Jump to content

Hva spiste du sist?


blausen
 Share

Recommended Posts

 
  • Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 
Steike, pris på den festen?

 

Nesj, pølsene er coop, koster vel 30.50,- (for tre stykk), pølsebrødene oppunder 20,- og resten sto på kjøkkenet fra før så var ikke så ille.

Link to comment
Share on other sites

 

Grandiosa Pepperoni

 

http://www.stabburet.no/eway/imgstore/2bdceb8971.jpg

 

Den har skiver av pepperonipølse på toppen, i tillegg til en finfin blanding av mozzarella og Jarlsbergost. Under laget med ostemiksen, så ligger det tomatsaus med pepperonismak. Under der hvitt brød-ting.

Lagd av norske Stabburet. Lønner seg å ha en pizzaskjærer hvis du skal spise den, ellers så må du fikle med store kniver og slikt, og det er klønete.

 

Denne var ok.

 

S,

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
 
 

Jeg spiste også pepperoni-pizza i dag, en slik fersk variant fra Rema1000, den var rett og slett ikke noe særlig. Overveldende tung smak som jeg måtte svelge ned med mye melk. Klarte maks en bit av gangen før jeg måtte trå til med 1/3 melkeglass.

 

... men melk er jo godt, da.

Link to comment
Share on other sites

 

På festival (eller ved andre anledninger hvor man trenger enkel og billig mat) er polarbrød en vinner. Trenger bare å kombinere med noe enkelt pålegg, gjerne syltetøy på sånn spruteflaske, og du har et fullverdig måltid.

 

7.3

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
Pannekaker? Det er da i hovedsak stivnet melk. Eller grøt? Melk med noe ris/kornsorter oppi. Men melk er sunt, og kan tas til egentlig hva som helst, kasnkje bare ikke til jule- og nyttårsmiddagen. (Ja, det er en middag, som vi sitter og spiser 8 dager til ende. Etegildet oui?
Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
Melk er ikke spesielt sunt i store mengder, for voksne mennesker.

Det er på grunn av melkefettet, men både voksne og barn trenger jo kalsium i visse mengder, enten fra melk eller melkeprodukter. Greit for å unngå benskjærhet bl.a.

Link to comment
Share on other sites

 
Argentiske krydderpølser (svære) av lam i chicago-brød med løkbiter og tzatziki i bunn, grillkrydder og heinz ketsjup på topp. Nydelig, 5/5, 10/10, *****/*****. Iskaldt vann til drikke.

 

Samme greia igjen, bare wienerpølser i stedet for krydderpølsene og en av dem ble fortært i lompe. De i brød: 3.5/5. Den i lompe: 1.5/5. Lompe suger.

Link to comment
Share on other sites

 
 
Frostalompa er ikke mye skryte av nei, skal være enig i det. Men lompe generelt trekker ned i alle fall en halv karakter i forhold til godt, nystekt brød (spesielt det groveste fra den fancy produsenten med svarte poser).
Link to comment
Share on other sites

 

Det er rikelig med kalsium i brokkoli og diverse andre grønne vekster, i nøtter og frø og annet. Ikke minst i sesamfrø med skall, eller upolerte sesamfrø om du foretrekker å kalle dem det er kalsiuminnholdet nesten helt sinnssvakt høyt. 980 mg mot melkens 100 mg (referanseverdier fra www.næringsinnhold.no). De skal være i varierende bruntoner da (Coop Änglamark er et merke som leverer fin fine sesamfrø, økologiske og alt til helt grei pris) mens du nok ellers må innom en helsekostbutikk og betale noe mer. Poleres de reduseres kasliuminnholdet til bortimot en tiendedel. De kan ristes og males til pasta evt. sammen med litt salt til tahini (kan smøres på brødskiva før du har annet på, blandes i sauser og supper om du vet hva du gjør etc) som igjen kan moses med kikerter samt sitronsaft og litt annet for å bli helt nydelig hummus, de kan ristes og saltes som snacks, ristes og knuses sammen med salt for å brukes som rent krydder, ristes for å strøs på salater, blandes i brøddeig, blandes ristet eller uristet i frokostblandinger, strøs over wokretter ristet eller rett fra posen, brukes til panering osv osv. Ellers er melk i enkelte kretser kjent som usunt siden den bla. er slimdannende. Vet noen noe mer om dette?

 

Har ellers selv for lengst sluttet å drikke melk da jeg mislikte smaken, men sauser og annet med melk har jeg gjerne noe vanskeligere for å motstå. Forsøker allikevel å kjøre noen melkefrie perioder i ny og ne i den tro at det skulle være spesielt sunt å avstå.

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg drikker melk litt i perioder. Har begynt en periode nå kjenner jeg. Da er det ikke unormalt med, tja, 1 til 1,5 liter på en dag, men også dager i mellom uten noe (som i dag). Veldig ofte med Oboy oppi riktignok (det finnes nok ikke noe bedre enn sjokomelk -- og da mener jeg i konkurranse med absolutt alt).

 

Har aldri hørt et eneste godt argument for hvorfor melk skulle være usunt. Det er heller ingen nyere forskning som tilsier det. Se f.eks. på nyere resultater ang. hjerte- og karsykdommer i forbindelse med melk.

 

I dag spiste jeg for øvrig brokkoli og blomkål-suppe med solsikkebrød til (med setersmør på, nammenamm!).

Link to comment
Share on other sites

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...