Jump to content

Månedstema-konsept for Dfilm


Svankmajer
 Share

Recommended Posts

 
  • Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 
 
Syns det finnes betydelig flere, unnskyld, kjente folk å bringe på banen før en del av de som nevnes over. Det MÅ vel ikke være slik hver gang at vedkommende skal ha en så vidt liten filmografi at forumets medlemmer skal kunne dekke disse fullstendig?
Link to comment
Share on other sites

 
Jeg tror muligens Svank allerede har en plan klar. Jeg fikk i hvert fall inntrykk av det i et par poster jeg ikke husker helt hvor ligger lenger (i modforumet muligens?). Så jeg vet ikke om det er demokratiet som kommer til å styre her, foreløpig i hvert fall. Men dette blir jo egentlig bare synsing fra min side. Svank får komme på banen og fortelle hva han har planlagt. Det er jo "hans konsept" tross alt.

 

Mitt og mitt. Meningen er at dette skal være autonomt. Men hvis det skal fungere så må noen lede prosjektet hver måned, og jeg har ikke mulighet til det hver måned. Så om ingen andre er interessert så må vi enten gjøre disse temaene med mellomrom eller så må man simplifisere det på et eller annet vis.

 

Men er vel naturlig at jeg leder prosjektet første måned siden jeg joiket det frem til å begynne med. Derfor valgte jeg regissøren første måneden. Sånn jeg tenkte prosessen videre er at noen måneder blir det demokratisk prosess, eller semi-demokratisk(velg en av disse 5 regissørene f.eks), mens andre ganger kan ting bare bli valgt fordi noen brenner for en regissør. Tror det kan være bra at det er en totalt overraskelse halvparten også. Ser for meg at disse valgprossesene hver eneste måned kan bli litt... masete muligens også.

 

Det stemmer at jeg tenkte å bare velge en regissør selv neste måned, og at jeg på en måte hadde en regissør i tankene(en som jeg vet det blir mye diskusjon rundt, og da kan man kanskje gjette hvem det er, men ikke spør.). Men det er forsåvidt åpning for andre forslag om de er gode.

 

Nei, det er ingenting som tilsier at ikke nye regissører kan skrives om. Men jeg synes Koreeda kanskje er for ukjent mens prosjektet er såpass nytt. Personlig har jeg ikke hørt om verken han eller filmene hans før heller. Tror det er en fordel at i starten man tar noen regissører som folk har sett endel av. Det er lettere å få folk med. Så kan man kanskje eksperimentere senere med noen mer obskure som de fleste må se filmene til før de skriver om den. Det er fullt mulig, men ikke lurt mens prosjektet enda utformes. Synes jeg iallefall.

 

Wam og Vennerød er veldig spennende ja. Spike Lee også. Hvis det er mange gode idèer kan vi sikkert bestemme neste måned pr. vote.

 

Men viktigst er at Kubrick måneden blir vellykket. Det har vært litt både og til nå.

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 

Kan jo alltids komme med noen forslag jeg også da, uten at jeg finner noen grunn til mistillit om Svankmajer skulle bestemme det hele selv. :)

 

Ikke rangert:

 

Antonioni

Coens

Verhoeven

Gilliam

 

Spesialt Antonioni og Verhoeven kunne jeg tenkt meg å lese forumets dypdykk i.

 

Men gjerne også klassikere som Wilder, Lean eller P&P. Men det er mulig disse er for lite utfordrende å analysere, man kan skrive anmeldelser liksom, men det er mulig dybden vil mangle.

 

Alan Clarke er tøff, forresten. Men for liten filmografi kanskje.

Link to comment
Share on other sites

 

Svankmajer viste godt initiativ denne måneden, om han er gira på å kjøre på med en måned til ser jeg ingen grunn til å ikke gjøre det. Han var ikke utelukkende negativ til Spike Lee heller, tommel opp!

 

Hvis ikke kan vel både Miyazaki og Pixar være alternativ, begge står som bautaer innen animasjon og er kinoaktuelle.

 

Nok ideer, jeg bidro strengt tatt ikke med noe til Kubrick, så jeg trekker meg tilbake og venter spent på hva tema blir.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Alle dere nevner er veldig gode idéer.

 

Antonioni vurderte jeg også lenge som andre måned en stund faktisk. Veldig innenfor mitt interessefelt også.

Coen-brødrene og Verhoeven er også spennende.

 

Hadde forsåvidt vært gøy å spe på med litt mer "kommersielle" ting som Pixar, Spielberg, Lucas og slike også innimellom. Ikke 50% av gangene eller noe, men innimellom. Jeg tror vi bare kan ha godt av det. Og det kan bli morsomme diskusjoner og refleksjoner av det også.

 

Eneste forbehold jeg har til neste måned er at regissøren må være ganske kjent på forumet. En litt Dfilm-kjær regissør helst. Men ikke Tarkovskij, Lynch eller Bergman. Av ulike grunner har jeg lyst til å spare de. Tarkovskij fordi han er en nøtt på mange måter, vanskelig. Burde lagres litt før flaska åpnes, like. Bergman fordi han har så stor filmografi at jeg nesten tror vi må ta han over to måneder, så helst litt senere. En tung regissør å ta også på noen måter. Lynch synes jeg har vært diskutert nok på forumet en stund, og jeg tror ikke det er noe skrikende behov for å rushe han.

