Jump to content

Magnusjs

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Contact Information
 
   
Recent Profile Visitors
 
 

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 

Magnusjs's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Problemet med Donnie Darko er nok at mange oppfatter den som litt for kvasi-Lynch, og jeg ser på én måte den, men like fullt synes jeg den er jævla kul, og for meg var det en slags port inn til en ny verden av film. Kanskje det er nostalgien som bærer den frem her.
 2. Hehe, dette var min første anmeldelse, så at den er dårlig er jeg ikke direkte overrasket over. Nå skal det også nevnes, pretender, at jeg egentlig bare hadde et kjært ønske om å hylle disse aspektene med filmen, så ta nå ikke alt så bokstavelig. Dette var dog det jeg opplevde som filmens sterkeste punkter. Men så er jeg jo fortsatt fersk i gamet.
 3. Vel, angående det første du skriver her, så skal det nevnes, til mitt forsvar, at filmene bare var sånn halvveis rangerte. Når du har sett mange filmer, er det ofte sånn at mange av de samler seg innenfor samme del av skalaen. Nå har jeg heller aldri sagt at skuespillet var dårlig, så jeg lurer på hvor du får det fra. Man skal være kritisk, og jeg, for min del, ble smått sliten av guttungen, uten at det virkelig påvirket opplevelsen. Du taler jo til et publikum, gjør du ikke? Det er noe psykologisk over det hele. Jeg foretrekker å snakke til andre når jeg skriver en rapport om et eller annet, fremfor det å virkelig påpeke at dette er mine egne opplevelser. Det blir mer populistisk på den måten. Nå skal det også nevnes at jeg liker å få (forholdsvis) konstruktiv kritikk for det jeg poster her, og når det kommer til stykket, er slike foraer til for å utveksle synspunkter fremfor noe annet, så jeg setter pris på tilbakemeldinger. Takk for velkomsten, forresten.
 4. Denne filmen ble anbefalt av en gammel ørn jeg ikke hadde hørt fra på en stund. Han var full av lovord om det han refererte til som "en russisk perle", og ettersom han har en viss peil på film, måtte jeg bare se den, da. Filmen utarter seg i et eller annet gudsforlatt område av Russland. To brødre lever under harde kår sammen med moren deres, og starten av filmen er forholdsvis hverdagslig, der mobbing blant gatebarn er et aktuelt tema. Men plutselig en dag endres guttenes liv radikalt, da faren deres plutselig har returnert, uten forvarsel. Han bestemmer seg umiddelbart for å ta guttene med på en fisketur, en reise som skal vise seg å bli en test på deres egen manndom og psyke. Filmen er viet til et øde område i Russland, og er omtrent klinisk fri for spesialeffekter. Til gjengjeld (?) blir vi servert en god dose russisk tundranatur, og en forholdsvis rå historie om to gutter og en far som ikke akkurat er helt A4. Skuespillet er ikke verdens beste, og den yngste broren irriterte undertegnede litt, da jeg følte det ble litt lite autentisk i perioder, men det ødela på ingen måte den totale opplevelsen. Stemningen er briljant gjennom hele filmen. Soundtracket er meget treffende, og hjelper deg nesten til å ta og kjenne på stemningen i den lille gruppen på tre. Det visuelle er også helt utrolig bra, og om plottet tidvis skulle oppleves litt tregt og tamt, vil musikk og bilde bære deg gjennom filmen, og alene gi deg en kjempegod opplevelse. Terningkast: 5(+)
 5. Her er favorittfilmene mine, sånn halvveis rangert i hvert fall. 1. Mulholland Drive 2. A Clockwork Orange 3. Motorsykkeldagbøkene 4. City of God 5. Full Metal Jacket 6. 2001: A Space Odyssey 7. Lost Highway 8. Lion King 9. Memento 10. Der Baader Meinhof Komplex 11. Vozvrashchenie 12. Requiem For a Dream 13. Inland Empire 14. Pulp Fiction 15. Apocalypse Now 16. No Country For Old Men 17. Paranormal Activity 18. Synecdoche, New York 19. Trainspotting 20. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain 21. Donnie Darko 22. Fargo 23. Blue Velvet 24. Forrest Gump 25. The Shining
×
 • Create New...