Jump to content

Produksjonslogg: Oppdragsfilm for NAV Verdal


Speik
 Share

Recommended Posts

Jeg og klassen min (3mk ved Levanger VGS) skal produsere en kortfilm for NAV Verdal, som skal akkompagnere et foredrag som NAV skal reise rundt med på Videregående skoler rundt omkring i landet. Foredraget skal handle om ungdom og økonomi, farene for å sette seg i gjeld ved ung alder osv.. Målgruppen er altså studenter på VGS, og det blir alt annet enn en tørr informasjonsfilm.

 

NAV fikk 200k fra staten for å gjennomføre dette prosjektet, og vår vei kommer svimlende 75k for å lage denne 10 min-ish filmen. Å faktisk jobbe med et budsjett er noe jeg aldri har vært borti før, og hele klassen er i taket og veldig motiverte. Min rolle i dette prosjektet er på manusgruppa under preproduksjon, og DOP på selve produksjonen. Vi er to stk DOP som skal tegne storyboard sammen, og under produksjonen så er jeg på kamera og han andre lysmester.

 

Hvor er vi i dag: Vi har gjennomført 2 møter med NAV, hvor vi presenterte ideene våre og generelt snakket om filmen. NAV var i starten veldig kjørt fast i at dette skulle være en realistisk skremsel-video for å informere om noe skikkelig tørt. Vi, derimot, mente at filmen burde ha en annen effekt. Informasjonen burde komme i foredraget, mens filmen fungerte som en "vekker", et eller annet som appellerte til ungdom og som brøt fullstendig med forventningene til en film fra NAV. Dette har vi klart å føre fram, og vi har skaffet oss nesten komplett kunstnerisk frihet. Etter dette har vi hatt to manusmøter, hvor vi har fått sydd sammen en struktur og et nesten-ferdig synopsis som vi er ganske fornøyd med. Vi skal begynne å skrive på ordentlig neste uke.

 

Når manuset er ferdig (etter planen i November), så kan vi begynne å se på en framdriftsplan for produksjonen. Jeg regner med mesteparten skjer etter jul.

Link to comment
Share on other sites

 
 
  • 1 month later...

Ting skjer ikke akkurat raskt i dette prosjektet. Dette er både på vår kappe og på NAV.

 

Hvor vi er nå: manus er ferdig. De andre pre-produksjonsgruppene har også begynt med litt arbeid. Når det gjelder casting skal vi ha én profesjonell skuespiller fra Trøndelag Teater, og resten amatører (studenter fra teater-utdanningen på HINT og Verdal teaterlag.) Har har også vært i kontakt med Tore Strømøy, som forhåpentligvis skal ha en voice-over i filmen. Backup-planen er en imitasjon/parodi, som kan bli like moro.

 

Filmen blir skutt på Canon 7D med en sånn skinne-greie med følgefokus, monitor, mattboks og hele pakka. Skolen kjøpte nylig inn en skinne-dolly, og vi skal låne en kran fra HINT. Produksjonsdatoer er ikke satt, men det blir i Februar.

Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 months later...

Hadde glemt av denne tråden, men her er en oppdatering:

 

Innspillingen måtte utsettes til etter påske på grunn av noen problemer, men nå er vi igang! Fem innspillingsdager gjennomført, og resultatet er mye bedre enn forventet! Dette kan bli virkelig bra. Filminnspilling og skole tar på, dette er skikkelig stressende og slitsomt, men forhåpentligvis blir filmen verd alt dette. Vi har brukt 2-3 timer mer enn budsjettert hver dag, men vi har klart å komme i mål med alt som skulle spilles inn.

 

Nevneverdige ting som har skjedd:

- Vi har fyllt opp en leilighet med 1500 knøvla regninger og rundt hundre tomflasker/bokser.

- Gjennomført kameratekniske utfordringer som timelapse, dollyshots, 60fps slow-motion og følgefokus.

- Ene skuespilleren har blitt banket opp, sånn nesten fo real.

- Vært på NRK-studioene på Tyholt og filmet en autentisk Midt-Nytt reportasje med Alf Skille som ankermann.

- Stengt av flere gater

- Disponert en uniformert politibil mer eller mindre fritt en hel dag

- Vært i kontakt med en profesjonell voice actor i USA

 

I kommende innspillingsdager skal vi bla.a. bandasjere og gipse en skuespiller fra topp til tå.

 

:D

Link to comment
Share on other sites

 
 
  • 1 month later...

Da går klippingen mot slutten. Har gjennomført flere testvisninger av råklipp-versjoner og fått mye tilbakemeldinger fra riktig målgruppe. Hvis filmen hadde blitt klipt etter manus, hadde den blitt altfor lang, derfor har vi måtte drepe flere darlings.. Men det skal visst være en styrke, hehe.

 

Her er noen stills fra filmen:

 

http://img526.imageshack.us/img526/5742/bilde14.png

 

http://img27.imageshack.us/img27/9017/bilde13.png

 

http://img686.imageshack.us/img686/9926/bilde12j.png

 

http://img198.imageshack.us/img198/645/bilde11.png

 

http://img28.imageshack.us/img28/5747/bilde10t.png

 

http://img16.imageshack.us/img16/9611/bilde9.png

 

:)

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...