Norsk Kiwi 0 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Og takk til Norsk Kiwi for tips, tester ut noe av det i alle fall. Orker ikke flere salater med blåmugg og valnøtter. Pærer er så håpløse, tror jeg kutter ut frukt som først er steinharde, så moden i omtrent fem sekunder før de praktisk talt råtner. Spørs hva polet har av dessertvin. Sherry da, fungerer det? Nja, vet ikke helt. Søtheten er veldig viktig her, og brandyen i sherryen ødelegger sikkert litt. Mulig hvis du finner en søt versjon. For å følge tråden videre; En god Shiraz (Syrah) kan være godt med sjokoladekake (med mye sjokolade i). På en vinsmaking (tror det var på Golden Gate Winery) fikk de oss til å prøve en shiraz uten kake først, og deretter med kake. Ble en totalt annerledes opplevelse, og ganske godt. Men kommer selvfølgelig an på Shirazen man velger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaN 0 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Det ante meg at noe ved Sherryen kunne krasje litt mot blåmugg. Den vin-kake kombinasjonen skal absolutt testes ut. En sånn som stort sett bare består av noenlunde mørk sjokolade og delte egg med stivpiskede eggehviter vendt inn (mener vel det var noe smør også, husker ikke oppskriften helt men du skjønner nok hva jeg mener - uten mel og gjerne etter fransk eller franskinspirert oppskrift), kunne det passe tror du? Sånn omtrent en tredjedels sjokolade med butterscotch eller noe for å få litt knasende lekker søthet der inne så må det jo bli temmelig himmelske greier om en bare finner den rette vinen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norsk Kiwi 0 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Det ante meg at noe ved Sherryen kunne krasje litt mot blåmugg. Den vin-kake kombinasjonen skal absolutt testes ut. En sånn som stort sett bare består av noenlunde mørk sjokolade og delte egg med stivpiskede eggehviter vendt inn (mener vel det var noe smør også, husker ikke oppskriften helt men du skjønner nok hva jeg mener - uten mel og gjerne etter fransk eller franskinspirert oppskrift), kunne det passe tror du? Sånn omtrent en tredjedels sjokolade med butterscotch eller noe for å få litt knasende lekker søthet der inne så må det jo bli temmelig himmelske greier om en bare finner den rette vinen. Nå baker jeg svært sjeldent, men en Chocolate Mud Cake er nok veien å gå. Altså masse sjokolade og annet søtt, og lite mel. Svært mektige greier men også veldig godt. Vi hadde mud cake i bryllupet vårt (januar), og etter en stor middag klarte de fleste bare å spise et lite stykke, så fortsatt mer igjen i fryseren. Nam! Blåmuggost går forresten også godt med portvin. men det er vel folk flest klar over Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsk 0 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Junktoast: Dobbeltdekker med speltbrød, stekt i toastmaster med smør, ost og skinke. Deretter åpnet, hatt på sprøstekt løk, grillkrydder og litt majones. DIGG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro 1 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Fredag: taco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marlowe 0 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Har no lage smørbrød i steikepanne to dagar på rad. Dette er nok den nye favoritten. Halvgrovt brød, dijion-sennep, salami, Norvegia og parmesan. Steikte det heile i basilikumolje. Nokre spanande måtar å variere det på? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svankmajer 21 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Svankmajer spiser religiøs mat. Vol 1. I dag var jeg litt vågal på butikken og kjøpte Islamsk pizza. "Alfrathi" Designet for muslimer i Norge som ikke kan spise grandis. Det sto på den: Halhal-kjøtt og Norbo-ost. Tenkte at dette måtte jeg prøve. Gruet meg litt til å sjekke hva halhal-kjøtt var noe da jeg kom hjem... visste ikke om det var noe ala kjøtt med blod dryppet levende fra dyret over 30 døgn, eller om det hadde en eller annen sær krydret konsistens.. om det var dyr som var kastet hellig vann fra Allah på. Svaret var egentlig litt kjedelig. Halhal-pizza bare at dyret ikke kan være svin, pluss at dyret skal slaktes på en forsiktig måte. Så hvis du ser denne religiøse pizzaen i frysedisken så er det egentlig bare en Grandiosa med storfe-kjøtt. Tok på litt løk, persille, tomater, oliven og Jarlsbergost og den ble ganske så god likevel. S, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Hehe ja, halal er jo bare at det er slakta etter dhabihah-metoden, altså at dyret er "velsigna" og at strupen kuttes slik at alt blodet skal renne ut, siden å spise blod er forbudt. Er vel noen andre litt rare regler også. Trodde du visste dette da, morro å lese hva du trodde halal kunne være, hehe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svankmajer 21 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Seriøst. Blir blodet dryppet ut? Nei, visste ikke direkte hva halhal var, tror jeg. Mulig vi pugget det engang i religionstimene på videregående, men isåfall hadde jeg glemt det. Synes kjøttet var noe merkelig ja. Lover forresten at det kommer flere volum av Svankmajer spiser religiøs mat. Denne var en veldig enkel frossen pizza. S, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Det heter forresten halal, ikke halhal. Hva blir det neste? Noe kosher? