Jump to content

Hva drakk du sist?


Montag
 Share

Recommended Posts

Slurpet i meg litt Farris med "Naturlig smak av lime" tidligere og syntes det var toppen 6 av 10. På en god dag (en god dag for Farris altså, hva en har spist og drukket tidligere spiller jo som kjent inn på hvordan smaker og den slags oppleves) havner den på 7 av 10. Foretrekker nok Bris, så lenge de ikke har tatt helt av med disse smakskombinasjonene sine.

 

Drakk ellers en bayer nå nettopp, nå går det i kjip posete og cider fra Halmstad med lime. Sistnevnte er litt bedre en sitronbrus.

Link to comment
Share on other sites

 
  • Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 

En liten 4-dagers businesstur til Christchurch:

 

http://www.odt.co.nz/files/story/2008/04/Pure_Bottle.JPG http://home.earthlink.net/~waltmeier/nz/speights_gold.jpg http://www.flaveurs.com/INFO_lettre/infolettre_dec2007/Vin/Leffe-brune.jpg http://cervejaecoisademulher.files.wordpress.com/2009/07/stella-artois-long-neck.jpg

 

http://www.winelistaustralia.com.au/PLU/NewZealand/MtDifficultyPinot.jpg (Mt Difficulty Roaring Megs Pinot Noir)

 

Og en portvin jeg ikke husker navnet på

Link to comment
Share on other sites

 

I helga hadde jeg en gammel kompis på besøk. Han tok på seg spanderbuksene og vi ramla på snobbefylla.

 

http://www.bienmanger.com/images/genre/1691-0w300h300_Brasserie_Van_Westmalle_Westmalle_Trappist_Trippel_Belgian_Beer.jpghttp://alcohology.files.wordpress.com/2009/03/laphroaig-10yr_v.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_Q0n_DhH07V4/Sr01NKbfA5I/AAAAAAAABKs/Ri3qUJYBfV0/s400/Mikkeller%20Beer%20Geek%20Breakfast%20Oatmeal%20Stout.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

Ååh, Beer Geek Breakfast er nammenam da. Rating? (kan også leses som - men si nå for faen hva du syntes om den da - ) Nå ble jeg minnet på at jeg faktisk hadde litt bunnfall med Laphroaig igjen, en liten desiliter eller noe. Mja, sterk 7 av 10. En enda mindre rest Highland Park fant jeg jammen med også, men den er ikke noe særlig. Så er det større mengder med et par typer helt greie irske, men såpass lei de at det bare duger til å helle i teen o.l.

 

Drakk ellers litt Dan Lei hvit te tidligere, med varsom tilberedning unngås unødig bismak og jeg kan nyte smaken av - vil beskrive det som middels godt renset oppvaskvann. Det ser pent ut med disse blomsterbladene dog, og estetisk verdi pr. krone tror jeg er bortimot uslåelig.

Link to comment
Share on other sites

 

Den er god, men langt fra noen favoritt. Situasjonsbestemt. Hender jeg kan styre meg for kaffeinnslaget. 7.5. Drakk også Imperial Stout fra nøgne ø, liker den bedre.

 

Må skaffe meg noe te snart, dodraugen har fått meg på limpinnen.

Link to comment
Share on other sites

 

Kaffeinnslag er alltid bra, og jeg får dem jo ikke mørk nok så syntes det var en av de bedre.

 

Åh, disse kulene som sveller opp og fyller hele kannen. Jeg vil definitivt ha en glasskanne for å kunne virkelig nyte synet. Rettferdiggjør utgiftspostene for meg selv allerede. Men skal de trekkes syv ganger lurer jeg på om det ikke blir litt pes å ta godt vare på dem til de skal brukes neste gang, og å i det hele tatt få tak i denne utsøkte teen samt være sikker på at en velger rett kanne..

 

Røykt te er nydelig, krever litt toleranse for te med mye smak. En amatør med egen side hvor han lister opp favorittene sine kalte Lapsang Souchong en te som prøver for hardt, men han likte jo bare disse helt sarte, delikate som såvidt smaker mer og ikke nødvendigvis bedre enn kokt vann.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Drakk et par slike

http://pinkiguana.files.wordpress.com/2009/06/cosmopolitan-cocktail1.jpg

Nå tar jeg meg en tuborg, mens jeg speider utover den gamle rignesfabrikken. Litt trist, det var en fin fabrikk.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
 
 

Av det jeg har spilt, så er det minst like bra som det ser ut.

 

Det er mulig jeg er tidlig ute med å si det, men dette kan faktisk være det beste spillet på kanskje ti-femten år. Fortsetter det slik, så kan det ikke trå feil.

Link to comment
Share on other sites

 

Noen som har drukket denne?

