Jump to content

Hva hørte du på sist?


blausen
 Share

Recommended Posts

Alle forumer har en slik tråd. Merkelig at vi aldri har hatt en. Så dette får være den musikalske broren til "Hvilken film så du sist" tråden.

 

Enkelt og greit: Hva hørte du på sist, enten et fett album eller en sang du aldri klarer å slutte å høre på. Skriv ned dine tanker og følelser om nettopp det.

 

 

Før jeg gikk på jobb i dag: Dinosaur jr. - Farm - Årets sommeralbum for min del. Åpningslåta er så fet. Merker jeg gleder meg til konsert i slutten av august.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Har høyrt litt på nye Dinosaur Jr på Spotify i det siste, og har også bestilt plata. Høyrest bra ut!

 

Elles går det ein del i hiphop. Genius/GZA si Liquid Sword, A Tribe Called Quest si Low End Theory og Eric B. Rakim si Paid in Full.

 

Har også dilla på songane "Traveller in Time" av Uriah Heep og "Ashes to Ashes" av David Bowie. Kom over dei på nytt via tvseriane Life on Mars og Ashes to Ashes.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 
 
En del Mike Oldfield på meg i det siste. Først og fremst "Pictures in the Dark", barndomsklassiker, og "Tubular Bells" som jeg fant ut det ble brukt noen fragment av i "Eksorsisten". Jævlig morsom sak, særlig den opprinnelige avslutningen som finnes bl.a. på "Boxed" utgaven og ble fjernet siden noen mente det ble for sært for en ukjent artists debutalbum. Og ikke minst, fritt etter hukommelsen, flow, flow, somah, scharch, aaaauuuuuuuw, haff, aaaaaa-agoah - whuach magch grroach etc.
Link to comment
Share on other sites

 
 
Rates senere, når jeg har hørt "verket i sin helhet", som det heter, mer enn én gang. Vil også få finlyttet litt på originalen, har bare "Boxed" miksen som visstnok er mer orkestral. Sånn i motsetning til orignalmiksens mer rockpregede dynamikk, i følge en brite som mener å ha peiling på den slags.
Link to comment
Share on other sites

 
Daydreaming av Rafael Anton Irisarri. Neoklassisk/ambient utgitt av Miasmah, plateselskapet til Erik "Svarte Greiner" Skodvin. Småpent, men det blir for mye pianoklunking med KLANG for meg, slik det ofte er tilfellet med slik musikk. Jeg hater klang, tror jeg.
Link to comment
Share on other sites

 
Låta Out There med Dinosaur Jr. fra albumet Where You Been er en av tidenes beste låter.

 

Er mange godlåter fra det albumet. Not The Same f.eks. Den låta (og det albumet) har gått mye.

 

Dino skal til Samfundet i slutten av august forresten. Tror nok jeg skal befinne meg der.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
Det er ikke fugler, det er frosker! Og jeg tror det bare er tre-fire minutter med opptak som er loopet. Du må ikke gi den opp, plata er en grower!
Link to comment
Share on other sites

 
 
 
Ladar opp til Leonard Cohen-konserten på Romsdalsmuseet i Molde i morga med å høyre på flotte Live in London. Håper eg får høyre "Sisters of Mercy"!
Link to comment
Share on other sites

 
 

Marnie Sterns siste plate, med den nydelige tittelen "This Is It and I Am It and You Are It and So Is That and He Is It and She Is It and It Is It and That Is That".

 

Har litt sansen for Marnie Stern. Om ikke annet er virtuositeten til Stern på gitar og Zach Hill på trommer et frisk pust i slacker/DIY/indie-verdenen. De er dritflinke på instrumentene sine og prøver ikke å skjule det, liksom. Nesten prog!

Link to comment
Share on other sites

 
 
Har hørt utrolig mye på Coil det siste året, og i det siste har jeg vært hektet på Musick to Play in the Dark. Kanonplate. Den øverste omtalen på RYM: "the sound of pretentious bullshit."
Link to comment
Share on other sites

 
Dro nylig fram Black Star-plata, det er pure awesomeness. Utover det snurrer jeg den siste Kvitnes-plata en del på jobb, har på en merkelig måte nesten blitt hekta. Pluss at det gir mersalg som faen.
Link to comment
Share on other sites

 

Jeg har tydeligvis en shoegaze-periode. Dette bandet er superfett nr. 2: Swirlies. Skikkelig hensynsløst og kantete shoegaze dette her. En slik bandbeskrivelse er selvsagt tegnet på bra musikk, det kan vi alle være enige i:

 

Notorious for loud, wall-of-noise guitar music, as well as a twisted quiet side, Swirlies have a fondness for the phrase “sneakyflute music” to describe their endeavors. Their live shows usually culminate with the mechanical failure of some piece of equipment, or the interminable tuning of Damon’s guitar While Andrew Bernick puked his anxiety (not booze, never ever booze…) out by the side of the stage. They have been known to inadvertently break things in hotel rooms and rent-a-vans, and are particularly apt at signing somewhat undesirable (for the band) contracts with people they barely know. These activities have earned them a “bad-boy (and girl)” image in the music industry and have sent them into such a state of financial ruin that they have gone on to pursue graduate student stipends.
Link to comment
Share on other sites

 
 
 

MUSE - United States of Eurasia

Full version

 

Den første singelen til det nye albumet "The Resistance" er sluppet. Denne gangen viser muse en litt ny stil med denne litt queen-lignende sangen med den "egyptiske" pianodelen på refrenget.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...