Jump to content

Kunst


Zann
 Share

Recommended Posts

Jada, ikke bildekunst, ikke fotokunst, men alt det andre vaset.

 

Lagde tråden for å kunne linke til dette: http://www.oneandother.co.uk/

 

100 døgn, hver av de 2400 deltagerne får én time oppå en sokkelsak for å gjøre hva de vil. Veldig zeitgeist, veldig nå, veldig internettvenlig, veldig 15 minutes of fame. Og ganske kjedelig det jeg har sett til nå, i går var det visst en fyr som hadde kledd seg ut som en ku. Kult prosjekt!

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 

Typisk Bill å komme drassende med store klassikere i den overfladiske internettkunst-tråden min. Typisk.

 

Men ok da:

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/07/Gmaciunas-manifesto.jpg

 

Fluxus-manifestet til George Macunias.

Link to comment
Share on other sites

 
 
Men i stedet for å stryke hverandre oppetter ryggen: Hva synes dere om denne fluxus-bølgen? Jeg har ikke peiling, men kunne vært interessant å høre noen synspunkter, eventuelt hva som er verdt å sjekke ut? Jeg ante for eksempel ikke at det siste punktet i manifestet, som avsluttes med "..united front & action" var av betydning for bølgen, og tenker umiddelbart at det må kræsje med andre prinsipper den satte for seg selv. Men jeg er sikkert på jordet, som vanlig. Er hele greia "stort, viktig og riktig" med sine ideer om folkelig og anti-kommersiell kunst, eller er det bare en morsom og opprørsk ide som egentlig ikke fostret noe stort?
Link to comment
Share on other sites

 

Fluxus er vel ikke helt enkelt å definere eller å få tak på hva det egentlig er, og slik er sikkert alle mulige selvmotsigelser bare et pre. Hele greia er jo helt opplagt utrolig anti og mot absolutt alt, men på en fin leken og lun måte. Nihilsme med et smil, akkurat som Fluxus-assosierte John Cage som formidlet idéene sine om den totale meningsløshet med bestefaraktig sjarm og artige historier om sopp. Jeg har vel ikke peiling jeg heller men jeg digger for det, akkurat som jeg digger den opplagte forløperen Dada og akkurat som jeg digger det opplagte avkommet noise.

 

Henie-Onstad har en voksen Fluxus-samling, hadde ikke de en svær utstilling nå nettopp?

 

Og det der med at det skal være folkelig er jo ekstra ironisk, Fluxus er jo blant de spisseste spydspissene av modernismen og noe av det desidert minst folkelige som noensinne har eksistert. Det minner meg om den britiske komponisten Cornelius Cardew som ble kommunist og skulle begynne å komponere folkelig musikk for arbeiderne. Ikke overraskende foretrakk folket den ekte popmusikken foran avantgardistens forestillinger om hva folkelig musikk er.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Enda mer Fluxus, en av mine favoritter dette. Sonic Youth fremfører Piano Piece #13 (for Nam June Paik) av George Macunias:

 

Link to comment
Share on other sites

 
Takk for svar. Jeg tiltrekkes jo stort sett av alt som representerer et brudd med -og opprør mot- det etablerte og bestående, så burde vel sjekke ut dette, vet ikke nok til å vite helt hva jeg synes om det enda. Vel, noe såpass løst og omfattende burde man vel holde seg for god til å gjøre seg opp en generaliserende mening om uansett. Spennende er det i hvert fall.
Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 months later...
 
 
 
 

Ja, sant det. Skulle likt å sett disse "live". De er jo life-size og jeg kan tenke meg at teksturene i treet spiller mer inn i levende live.

 

Egentlig rart at ikke Michal Gira har smekket dette inn på et Young God-cover enda.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
  • 4 weeks later...

Centre Pompidou. Fikk med meg The subversion of images - Surrealism, photography, film. Meget bra. Mye Man Ray. Tidlig pornografi i et eget lite avlukk. Sveipet også innom Soulages, uten at jeg hoppet i taket av den grunn. (Heller et hopp ut vinduet) Ellers litt av Pompidous eide verk, i dette tilfellet en satt rundt kvinner i kunst. Endel dill, men Diane Arbus var et kryss i taket.

 

http://artscenecal.com/ArtistsFiles/ArbusD/ArbusDJPGs/DArbus1D.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

Noen som vet om noen nyhetssider/magasiner/større tidsskrifter (med kulturdel) som skriver godt, nyttig og generelt om kunst? Internettbasert, altså.

 

Var såvidt innom Paste, men de virket håpløse. Er innom Village Voice og sjekker noen ganger.

Link to comment
Share on other sites

 

Ikke noe dissing av paste, dama skrev for dem! Neida, paste var bedre før. Men paste er mer musikkblekke enn noe annet, som i ny og ne kan komme med noe spennende om film og noen bøker.

 

Jeg snoper litt rundt på websidene til de stor kunstsenter/museum, ser jeg noe likanes undersøker jeg det mer på egenhånd. Men blekker som The New Yorker er solide greier, med et kav av dyktige skribenter. Fokus på New York. Artfourm er slettes ikke dumt, men det er en ren samtidiskunstblekke.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...