Jump to content

Månedstema-konsept for Dfilm


Svankmajer
 Share

Recommended Posts

Tja, det er nå 10 dager igjen med Kubrick-moro! Hodet opp!

Du klarer fint noen gjensyn hvis du klarer å legge 1910-1920 filmene litt til side et par dager. :)

 

Vel, og alt skal nå pakkes veldig fint inn og samles til en fin liten Kubrick-guide/ressurs på forsiden.

Forhåpentligvis er de kanskje litt inspirerende utenom Kubrick måneden også.

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
  • Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Skal prøve å rekke nokre gjensyn, eg lovar!

 

Hadde det ikkje vore artig å lage eit tidsskrift med artiklane frå kvar runde? Å ha hatt ein eigen Dfilm-publikasjon hadde jo vore svært, og veldig motiverande. Korleis ein skulle ha ordna dette praktisk har eg dog ikkje ofra ein tanke :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg er for øvrig jævlig treig med artikkelen, den kommer sikkert til å bli lagt ut i aller siste mulige øyeblikk.

 

Den er satt på hold, fant ut at jeg må skrive et essay som skal inn nå på fredagen.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Ah, oh well. Folk må bare skrive! Skole og utdanning.. pføy, er jo dette som er livet!

 

Hvem har vi ikke fått respons fra nå...

Tåa skal jo skrive om Dr. Strangelove. Noe nytt der?

 

Tror Nomansvalley skal være så å si ferdig med sin Paths Of Glory nå. Han spurte jo om å sende den til meg på mail for en uke siden.

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
 
 

Men, til månedsfilmkonseptet igjen... dette er jo jomfrumåneden og ting må gå seg til. Det er å håpe på at man uansett prøver å fortsette med dette ut året i alle fall. Blir det i overkant vanskelig å få inn artikler osv, som bl. a. Zann er inne på, så kan vi vel forlenge fristene og kalle det noe annet kanskje?

 

De dagene jeg har vært borte har det skjedd mye i Kubrick-forumet, flere artikler jeg skal lese der nå. Dette blir så bra, atte.

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg føler ting trenger litt evaluering og etterarbeid, dette har vært mer arbeid enn jeg regnet med.. og jeg har det hektisk allerede.

Litt utslitt i det siste, og nå må jeg bruke natten til en animasjonsøvelse som skal vises i morgen tidlig. Ugh..

 

Det som har vært litt tøft med dette konseptet nå i starten er jo å lage et slags elegant konsept med et system som skal gjelde i månedene fremover, så man må liksom se seg om til så mange sider hele tiden. Samtidig som man skal faktisk gjøre temaet Stanley Kubrick, som er nok i segselv.

 

En side av meg har lyst til å bruke Oktober på la konseptet puste litt ut, utvikle det litt, simplifisere, finpusse og forbedre det, og starte et nytt i November istedet... fremfor å storme over på et nytt.

For min del, og Uruloki, så må vi jo arbeide litt med hvordan man skal legge det ut på forsiden. Og det er mye spørsmål og arbeid som kommer med det, når man skal lage et system. Skal man samle artiklene i en slags guide? Skal man flette inn linker til artiklene inn i hovedartikkelen om Kubrick? Også er det litt design, og ting. Det er mange ting jeg tror ville tjent på å fått litt tid og fått litt mer gjennomtanke. Som du sier, TMwtP så er det et protoprosjekt...

 

Og dette må man antageligvis gjøre samtidig som man starter en eventuell ny. Merker det baller seg veldig opp for min del om dagen.

Men jeg tror såklart det blir flere måneder uansett hva som skjer. :)

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
En side av meg har lyst til å bruke Oktober på la konseptet puste litt ut, utvikle det litt, simplifisere, finpusse og forbedre det, og starte et nytt i November istedet... fremfor å storme over på et nytt.

 

Hva med å prøve å velge en regissør som ikke er så omfattende i stedet? Da "dør det ikke ut", og så er det muligens lettere å sjonglere sammen med det å underveis utvikle konseptet.

Kubrick er jo en bra regissør å starte med i så måte, ettersom han ikke har den største filmografien. Selv om den riktignok inneholder få "dødpunkter" (om noen, etter de tidligste filmene). Min tanke er i alle fall det er sunt for prosjektet at det ikke stoppes opp og dermed står i fare for å renne ut i sanden, men heller får putre litt på sparebluss, bare for å holde det gående. Altså hvilemodus framfor dvalemodus. For eksempel en regissør som har laget under ti filmer, eller noe slikt.

