TMwtP 8 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Denne spisetråden må da kunne bli særdeles aktiv nå i julen. Oppsummering så langt: 22. desember: Veldig sent på kvelden - rakfisk med lefse, godt smør, rå løk og nykokte poteter. Dahls juleøl og Gildes juleakevitt. Uggen utover natta. 23. desember: Ekstremt god Baccalao (m chili / hvitløk) til middag, samt hjemmebakt flatbrød og kryddersmør. Øl. Nå i kveld; gløgg, ost / kjeks og litt rødvin. Alt 10/10 til nå. Nei, forresten, 9/10 på ostene, manglet en veldig skarp type ost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zann 8 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Kveite til middag i dag. Trad. med poteter, dampete gulrøtter og brokkoli, rømme og flatbrød. Gull. Nå: diverse sjokolade, cognac og Ringnes julebokk. Også gull. Baccalao er noe av det beste jeg vet! Lurer på om jeg skal slå til med en omgang i romjula. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Første skikkelige hummermiddag i dag. Familietradisjon dette her, hver lille-julaften, men jeg har aldri vært spesielt glad i skalldyr. Vel, i år var det slutt, "nå må jeg faen meg være litt voksen". Ikke et nytt favorittmåltid, men joda, ålreit! Jeg fortsetter å bli forundret over hvor mye smakssansene styres av det mentale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CypheroN 10 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Forsmak på ribba! 10.0 selvsagt! gooood jul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragoo 2 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 spiste kebab i dag, mens resten spiste lutefisk. fin tradisjon her i huset.i år ble måltidet litt svekket av forkjølelse, men var bra uansett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norsk Kiwi 0 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Savner julemiddagene. Ribbe og pinnekjøtt, sukk. Lutefisk har jeg ikke noe imot å bli kvitt. Fikk en ca 6 kilos skinke fra jobben, så det får holde for en stund. Her feires første juledag, så blir frokost med svigers i morgen, og grilling til middag. Flere glass musserende og hvitvin i kveld gjorde at jeg ble for trøtt for Knight's Tale på tv, så erstattes med DF. Kan alltids ses senere. Filmen var grei nok så langt, og Shannyn Sossamnon var nammenam. Hmm, passer kanskje mer i fyllatråden. God Jul til alle uansett. Stranda og bodyboarding i morgen. http://17.media.tumblr.com/tumblr_kt406hpwSw1qzmkczo1_500.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marlowe 0 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Skive med heimelaga sylte. Fantastisk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMwtP 8 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Julemiddagen var helt fantastisk, eksepsjonelt god ribbe. Med ALT. Kaffe senere, med cognac, karamellpudding, ostekake og noe annet jeg ikke orket. Så utrolig mett fortsatt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Ribbe med alt inklusivt, Dronning Maud-pudding, sjokoladekake, øl, vin, akevitt, cognac, kaffe. Fuckin' A alt sammen egentlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoreGalore 0 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Ribbe. 10.0. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragoo 2 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 pinnekjøtt. bra saker. bedre enn ribbe i alle fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CypheroN 10 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Ribbe selv. MEN det er ikke det jeg spiste sist. Har nemlig spist dessert også, og nå hiver jeg innpå med GØTT! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blausen 12 Posted December 25, 2009 Author Report Share Posted December 25, 2009 Aldri helt skjønt meg på ribbe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro 1 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 I år ble det faktisk stekt litt kalkunfilet ved siden av ribba, så da ble det mest av det på min tallerken. Spiste dog noe ribbe også, men kun det som er rent kjøtt fra familieribbe. Spiser ikke fett og sprø svor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsk 0 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Ingenting. Tilbragte julaften uten inntak av mat, de få gangene jeg prøvde meg på knekkebrød med noe på protesterte magen kraftig og straffet meg med å få ut det som var igjen av magesyre. Mmm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blausen 12 Posted December 25, 2009 Author Report Share Posted December 25, 2009 Restedag, fortsatt godt det. Nå skal resten av kvelden forbeholdes kos med Bache