Jump to content

Hva spiste du sist?


blausen
 Share

Recommended Posts

 
  • Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nei kan vel si det sånn, og akkurat det gjør jo at man i tillegg må begynne å stille krav til pålegget. "nei fysj! denne kaviaren er ikke god nok for mitt nydelige bakerbrød! her må man investere i bedre pålegg!"

da er man virkelig på kjøret og matbudsjettet øker drastisk! for å jevne det ut og holde seg på et passelig nivå må man så kjøpe billigere og dårligere middagsmat, og blir totalt sett å ende opp med å spise mer dårlig mat enn før, da det bare var brødet det stod på.

 

og alt dette bare på grunn av et brød!

Link to comment
Share on other sites

 
 
nei kan vel si det sånn, og akkurat det gjør jo at man i tillegg må begynne å stille krav til pålegget. "nei fysj! denne kaviaren er ikke god nok for mitt nydelige bakerbrød! her må man investere i bedre pålegg!"

da er man virkelig på kjøret og matbudsjettet øker drastisk! for å jevne det ut og holde seg på et passelig nivå må man så kjøpe billigere og dårligere middagsmat, og blir totalt sett å ende opp med å spise mer dårlig mat enn før, da det bare var brødet det stod på.

 

og alt dette bare på grunn av et brød!

 

Funky logikk :lol: Jeg støtter Melkor. Lite slår et godt grovt brød med ost, skinke, salat, tomat og løk!

Link to comment
Share on other sites

 
  • 3 weeks later...
 
Kuse.

 

Smakte den ræke?

 

Chili con carn er plankekjøring, start med en basis av olivenolje, masser av hvitløt, løk og chili. La det frese seg mykt, så tilsetter du kjøtt etter eget ønske. (Jeg liker å ha litt bacon i også...) Fre det inn. Ha i gulrøtter, paprika og maiskorn. Hell i kidneybønner, etter eget ønske. Hell i hermetiske tomater. Dryss litt sukker over. Dryss litt kanle over. Rør rundt. La det koke. Serveres i med en dæsj rømme.

 

Jeg spiste hjemmelaga burger i går. Tommel opp!

 

Lørdag lagde jeg en wicked quesadilla!

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 

rullepizza, lagd på tortillas med heimsnekra ketchupbasert tomatsaus, ost, noe salamiavskjær og oliven.

good shit, jævla enkelt å smelle ihop og smakte godt. 8.7

Link to comment
Share on other sites

 
 

Hjemmelaget fiskesuppe på en champignonbase med med masse ferske grønnsaker, laks og skalldyr. 8.5.

 

Og baconpannekaker til frokost i dag. Everything should taste like bacon!

Link to comment
Share on other sites

 
 
  • 2 weeks later...
 

Blå druer. Eller heter det egentlig røde druer?

Er forskjell på blåe og røde da, er det ikke? De røde kan sikkert kalles lyseblåe eller noe dog.

Nå kom jeg forresten på at jeg er utrolig skuffet over at blodappelsin har skiftet navn til rød appelsin.

Godt at flere bekymrer seg over denne tendensen. Har ikke kjøpt en blodappelsin siden de byttet.

 

Fortærte sist: egentlig div. halvluksusriøs sjokolade, investert for nærmere 200 i sjokolade med bl.a. pistasjemarsipan og alskens Cognac samt likørvarianter - og en forbausende god Tequila trøffel. Yummy! Men siste egentlige måltid var en meget sen frokost bestående av kamskjell tilberedt søkkende lettvint. Hakket chilli frest i olivenolje på middels sterk varme mens jeg hakket opp en paprika, den ble frest litt og så fikk kanskjellene en liten omgang med varme før jeg helte oppi væsken som hadde samlet seg i posen (vet ikke om det var noen spesielt god idé egentlig, men er litt tilhenger av fort og gæli metoden i blant) og så et par små dæsjer hvitvin. Med litt av den beste grønnsaksbuljongen jeg vet jeg får tak i for tiden (orker ikke smake meg gjennom flere typer nå) ble det aldeles nydelig. Selvsagt måtte jeg ødelegge det med å la det ligge i stekepannen for lenge så den delikate konsistensen på kamskjellene gikk til helvete ganske raskt. Skylder litt på disse jævlene i Telemark (noen på polet mente i alle fall de holder til der) som har fremstilt epleschnapsen jeg tok to glass av før jeg freste i gang. Tok en kopp nypete også, og følte at det tilsammen var fryktelig sunnt og naturlig.

Link to comment
Share on other sites

 
 
  • 1 month later...

Egg. Nå som egg har fått merkelappen supermat. Hvordan er egg best tilbredt? Den gamle slageren på brødskive? Alle vet selvfølgelig at vanlig stekt egg ikke skal stekes på begge sider.

 

Leste i en gammel tråd her i stad, der krydder på egg ble lett angrepet. Noen som tør å stå opp for krydret egg? Marinert?

 

(Forøvrig må flere oppskrifter deles her, det er en selvfølgelighet at mange DFere sitter inne med sære oppskrifter).

Link to comment
Share on other sites

 

Alle vet selvfølgelig at vanlig stekt egg ikke skal stekes på begge sider.

Stiller meg i opposisjon til dette. Aldri skjønt greia med "hel plomme". Fuck hel plomme.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Men hva er da vitsen med å bare steke det på én side? Den eneste grunnen for å ta i bruk denne stekemetoden er i mitt hode å "bevare plommen".

 

Mulig brannfakkel: bløtkokt egg, skikkelig overvurdert.

Link to comment
Share on other sites

 

Mulig brannfakkel: bløtkokt egg, skikkelig overvurdert.

 

Åt det mykje før, men no er min store eggefavoritt dette: hardkokt egg på skive med smør, med tomat og salt og pepar på toppen. Fast søndagsfrukost.

 

Edit: sit du verkeleg i Sør-Amerika og diskuterer egg på internett? :P

Link to comment
Share on other sites

 
Jeg sitter virkelig i Sør-Amerika og diskuterer egg på internett, ja. Go figure. Nå skal jeg gå og spise skikkelig hardkokt egg på et gatehjørne i 25 grader pluss.
Link to comment
Share on other sites

 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...