil. Har allerede hatt lyst til å se den igjen, kun etter ett par dager. Takk for ny favoritt film ihvertfall.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Nomansvally's

The Innocents (1961) [IMDB]

 

http://img576.imageshack.us/img576/2426/930theinnocentsbluray3x.jpg http://img291.imageshack.us/img291/6741/a20jack20clayton20the20.jpg

 

Filmen har ikke begynt engang og man hører en jente synge på en gammel vise. En vise som fortsatt sitter i hodet mitt. En vise som virkelig setter en helvetes ekkel stemning. Er ikke første gang man hører den heller, man kan stadig vekk høres ord ifra visa, eller bakgrunnsmusikk. Fra en gammel smykkeskrin, til piano.

 

Filmen har noen svært effektive skremmescener, flere ganger hvor hjertet nesten slo fortere. Sjelden jeg blir skremt av filmer, men denne hadde sine øyeblikk. Svært forut sin tid synes jeg også filmen var. Var faktisk det første jeg tenkte på. Folka back in the days må ha blitt skremt til døde av diverse saker. Effektiv bruk av kamera til tider. Skuespillet var av den beste sorten, ihvertfall fra de to barna. Gutten spilte fenomenalt. En nærmest perfekt film innen horror sjangeren, anbefales .

Link to comment
Share on other sites

 

Du lyt ha med nokre av mine også, om du då ikkje har sett dei før:

 

Bring Me the Head of Alfredo Garcia (Sam Peckinpah, 1974)

Repo Man (Alex Cox, 1984)

 

Elles må også eg få seie at dette var eit spanande prosjekt. Synst du har klart å fange essensen av mange av brukarane.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
Bring Me the Head of Alfredo Garcia (Sam Peckinpah, 1974)

Repo Man (Alex Cox, 1984)

Elles må også eg få seie at dette var eit spanande prosjekt. Synst du har klart å fange essensen av mange av brukarane.

Ikke sett dem før, så dem har blitt lagt til.

 

PERU: Sherman's March (NB: 1986) eller All About Eve

Takker

 

Skal du se min favorittfilm må det bli Blade Runner, Aguirre eller Notorious. Ikke den om rapperen.

Sett alle ifra før, men trenger ett gjensyn med Blade Runner. Så blir nok den.

 

Saragossa Manuscript!!

 

S,

Da la man den til. Takker og bukker.

Link to comment
Share on other sites

 
Jeg tenkte til å begynne med å be deg om å heller sette Werckmeister Harmonies eller Akahige på meg, men dette er vel filmer du uansett kommer til å se? Hvis så, kan du la Survive Style 5+ stå. Den er milevis unna din filmsmak, så det kan bli morsomt å høre hva du synes.
Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...