NaN 0 Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Begynt å drikke Lapsang Souchong igjen de siste par dagene, hadde virkelig glemt hvor himmelsk godt det kan være. Den ene gangen jeg glemte den så teen ble stående å trekke et kvarter gikk attpåtil det helt greit siden kinesisk te tåler og tilgir det meste. Tror jeg går over til mer fruktige teblandinger for en stund, Lapsang Souchong smaker etter min mening best når den ikke drikkes daglig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Egenkomponert drink under navnet "Dama til Arna har Klamydia" Skuffende at ingen har spurt før, men hva består så denne av? Har forøvrig drukket kaffe fra Brasil og et glass vann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaN 0 Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Tenkte å spørre men glemte det av, lurte særlig på om den smaker klamydia eller om det bare en ren feiredrink. Ja, altså, kan du oppklare anledningen litt her, herr Blaus? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blausen 12 Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Arna er da en av mine bestekompiser, som egentlig heter Roar, men vi har kalt ham Arna så lenge vi har levd - mora hans heter det, et festlig navn egentlig. Jeg husker rett og slett ikke hva den består av, da det er en bartender på et utested som en gang for lenge siden laget den på ordre da jeg og kompisgjengen satt i baren og var ganske dryge. Ganske søt, cranberry juice greie. Vi bare satt der og pekte på diverse brennevinsorter vi ville ha, og om vi ville ha de søt/sur/bitter osv. Hver drink fikk sitt eget navn. I ettertiden er det to drinker som har overlevd seansen som var ganske gode, "klamydia" og "Røssern", som er navnet på barndomsboligfeltet vårt fra Kr.sund. Det skal sies at det var ganske mange drinker som ble forkastet, spesielt i området hvor whisky og fernet ble inkludert. Kvelden endte i mye elging. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Kvelden endte i mye elging. Hvis dere lagde drinker av ferner og whisky, så var det jaggu fortjent! *grøss* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragoo 2 Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Clausthaler juleøl. bra saker, men neppe noe jeg tar til julematen, da vil jeg tro en oppgradering må til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Har testa Gonfu cha etter wikiwikipedia og tepalass-metoden, altså med 15g (i motsetning til 4-5g som er mengden jeg vanligvis bruker). Tok rensingen av bladene i to omganger, og reduserte trekktiden litt. Etter første omgang la jeg merke til flere noter enn jeg normalt gjør (i første omgang, that is). Positivt. Tok imidlertid ikke lang tid før resultatet ble hakket bitrere enn Dong Ding bør være, og merket knapt forskjell på resultatet om jeg trakk i 10 eller 20 sekunder. Ga dessuten ca 30% mindre te per trekk enn jeg ville fått normalt, siden bladene tok helt vanvittig mye plass i kanna. Ble for det meste god te. Men syntes særlig de senere omgangene ble mer bitre, og med færre noter, enn jeg er vant til. Kommer altså til å holde meg til metoden jeg er vant til å bruke. Mye billigere også, så dette er vinn-vinn. PS: Dong Ding er jævlig god. Den som fikk meg hektet på Taiwansk oolong. PPS: Mengden blader de 15 grammene ga, etter fem trekk: http://img21.imageshack.us/img21/1272/86922319.png Nesten utrolig at det i det hele tatt var plass til vann i den kanna. Og denne er hakket større (ca 180ml) enn den jeg brukte i guiden tidligere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Montag 4 Posted November 26, 2009 Author Report Share Posted November 26, 2009 I dag har jeg nøyd meg med noen kopper China Black. @dodraugen: Må jammen få prøvd meg en kanne Dong Ding. Fører de den på Black Cat? Blir det forresten Uncle Ben til middag i dag også? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Har ikke vært innom Black Cat, men har de oolong er de nesten garantert å ha Dong Ding. Og ja. Uncle Ben disker opp festmåltid etter festmåltid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragoo 2 Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Jones Cream Sodawhat the FUCK. vet ikke helt hva jeg skal si om dette. (forøvrig kult at 7/11 satser på et bra utvalg av spesielle drikkevarer, bare synd det er så fryktelig dyrt) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CypheroN 10 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 http://www.binders.no/images/5/14077398_h1_5_e_01.jpg 9.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoreGalore 0 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Takk for tipset om gløgg, Cyph! Jeg trodde jeg ikke likte det, men jeg gav det en sjanse på torsdag. Slettes ikke verst! Edit: Det siste jeg drakk var et par glass CB julebrus til nybakte pepperkaker. 10.0. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blausen 12 Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Kjøpte meg en pakke iskaffe pulver greier. Helt forferdelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CypheroN 10 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Koser meg med gløgg, nøtter og rosiner. varmt og godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodraugen 1 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Grand Wu Long Top Fancy, fra tepalasset. Fin kontrast til "floral"-oolong som Dong Ding og Li Shan, som det har gått mye av den siste tiden. Denne står høyt på lista over favoritter. Hint av honningmelon og vanilje, men også "jordlige" og treaktige toner. Hvis jeg skulle servert oolong til noen som aldri hadde smakt det tror jeg det hadde blitt denne. Fin inngangsportal, umulig å ikke like. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vir 0 Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 http://www.briansbelly.com/beerbelly/beerimages/budweiser_bottle.jpg Tre slike i kveld. Godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CypheroN 10 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00669/grans__julebrustest_669258a.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragoo 2 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 den er litt fæl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CypheroN 10 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Synes det er den beste jeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoreGalore 0 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Du tar feil. http://1.bp.blogspot.com/_rdPaVVSfJBI/SwF_OT5cuWI/AAAAAAAABWQ/pDNurLoK3TM/s400/7331.jpg <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CypheroN 10 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Du tar feil.Jeg er overbevist. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaN 0 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Økologisk Keemum, kinesisk sort te som jeg søtet med melasse. Fikk bare noen smaksprøvepakker som jeg var frekk nok til å forsyne meg rikelig av og oppdaget at dette var forbløffende godt. Til glede for Zann ser jeg på http://www.wisegeek.com/what-is-keemum-tea.htm at dette tidvis kalles teenes champagne. Faktisk andre gang jeg støter på slikt, forrige gang var det first flush som var "teenes champagne" i følge en langt fra troverdig ung jente bak en disk som ikke klarte å friste meg til impulskjøp utover de jeg allerede hadde begått. ("poser" redigert til "pakker" 2009.12.11 19:41) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zann 8 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Haha, bring on champagnene! Lurer på om dette fungerer andre veien også, om det finnes en champagnenes svar på te? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peru 6 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 den er litt fæl Nå kåret til beste julebrus i to av årets tester... betryggende for meg som har kjøpt Grans i alle år: http://studvest.no/reportasjer.php?seksjon...mp;art_id=11963http://sb.no/article/20091205/NYHETER/712059935/1158/NYHETER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zann 8 Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Men hva er julebrusenes svar på champagne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.