 

http://picture.yatego.com/images/4980615e60c774.8/FAXE_Premiuim_iwv.JPG

 

Helt forjævlig stygg! Kom bare på det. Tar meg et glass rød.

Link to comment
Share on other sites

 

Evergood er ikke "fersk kaffe". Minuspoeng til Zann.

 

Montag, hvordan lages en spinatsmoothie? Slurpet ellers i meg enten grønn Farris eller litt genever eller muligens var en bayer det siste jeg drakk, ikke helt sikker på rekkefølgen her.

Link to comment
Share on other sites

 
 
Mja, får godkjenne det under tvil. Har hørt stygge ting om Evergoods varierende kvalitet (og det av folk som ikke er så alt for kresen på slikt), og drikker stor sett bare kaffe fra bønner jeg har malt selv - fint utgangspunkt for å overreagere på hva jeg oppfatter som helt feil bruk av ordet "fersk". Forresten anbefaler noen feinschmakere et sted på nettet vakumpakket kaffe da den holder seg ferskere en disse oppblåste pakkene fra f.eks. nettopp Evergood. Finnes jo på supermarked, og det gjør bønner en får malt på stedet også. Sikkert fin fin variasjon, men vil en ha det lettvint så er vel Evergood helt akseptabelt til daglig bruk. Skjønner bare ikke helt at det har fått den vanvittige statusen.
Link to comment
Share on other sites

 
 

Har den så høy status? Helt standard kaffe. Mulig det er noe i vakuumpakketeorien, min favoritt av de vanlige kaffesortene er i hvertfall den røde til COOP, og den er vakuumpakket. Jeg synes generelt de vanlige norske kaffesortene holder ok nivå, ikke så mye forskjell mellom de ulike merkene. Unntaket er en billigkaffe jeg kjøpte på Bunnpris for noen år siden, tror den heter Sirkel eller noe sånt, den var så fæl at jeg måtte kaste posen etter den første kanna.

 

Har lyst å bli kaffe- og te-feinschmecker, men jeg er også glad i den helt vanlige norske svarte hverdagskaffen. Aller best er selvsagt dødelig sterk bålkaffe.

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg kjenner i alle fall en del som tror Evergood er omtrent den beste kaffen du får, men det er vel mer blant middelaldrende (og en vrangforestilling som forsåvidt står for fall, når jeg tenker meg om). Den brukes også på flere restauranter. Å ikke være feinshcmecker har nok sine fordeler, å klage på noe som helst en får servert ute er som kjent en definitiv no no. Min erfaring i alle fall. Ellers må jeg si at bare å se for meg ordsammensetningen "kaffe fra Bunnpris" får det til å gå kaldt nedover ryggen

 

Montag: bortsett fra den appelsinen hørtes det helt nydelig ut. Mulig det er fordommer som setter inn her. Tåler den noen som helst slags kjente former for fersk krydder for variasjonens skyld? Litt fersk peppermynte kan da ikke bli feil? ingefær blir nok vel heftig. Har ikke eplejuice. Drue-kiwi-eple-mandarin-acerola-lime-ananas juice type Coop Pluss duger kanskje ikke? Og jeg sliter litt med å måle ting i never, sånn ca. hvor stor andel av en vanlig pakke fersk spinat er det?

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg er ikke helt der for hva smoothier med grønnsaker og annet enn frukt angår. Mer fan av de klassiske smoothiene, de enkle. Derfor kan jeg anbefale en SMUDI (hehehe) jeg selv er stor fan av: bjørnebær, jordbær, bringebær og vaniljeis. Peis på med hva slags proporsjon du enn liker, om du setter jordbær høyere enn bringebær tar du mer av det. Men dette er en god og solid kombinasjon, søtt og forfriskende og krever ikke alt for mye handling. Good shit med andre ord. Åjo, noe annet godt: vaniljekrokanmilkshake. Krokanis, sånn stor boks fra Diplom eller whatever, melk og malt vaniljestang.

 

Det siste jeg drakk... druejuice. 6.2.

Link to comment
Share on other sites

 
@NaN: Har prøvd diverse juicer, men jeg har kommet fram til at eplejuice balanserer ingrediensene best. Har ikke prøvd med urter eller krydder, dette blir såpass fruktig at jeg ikke føler det er nødvendig. Mynte kunne dog vært moro å prøve. Spinaten bør ikke utgjøre mer enn 40% av totalinnholdet; start gjerne med enda mindre. Ferskpresset limejuice er forresten uhyre viktig for å få nøytralisert spinatsmaken - uten kan det bli litt tøft for grønnsmoothienybegynnere å få dette ned. Gi gjerne tilbakemelding når du har fått prøvd denne.
Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...