Link to comment
Share on other sites

 
Kanskje et alternativ kan være å kjøre Kubrick frem til midten av oktober, deretter kjøre neste regissør eller tema frem til desember. Ved å bruke halvannen måned på de to første så unngår man at det dør ut samtidig som man forhåpentligvis slipper å stresse altfor fælt med det. Så kan man håpe at hjulene har kommet i gang slik at man fra desember kan presse det inn på en måned.
Link to comment
Share on other sites

 
Jeg stemmer for å fortsette med Kubrick i oktober også. Vi kan fordele de resterende artiklene utover de neste ukene, og så kan vi heller bruke de siste ukene av måneden til å forberede oss til temaet som starter i november. Jeg tror generelt en måned er litt lite tid, i hvertfall hvis det kommer større tema som Hitchcock, eller lignende. Tretti dager går fort! Og vi har det jo ikke travelt.
Link to comment
Share on other sites

 
Jeg stemmer også for en forlengelse, enten om vi følger Zanns eller KAHs modell. Det er jo en del som gjenstår. Og kanskje gjør jeg det litt for å redde mitt eget skinn også. Jeg drar trolig på fjellet i mårra, og blir til mandags kveld, så ja, eh... Håper ikke dette ødelegger alt for deg, Svank.
Link to comment
Share on other sites

 

Neida Uru. No worry.

 

Var litt stresset i går, fått lite søvn i det siste, men nå er jeg litt mer rolig. Beklager semi-paniske utstøt.

 

Yes. Synes alle er gode idéer. Å kjøre en regissør i Oktober som har få filmer og som ikke skriker VIP er jo klart en mulighet.

Men samtidig føles det litt billig å bare bruke David Fincher (eller noen) som en buffer-regissør, gjør det ikke?

 

Jeg tror egentlig det mest naturlige er å holde Kubrick litt til. Jeg tror jeg undervurderte han litt også. Altså, jeg tror fortsatt én måned etterhvert kan være nok til mange regissører iallefall, de fleste, men Kubrick er nok ikke en av de. Jeg bare beregnet litt det sånn fordi han ikke har så vanvittig mange filmer, men det han har gjort er likevel så komplekst, variert og slikt. Dere ser nå selv.

 

Men jeg er usikker på om man skal utsette det en halv måned eller en hel måned. Jeg tenkte også en halv en stund som KAH foreslår, og det er kanskje nok på én side, men det er noe med hele forskyvingsprosessen i alt sammen som blir litt.. rotete. Hver måned blir jo å starte midt i måneden etter det.

Det mest naturlige er kanskje å bare ha en dobbel Kubrick måned når alt kommer til alt.

 

På en måte kan jeg ikke unngå å føle det poetiske i det samtidig. Kubrick stresset jo aldri. Han brukte alltid den tiden som trengtes for å få det rett. Å adaptere arbeidsmetoden hans er jo en fin heder fra kanalen.

 

Har litt lyst til å slippe katten ut av sekken(er jo ikke mange dager til Oktober, hva forventer man, en slippfest?) å si først at den jeg opprinnelig hadde tenkt for Oktober var Lars Von Trier. Begrunnelse enkelt i at jeg vet han vil skape masse debatt, og det er bra mens et konsept som dette enda er i gang og former seg. Nå kommer jo Antichrist ut på DVD også, så han føles aktuell.. og alt med han er jo omdiskutert så det holder. Jeg tror iallefall det hadde vært gøy. Hadde det ikke?

 

Kun en person jeg tror vil skape mer debatt, og det er Quentin Tarantino, men jeg føler ikke tiden er moden for Tarantino enda.

 

Tenkte også mye på Herzog... og Cronenberg, Antonioni.. Haneke kanskje. Men jeg tror måneden etter neste blir en vote. Argento blir sikkert også inni der. Kanskje et par andre ønsker. Så medlemmene bestemmer demokratisk.

 

Hadde jo også en idé om å kjøre en kvinnelig regissør annen hver måned. Litt som en morsom provokasjon. Synes fortsatt det er en ufattelig fascinerende idé i teorien, men aner ikke hvordan det vil fungere i praksis.

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
Hadde jo også en idé om å kjøre en kvinnelig regissør annen hver måned. Litt som en morsom provokasjon. Synes fortsatt det er en ufattelig fascinerende idé i teorien, men aner ikke hvordan det vil fungere i praksis.

 

S,

 

For å være ærlig, synes jeg det var en merkelig idè

som er interessant og god

 

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...