Jump to content

"Hora" på Chateu Neau på Torsdag


Recommended Posts

Nå har du muligheten til å se Norges første rape revenge-film, «Hora», på stort lerrett i Oslo. Radio Novas filmprogram, Nova Noir, viser filmen i Lillesalen på Chateau Neuf torsdag 28. mai klokken 20:00.

Kinosalen ligger med inngang i 2. etasje og dørene åpner 19:00.

 

Billettpris er 75,- / 50,- for medlemmer av Studentersamfundet. Billetter kan reserveres på mail til novanoir@radionova.no, oppgi antall og navn på billettinnehavere. Billettene må hentes ved inngangen til Lillesalen senest 19:30.

 

SJELDEN VARE

Reinert Kiil er mannen fra Nordkapp som står bak filmprosjektet «Hora».

 

- Jeg ville lage Norges første exploitation-film i ekte grindhouse-ånd. Jeg valgte sub-sjangeren rape revenge, kun fordi det er en av de hardeste sjangrene innenfor exploitation, forteller Reinert Kiil.

 

- I tillegg valgte jeg å bruke elementer fra 9 forskjellige sjangre innenfor exploitation: Sexploitation, blacksploitation, brucesploitation, cannibalisme og splattere blandt flere.

 

Redaksjonsleder for Nova Noir, Roger Grosvold, er stolt over å få muligheten til å vise Reinert Kiils første spillefilm.

 

- Exploitation-film og alle dens undersjangere er uhyre sjelden vare å se på stort lerret her til lands, forteller Grosvold.

 

- Det er derfor ekstra moro å kunne få vise et norsk og helhjertet forsøk som garantert vil levere hva publikum forventer: Grafisk vold og beksvart humor.

 

KORTFILMER OG PREMIER

Sjangeren følger en enkel formel som ligger i tittelen, og «Hora» er intet unntak. Handlingen er såre enkel: En kvinne flytter til et nytt sted. Her blir hun voldtatt av noen lokale menn og hun bestemmer seg for å ta en blodig hevn.

 

Regissør Kiil og hovedrolleinnehaver Isabel Vibe vil selv være til stede for å introdusere filmen, og svarer villig på spørsmål fra publikum etter endt filmvisning.

 

Før filmen vises to kortfilmer signert Kiil: «Inside the Mind of a Splatter director» hvor vi møter filmskaper Jörg Buttgereit, og «Samvittighetens røst». Begge vises med introduksjon av Kiil.

 

I tillegg kan vi friste med DVD-premier og t-skjorter som deles ut av Isabel Vibe.

 

Aldersgrense er 18 år og vi anbefaler deg å være tidlig ute da det er begrenset med plasser i kinosalen.

 

Adresse: Slemdalsveien 15

Dato: 28. mai

Tid: 20:00

Link to comment
Share on other sites

 
 

Kjenner til Reinert Kiil. Han drev jo med film i Tromsø for noen år siden. Fuck Norge, en boksefilm og endel annet. Den Kiil gjengen snakket alltid om å lage en langfilm for flere år siden. Ser ut som de er ferdig. Gratulerer, I guess!

 

Høres ut som en uavhengig film lagd utenfor 'systemet', ja. Det er jo forsåvidt i stil med explotiation generelt.

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...