Jump to content

Visninger og Rop, runde 2 - Badlands (spoilers)


KAH
 Share

Recommended Posts

 
  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 
 
 
 
Når det gjelder historien og fortellingen tipper det litt for min del - karakterene i filmen er som Kosmonaut sier "sosialt tilbakestående" og dreper tilfeldige mennesker av ren nysjerrighet. De er følelsesløse og dumme. 10 års aldersforskjell gjør at denne 15 år gamle jenta tydeligvis ikke skjønner alvoret bak de tilfeldige drapene, noe man burde i en slik alder synes jeg.

 

Men det er vel poenget at ho ikkje forstår noko, og berre lever i draumeverda, beståande av filmsladder og draumen om vere ein del av noko større, vere berømt? Ho endrar vel litt på dette etter kvart, og om eg ikkje hugsar feil så er det då tankane om eit meir konformt liv (t.d. eit skikkeleg hus med ei god seng) som fører ho tilbake til det daglegdagse, og paradoksalt nok ikkje alle dei onde og kjenslelause gjerningane som har blitt gjort? Kan vere ikkje alle detaljane mine er hugsa skikkeleg, då får dykk heller arrestere meg.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
 
 
Har filmklubben teke natta allereie? Eller kjem det ein drøss med postar desse tre siste dagane? Litt keisamt at så mange av dei elles så skriveviljuge folka her ikkje har brydd seg så mykje om denne runda. Vi får håpe dei kjem sterkare attende!
Link to comment
Share on other sites

 
Jeg syntes ikke Badlands var så veldig interessant, noen elementer ja, men overall - nei. De som liker den burde jo bidra. Gidder ikke skrive masse i en tråd om noe jeg ikke liker. Hvis jeg skal yte meningene mine 100% om en film, så må det være en film jeg hater eller elsker.
Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Jaja, jeg er enda ikke for sen til å røste min mening om denne filmen. Er riktignok en god stund siden den ble sett, men det fristet desverre ikke å se denne igjen.

 

Jeg er litt uforstående til all den rosen Badlands får. Definitivt Malicks svakeste, og "broderfilmen" Days of Heaven er jo omtrent tidenes beste. Hvorfor mine meninger er så delte handler vel litt om mangel på intimitet og kontakt med karakterene. I Days of Heaven føler man jo nesten søskenkjærlighet ovenfor Linda Manz. Selvfølgelig, det er jo denne distanserte og kalde stilen som er så mesterlig med Badlands, hører jeg. Det er definitivt interessant, hvordan Malick på såpass kjølig og refererende vis forteller hendelsene i filmen, men det kommer med den følgen at filmen ikke gir meg en følelsesmessig opplevelse. Filmen er pent fotografert, men jeg syns ikke Malicks stil er så fremtredende. Fotoet er ganske standard, mens i DOH og de to andre Malick-filmene får man jo bakoversveis, ereksjon og spontanabort på én og samme gang av de fantastiske bildene.

 

Badlands var ganske seig, rett og slett. Ikke spesielt fremtredende skuespill, heller.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
  • 5 months later...

http://img693.imageshack.us/img693/8707/sonicyouthw.jpg

 

Og jeg liker vel egentlig alle filmer som er variasjoner av dette coveret ganske godt.

 

5 måneder på etterskudd, joda! Men jeg fikk i hvert fall sett denne i kveld.

 

Det føles vel litt merkelig å dra tråden opp av dypet igjen, men jeg kan prøve å si et par ord uansett. Denne likegyldigheten som de aller fleste påpeker er jo selvsagt det som stikker seg mest frem, det er interessant, og definitivt en litt annen vinkling på en klassisk historie. Jeg har lest litt om folka filmen er basert på fra før, har en liten thing for å lese om seriemordere, og Badlands er ikke en særlig troverdig film i så måte, men det er aldri viktig heller. Det er en herlig americana-poesi over det hele, og Malick er definitivt inne på noe, noe ikke helt håndfast, et par bilder og øyeblikk som greip tak i meg på et underbevisst plan, som på et eller annet vis snakket til meg uten at jeg klarte å se hva på skjermen som egentlig kommuniserte med meg. Ellers er det jo mye galgenhumor, underfundig og deadpan til de grader, som går rett hjem.

 

Scena i filmen som vekkjer mest avsky hjå meg er nær Kit sperrar det unge paret inne i ein jordkjellar, for så å berre skyte dei. Han verka kalkulert med å stengje dei inne, for så å ta livet av dei etter å berre ha fått eit innfall.

Enig her! Denne scena var uggen, men den slo meg som en voldsomt bra manipulasjon fra Malicks side, hvordan man sitter og venter på at historien skal gjentas med den rike gubben. Nervepirrende på et vis, og refereringa til dette "bruddet" senere i filmen, Kit som uttaler at rikingen var heldig som ikke led samme skjebne, var i hvert fall for meg et godt eksempel på hvilken kontroll Malick virker å ha over hvordan publikum reagerer på hans verk.

 

Jeg synes for øvrig det er litt rart at ingen påpeker at denne jenta faktisk er mindreårig? Det er jo på kanten til kontroversielt, og setter i hvert fall filmen i et litt "annerledes lys". Slår meg som merkelig at absolutt ingen ser noen nødvendighet i å diskutere dette.

 

For øvrig er Spacek temmelig spennende-pen i denne, uvanlig utseende, for å dra den "debatten" opp igjen.

 

Denne sexscenen har jo også blitt nevnt, den synes jeg er meget interessant. Ikke bare fordi den er så herlig kynisk og følelsesløs, som resten av filmen, men også fordi den setter forholdet i et litt annet perspektiv enn hva man er vant til, det er ikke bare en ordinær seksuell tiltrekning nødvendigvis, en mer obskur sammenknytning. Enten noe banalt eller noe poetisk, jeg klarer ikke helt å bestemme meg, men noe annerledes og interessant er det i hvert fall.

 

Egentlig er det naturligvis bilder av ørken, sol og svette personer satt til et fantastisk soundtrack som står mest igjen, en roadmovie med klasse sånn sett, men det er jo ikke så fruktbart å diskutere i lengden.

 

Første av Malick forresten. Bør nok se flere, ja. Likte denne bedre enn den beslektede Bonnie and Clyde, for å dra en ikke helt kurant sammenligning.

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...