Jump to content

Mystisk sak i The Shining


Svankmajer
 Share

Recommended Posts

 

Har 144 min. versjonen av Laserdisken, så om noen absolutt er interessert å se dette.

 

 

 

--

 

Men jeg tror egentlig at dette er rester fra det som holdt blodet inne. Man ser på høyden det kommer ut i at det er et stort trykk, samt så er ikke sprekken så bred at noe har hatt mulighet å komme normalt ut av heisen enda. (Ser egentlig ikke ut som at døra åpner seg i det hele tatt)

Link to comment
Share on other sites

 
Enig med Jos, tror bare dette er rester av noe. Ser ut som det er koblet til en slang, som han duden bak denne teorien tydeligvis overser. Det er også veldig rart, å påstå at Kubrick aldri gjorde "feil". Ja, eller tok med "feil". Noen skal på død og liv forklare dette, som at Kubrick gjorde aldri "feil", så derfor må det være en mening bak dem. Det blir søkt. Kubrick var menneskelig, feil vil alltid oppstå og noen ganger får man aldri sjansen til å skyte dem på nytt. Dette skjedde med Kubrick, som det skjer med andre regissører.
Link to comment
Share on other sites

 

For eksempel kan man ta den scenen i A Clockwork Orange der han kaster seg ut av vinduet. Dette er en scene som bare ble skutt en gang, siden kameraet ble ødelagt av fallet. Men jeg vil tro at scenen ville bli brukt nesten uansett hvordan resultatet ville blitt, rett og slett siden det er overraskelsen av førstepersonvinklingen som er virkemidlet, ikke hva vi ser.

 

Så for Kubrick, så ville det være viktigere om hvordan blodet kom ut av heisen, og derfor ble den skutt mange ganger. Det at den kommer høyt, og omtrent pakker inn heisdøra før det fyller korridoren er virkemidlet, siden det ser ut som det er enda mer hvor det kommer ifra.

Link to comment
Share on other sites

 
Jepp, støtter Jos i dette. Har diskuert forskjellige detaljer i filmer med en kunstner en gang, og ble gjort oppmerksom på at det dreide seg om hva som skulle være perfekt i tagningen mens at annet enn det ikke fungerte helt eller evt. forstyrrende detaljer var bortimot irrelevant. Tror nok også poenget for Kubrick var hvordan blodet kommer ut, at det treffer veggene på rett måte etc. Det er dette som gir scenen sin styrke, følelsen av noe uvirkelig og drømmeaktig, denne snikende følelsen av at noe ikke stemmer men for folk med minimale kunnskaper innen fysikk og den slags vil det være vanskelig å sette ord på hva. Pluss det Jos skrev.
Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 weeks later...

Jeg velger å tro at det hadde vært mer synlig hvis det hadde vært en mening bak det, og avfeier det dermed som tilfeldighet eller "feil".

 

Har forøvrig ikke sett den Amerikanske versjonen. Kubrick foretrakk den kortere Europeiske versjonen, så da nøyer jeg meg med den.

Men hvis noen uansett skal se den og sammenligne, skulle jeg gjerne likt å lese en artikkel om forskjellene ;)

Link to comment
Share on other sites

 
  • 1 month later...

Hmm. Heller mot teorien om at det er en slags pakning som havnet der ved en feil. Synes for øvrig sammenligningen med Dannys munn var briljant. Kan videre føye til at heisen kan fungere som et symbol for ulike bevissthetsnivåer/etasjer, og det samsvarer bra med bildet av Danny som et slags medium.

 

Når det gjelder blodet i seg selv, får det meg til å tenke på Hotellet som en slags levende organisme. Blodet er som ondskap som bobler i hotellets indre strukturer - rørene er som blodårer. Det gir ondskapen som herjer hotellet mer anstrøk av liv (eller mening?), enn om ondskapen var noe ikke-levende, tilfeldig ("det bare er sånn").

 

Sånn sett synes jeg det hadde vært spektakulært om "objektet" viste seg å være et rør eller sprukken ledning, av noe slag.

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...