Jump to content

Info/retningslinjer angående anmeldelser som skal publiseres på forsiden


Uruloki
 Share

Recommended Posts

Info/retningslinjer angående anmeldelser som skal publiseres på forsiden:

 

1. Det første avsnittet i teksten blir brukt som en ingress. Denne ingressen vil ligge som en "smakebit" på "hovedsiden"/oversikten over alle anmeldelsene. I tillegg vil denne ingressen bli utpreget i bold i selve anmeldelsen. Det er ingen spesielle krav til akkurat HVA som skal stå i første avsnitt, noen velger å ha en liten "oppsummering", andre et handlingsreferat, det meste er tillatt.

 

2. Anmeldelsene bør ha en lengde på 600 ord eller mer.

 

3. Hver anmeldelse skal inneholde minst 2 screens fra filmen. Disse skal være screen captures fra selve filmen, ikke portretter av skuespillerne, behind the scenes eller hva som helst annet. Disse bildene bør ikke røpe for mye av hva som skjer i filmen. Alle bildene skal være minst 500 pixler brede. Høyden varieres selvsagt etter aspect ratio på filmen og så videre.

 

4. Filmene gis karakter fra 1-5.

 

5. Anmelderens brukernavn blir brukt til kreditering, med en link til brukerprofilen.

 

6. Anmeldelsen bør ha en form som tilsier at det er en selvstendig tekst. Det er en del tidligere anmeldelser her som bærer preg av å være forumposter, tekster som en del av en debatt, hvis dere skjønner. Anmeldelsene bør altså ha en form som gjør at de kan stå for seg selv.

 

7. Alle filmtitler som nevnes i teksten skal skrives i kursiv. Første gang filmen nevnes skal også utgivelsesåret og regissørens etternavn stå i parantes. F.eks: Persona (1966, Bergman). Om man ønsker det kan man selvsagt også omformulere setningen til f.eks: "... i Ingmar Bergmans Persona fra 1966."

 

8. Følgende anførselstegn skal brukes i alle sammenhenger: « » (kodene for disse tegnene er Alt + 174 (på numpad) og Alt + 175). Ikke de ukorrekte ""-tegna som mange her inne bruker (meg inkludert).

 

 

 

Vi korrekturleser selvsagt før vi publiserer tekster, men det hadde vært fint om dere prøver å huske på disse punktene, slik at det blir litt mindre arbeid for oss.

 

 

Til dem som allerede har skrevet anmeldelser her:

Hvis dere vil at deres gamle anmeldelser skal publiseres, vennligst rediger inn 1-5-rangering på filmene dere har anmeldt. Takk takk.

 

 

Hvis det er noe som er uklart, bare spør.

Link to comment
Share on other sites

 

Flotte saker.

 

Når vil forsiden bli klar og anmeldelser publiseres? Hvem kan skrive disse anmeldelsene? Et gitt knippe brukere eller gud og hvermann som registrerer bruker på diskusjonsforumet?

Link to comment
Share on other sites

 
Når vil forsiden bli klar og anmeldelser publiseres?

Snart. Jeg driver på og jobber med det. Siden vil nok bli lagt ut før alt er publisert, så legger jeg heller inn innhold etter hvert. Det er ikke så altfor lenge igjen, så mye kan jeg si.

 

Hvem kan skrive disse anmeldelsene? Et gitt knippe brukere eller gud og hvermann som registrerer bruker på diskusjonsforumet?

Absolutt alle såklart. Desto flere, desto bedre. Likevel, vi i diktatorgjengen går igjennom hvilke som blir plukket ut, men terskelen er ikke så altfor høy. Så lenge man ikke skriver som en 3-åring er nok sjansene gode.

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
  • Create New...