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wertoi 0 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Kjøpte halalkjøtt ved en feil på Svinesund en gang. Det var nærmest umulig å tygge. Aner ikke om det var et engangstilfelle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billy Behranu 3 Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Prøvde disse etterhvert så berømte pannesmørbrødene. Det funka bra. Rart jeg aldri har tenkt på å bruke dijonsennep i ostesmørbrød før, det funka som bare det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Pannesmørbrødene er tingen. Jeg bruker to skiver, smekket sammen. Så deler jeg dem i to trekanter. Liker også å bruke ketchup m.karri, det er fryktelig godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMwtP 8 Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 et sånt dinnerkit med Enchilladas. Mettende, og relativt godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angeleno 0 Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 BBQ-marinerte reker. Tok en frekk en og dyppet dem i chillisaus! 8.7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marlowe 0 Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Har kjøpt scampi som eg tenkte eg skulle marinere i kvitlauk og hive oppi ei fiskesuppe frå pose. Nokre tips til kva anna eg kan gjere med den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angeleno 0 Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Har fint lite til overs for fiskesuppe, så om jeg var deg hadde jeg kun marinert scampi i hvitløk og søt chilli og servert med ris. Ville ha vært 8.9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruloki 15 Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Taco med blå castello funka bedre enn med camembert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herr_kalkun 9 Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Taco-rester etter et par øl på byen. 9.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob_3 1 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Tenkte jeg skulle prøve ut smørbrød i stekepanna, hørtes meget godt ut. Bruker man én eller to skiver pr. smørbrød? Ser for meg at det kanskje er diggere, og ikke minst "renere" å bruke 2 skiver, men hva med innholdet, vil det da smelte ordentlig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Badering 2 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Berlinerbolle med isklump i: 2.3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty 8 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Tenkte jeg skulle prøve ut smørbrød i stekepanna, hørtes meget godt ut. Bruker man én eller to skiver pr. smørbrød? Ser for meg at det kanskje er diggere, og ikke minst "renere" å bruke 2 skiver, men hva med innholdet, vil det da smelte ordentlig? Bruker to skiver. Ikke for heit panne, og sørg for å snu blingsen i ny og ne. Test ut ketchup med karri, jeg synes det er namme-nam på. Lykke til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob_3 1 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Takk for tips, skal prøves ut så fort jeg får skaffet litt spennende garnityr. Inntil videre ble det tørre brødskiver dynket i syltetøy. Godt med et glass melk, men Nescafé Macciato(eller noe i den duren), som fulgte med en Peppes-freebie på Dragvoll, smakte egentlig ingenting. Frykter det blir et dobesøk snart, det er det eneste jeg fikk ut av den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angeleno 0 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Apropos Macciato, er det noen som venter spent på at tilbudet og utvalget av diverse frappuccino skal øke i Norge? Utrolig mye bedre enn vanlig iskaffe, spesielt med sjokolade eller mokka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awf 0 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Standard frokost. Havregryn og blåbærbiola + en spiseskje Udo's Choice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.