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
 
Men viktigst er at Kubrick måneden blir vellykket. Det har vært litt både og til nå.

 

Kommer vel inn en del artikler når vi nærmer oss den tjuende? Du har jo også vært flink til å starte Kubrick-relaterte tråder, og litt diskusjon har det da blitt. Uansett hvor mye aktivitet og blest det blir om det så er det bedre enn ingenting, tenker jeg. Tror dette månedstema-konseptet blir bra jeg, bare hjulene kommer i gang.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 

Vel, mangel på regissører har det aldri vært. Man kunne liste opp folk til fingrene verker.

Er enda litt usikker på om det skal bli en avstemningsprossess eller en overraskelse denne gangen. Trenger ikke ta bestemmelsen på det nå da. Tanken var å evaluere Kubrick måneden først når den avrundes, men jeg tror det uansett blir en måned til så det er nå greit å gi forslag allerede synes jeg.

Hvis jeg skal lede neste måned så ser jeg helst at det er noen jeg er interessert i for øyeblikket da.

 

KAH, når jeg sier både og så tenker jeg mest på at det har vært mye arbeid i det til nå. Men jeg har jo tøvet mye også. Man trenger alldeles ikke lese 5 bøker(+masse annet) om Kubrick for å skrive en artikkel om han for eksempel. I dette tilfellet har det mer med at jeg er interessert i Kubrick.

Men hvis man i tillegg skulle ha quiz og kanskje tilogmed podcast rundt hvert tema så blir det jo ekstra. Det er mange ting som må finne en slags balanse, så det ikke blir for mye.

 

Blir neppe podcast denne gangen forresten. Ikke at jeg tror noen holdt pusten for det.

 

Michael Bay er jeg litt delt til. Hadde egentlig vært gøy å analysert han, og sett hva Dfilm hadde samlet tenkt ut om han. Ville jo antageligvis blitt endel slakt, og det kunne vært gøy. Transformers 2 er den største kalkunen jeg kan huske å ha sett på evigheter. Samtidig føler jeg ikke at han fortjener oppmerksomheten egentlig. Finnes folk som fortjener det langt mer. Men jeg skjønner at du antageligvis fleipet Fubarino. :)

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
KAH, når jeg sier både og så tenker jeg mest på at det har vært mye arbeid i det til nå. Men jeg har jo tøvet mye også. Man trenger alldeles ikke lese 5 bøker(+masse annet) om Kubrick for å skrive en artikkel om han for eksempel. I dette tilfellet har det mer med at jeg er interessert i Kubrick.

 

Ah, skjønner, ser den.

Link to comment
Share on other sites

 
Uten at det blir altfor pompøst, men det blir det vel likevel, så syns jeg jo dette Månedstema-konseptet representerer en ny epoke for forumet. Ta gjerne med Visninger og rop også. Dette er kreativt, og Svankmajer, Uruloki og de andre bak dette kan vel vanskelig roses nok for det arbeidet de har gjort. All mulig Kudos! My two cents.
Link to comment
Share on other sites

 
 
 
Ah, oi. Jeg fikk vel ikke helt med meg den setninga der. Vel, takk i så fall! Selv om jeg føler at Visninger og Rop er mer en kollektiv greie nå. Jeg sparka det kanskje litt i gang, men det er vel egentlig alle som tar på seg ansvaret med å lede en runde som fortjener skryt etter hvert.
Link to comment
Share on other sites

 

Skal vi ha et sånt øyeblikk ja. OK.

 

Takk takk, The Man With The Plan. Har tatt nesten endel år å surre sammen et prosjekt som kanskje passer kanalen og folkelynnet her, og jeg tror ikke jeg kan komme på et mer passende, på både godt og vondt, så jeg lever jo i håpet. Synes det er litt tidlig å kaste roser og riskorn på det enda da. Jeg føler ikke at bjørnen er skutt enda, eller hva man sier. Sålangt er det mange som enda må levere noe enda, og selv om det er det er mange som skriver denne måneden kan man ikke forvente at like mange skal gjøre det hver måned. Men takk for støtten. Særlig du og KAH har vært utrolig støttende, og det betyr klart noe.

 

Og Uru har gjort mye for prosjektet, så han fortjener helt klart kreds. Et prosjekt ala dette har jo vært stoppet av at å få opp en forside har vært en gresk tragedie lenge. Det var jo først når Uru dukket opp at dette i det hele tatt var mulig å gjøre noe som dette. Så yes, til alle frustrerte teologer; han er nok det beste argumentet for en Gud så langt. En true blessing.

 

(Og Feskinger. Gulp. Jeg vet ikke om jeg skal våge å sette meg inn i tankegangen der en film der handlingen og alt dramaturgisk drukner og kveles fullstendig i et tesosteronsfyllt Special FX skal bli kalt kunst. Jeg skjønner kunst kan være litt i the eye of the beholder, men jeg setter ned foten et stykke før det altså. Hadde han nå gjort det intensjonelt som en molotov cocktail i mot segselv hadde saken vært en annen, men jeg tviler.)

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...