Jump to content

Scene it? Box Office Smash!


Jos
 Share

Recommended Posts

Nå har partyspillene for alvor inntatt konsollene. Det startet med EyeToy og Singstar. Utviklet seg til Guitar Hero, Buzz og hele Wii-konseptet. Og nå til slutt har vi Rock Band, Lips og Microsofts svar på Playstations Buzz: Scene It?

 

Scene It? er opprinnlig et filmspørrespil som ble utgitt som brettspill+filmklipp på dvd http://php.screenlifegames.com/scene_it.php men etter at Microsoft og Krome fikk konsollrettighetene foregår alt på skjemen.

 

Scene It? BOS! er et spill for 1-4 spillere, enten på en maskin eller over XBOX Live. Til alle spørsmålene har man fire svaralternativer, men i noen kategorier må man "buzze" inn før man ser alternativene. Man kan velge mellom å spille et kort, et langt eller et "evigvarende" partyspill.

 

I 2007 kom Lights! Camera! Action! Film- og spørsmålsutvalget i det spillet var trolig noe mer historisk enn BOS, siden her er er mest nyere filmer og dette blir spesielt tydelig innenfor filmklippene.

 

Det er omtrent 1600 spørsmål i hvert, men med 80 spørsmål i hver lange runde, så kan spillet fort bli gammelt. Noe Krome da har tatt konsekvensen av og gav på fredag ut en ekstrapakke (DLC) på 1400 spørsmål til.

 

--

 

For oss filmbuffs så er nok disse spillene en smal sak. Det er faktisk kun med den nye DLCen at man har fått en kategori som kan minne om en typsik filmquiz. Kategorien er POP Quiz, og man har 5 sekunder på hvert spørsmål. 10 spørsmål på rad som må svares på. Alle andre kategorier kan pauses og svaret sjekkes på imdb før man fortsetter.

 

Så dette er noe helst tar fram på et vorspiel av og til, eller spiller med kjæresten. Om man spiller dette som man spiller Legend of Zelda så blir det gammelt ganske fort.

 

Alt i alt så gir jeg nok LCA en 8/10 siden det var noe mer krevende, mens dette siste nok kun når 6/10 både pga at det blir gammelt fort, men også pga at filmklippene som blir brukt i spillet gjør at dette ikke alltid kan sees som et familiespill (Child's Play, The Frighteners) når de tas ut av sin sammenheng.

 

En annen grunn til å gi oppfølgeren dårligere karakter er den elendige jobben de har gjort med å få spillet på norsk. I DLCen hadde de til og med greid å kaste inn et Tore Renberg/Mannen som elsket Yngve midt inne noen spørsmål som handlet om The Ten Commandements. Blasfemi, rett og slett. I tillegg gjør den norske utgaven seg ukompatibel med XBOX Live, så du må uansett skifte språk før du kan foreta deg noe der. (om du ikke spiller mot andre nordmenn du kjenner da selvsagt)

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...