XO, kaffe, juleøl. gode gamle historier og stemning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herr_kalkun 9 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Restedag her også. Jum jum. Tar en Blaus her, og fyller resten av dagen med Larsen vsop og fjasprat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fubarino 4 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Ananas passer til bortimot alt, inkl. pizza. Dreier dette seg om noen slags aversjon mot å blande søtt og salt i enkelte sammenhenger e.l.? Er det smak eller konsistens dere reagerer på med slik avsky? Spiste sist: alt for små og få biter ymse sjokolade. Nei, er vel heller det at Ananas for meg hvertfall er til dessert. Vil ikke ha frukt på pizzaen min, ei heller under burgeren(Hawaii). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fubarino 4 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Aldri helt skjønt meg på ribbe. Ikke jeg heller. Det er helt greit, men skjønner ikke ståheien, finnes da mye bedre å spise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMwtP 8 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Opp 2.5-3 kg til nå. Skal vi se: 24. desember: Ribbe, kjøttkaker, pølse og sosisser. Poteter, rødkål, sølvløk, fett, sennep. Øl og akevitt. Gildes juleakevitt 2009 har dugd fint. 10/10 25. desember: Lutefisk. Lefse, godt smør, sennep, bacon, revet brunost, ertestuing. Gilde Non Plus Ultra, øl. 10/10 26. desember: Inderøysodd. Flatbrød. Ingefærøl. 9/10 I kveld, spekemat, kalde poteter, Creme Fraiche, eggerøre, flatbrød, kryddersmør, øl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaN 0 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Improviserte rislapper, rørte raspet eple, et par økologiske egg og litt kanel i en passelig porsjon kald grøt. All erfaring tilsier at enhver form for mel gir den mest forferdelige bismak nesten uansett hvordan de behandles, slenger heller i et ekstra egg. Rikelig med Kviteseidsmør i panna, endte i første omgang opp med en haug som så ganske motbydelig ut men smakte helt nydelig. Med tynne, små lapper gikk det bedre. Sånt må plumpes varsomt i panna så ikke smøret flykter og de svis mot et halvtørt underlag som de setter seg helt fast i og må skrapes ut, temperaruren må være passe og de må være veldig små og tynne for å ikke gå i stykker når de skal snus. Etter to panner med nær perfekte lapper var tålmodigheten brukt opp og resten ble en salig smørje langt verre en første forsøk. Med fast romjulshodepine ved hver oppstandelse de siste dagene tåler jeg ikke så mye. Men godt var det. Må forresten varme lammelår til middag senere, noen råd? Kasserolle i kraft, slenge det i stekeovnen med det samme den er varm siden min nærmeste familie svikter meg i romjula ved å lage lutefisk uten snaisent tilbehør bare til seg selv, andre metoder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herr_kalkun 9 Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Lisenspengene deres går til mat til meg som må jobbe nyttårsaften. on topic: Spekemat og røkt laks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paah 4 Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Kalkun, kylling, poteter, en stuing med brokkoli, blomkål, ost og.. vetta fasiken på nyttårsselsskap. Good shit, og greier. 8/10 lizz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melkor 0 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Hvorfor kjøper egentlig folk brød på Rema1000, Bunnpris etc.? Jeg har i det siste begynt å handle brød hos bakeren (hos Godt brød, for de som er interesserte), og de koster vitterlig ikke så mye mer enn i butikken (min personlige favoritt, Landbrød, koster f.eks. 33kr), og kvaliteten er så uhorvelig mye bedre. Angrer på at jeg har gitt en haug penger til drittkjedene tidligere. Jeg har bidratt til å spre elendig brød i det ganske land, jeg gremmes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragoo 2 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Hvorfor kjøper egentlig folk brød på Rema1000, Bunnpris etc.? Jeg har i det siste begynt å handle brød hos bakeren (hos Godt brød, for de som er interesserte), og de koster vitterlig ikke så mye mer enn i butikken (min personlige favoritt, Landbrød, koster f.eks. 33kr), og kvaliteten er så uhorvelig mye bedre. Angrer på at jeg har gitt en haug penger til drittkjedene tidligere. Jeg har bidratt til å spre elendig brød i det ganske land, jeg gremmes. 33kr per brød er da SINNSYKT mye mer enn 5kr per brød, som vel er prisen for det billigste brødet til rema1000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.