Jump to content

Fredrick

Members
  • Posts

    664
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fredrick
 
 
  1. Hei! Gledelig å se forumet tilbake! Fikk aldri noen e-post, bare tilfeldig jeg sjekket om noe hadde skjedd her inne siden sist. Var ikke den som deltok mest her inne, men fulgte diskusjoner og meningsutvekslinger med stor interesse. Satser på å bidra med litt mer! Har dessverre blitt sørgelig lite filmtitting i det siste, men en favoritt fra det siste halvåret er Red Rocket. Sean Baker er en humanistisk filmskaper etter mitt hjerte. Håper at det blir mer tid til film når høsten setter i gang.
  2. https://www.youtube.com/watch?v=mzIeZwUdbVA Denne teaseren har i hvertfall trigget min interesse. Håper på en litt mer intelligent 'take' på noen av de samme problemstillingene TV-serien Girls tar for seg.
  3. Savner at det er mulig å poste lydklipp fra Soundcloud (på samme måte som YouTube-klipp) istedenfor å måtte linke til en ekstern side. Går det an å ordne en slik funksjon?
  4. Kunne vært moro! Holder også til i Oslo.
  5. Sistecenen med mora (Patricia Arquette) er kanskje det fineste og mest ektefølte filmøyeblikket jeg så i fjor.
  6. http://s28.postimg.org/ilbjimdi5/vlcsnap_2014_11_06_17h26m11s108.jpg
  7. http://s9.postimg.org/jeye3s7pb/vlcsnap_2014_11_05_23h50m00s98.jpg
  8. Hørt mye fint om britiske Utopia, men har ikke fått sjekka den ut selv ennå.
  9. Heia Ghana! For et fyrverkeri de var mot Tyskland. Og så kjip Joachim Löw er. http://i.minus.com/ibfcM3tJF6meLg.gif Dessuten har Ghana de kuleste supporterne: http://www.sportscrusader.com/wp-content/uploads/19.-Ghana.jpg
  10. Er veldig enig i det som blir sagt om Dallas Buyers Club. Velspilt, og synes det er fint at den er såpass tilbakeholden - den kunne lett spilt på de store emosjonelle strengene, men gjør aldri en stor greie ut av ting (hvor har det blitt av ordforrådet mitt). Dessverre klarer den ikke å engasjere meg nok til å sitte igjen med noe annet inntrykk enn "fin, men pregløs".
  11. Kom meg ikke like mye på kino som jeg hadde planlagt (Gravity, The Act of Killing og Blå er den varmeste fargen, f. eks.), så noen liste blir det nok ikke, men likte Før midnatt og The Wind Rises (sett på Film fra Sør) skikkelig godt. Elysium var nok noe av det kjipeste jeg har sett i år, mens Frances Ha var fornøyelig, men ikke noe mer. Føltes litt som filmutgaven av Girls.
  12. http://thephoenix.com/BLOGS/blogs/outsidetheframe/MyWinnipeg-1.jpg 1. My Winnipeg (Guy Maddin) 2. There Will Be Blood (Paul Thomas Anderson) 3. American Splendor (Shari Springer Berman & Robert Pulcini) 4. Sånger från andra våningen (Roy Andersson) 5. Y tu mamá también (Alfonso Cuarón) 6. Cidade de Deus (Fernando Meirelles & Kátia Lund) 7. The Trip (Michael Winterbottom) 8. The Squid and the Whale (Noah Baumbach) 9. A Single Man (Tom Ford) 10. Black Swan (Darren Aronofsky) 11. Kaze tachinu aka. The Wind Rises (Hayao Miyazaki) 12. De ofrivilliga (Ruben Östlund) 13. Up (Pete Docter, Bob Peterson) 14. The Life Aquatic with Steve Zissou (Wes Anderson) 15. A Serious Man (Coen-brødrene) 16. Another Year (Mike Leigh) 17. Hundstage (Ulrich Seidl) 18. Of Time and the City (Terence Davies) 19. Children of Men (Alfonso Cuarón) 20. Taxidermia (György Pálfi) Fikk ikke sett like mye film i romjula som planlagt. Hadde bl.a. veldig lyst å se Brand Upon the Brain, Holy Motors, Tabu, Post Tenebras Lux, Innocence og Colossal Youth før fristen. Kanskje neste år.
  13. Fredrick

    2013

    En mulig topp 10: 1. Julia Holter - Loud City Song 2. Møster! - Edvard Lygre Møster 3. Jar Moff - Commercial Mouth 4. Jenny Hval - Innocence is Kinky 5. Skadedyr - Kongekrabbe 6. Julianna Barwick - Nepenthe 7. Willis Earl Beal - Nobody Knows 8. Hookworms - Pearl Mystic 9. Beyoncé - Beyoncé 10. The Haxan Cloak - Excavation
  14. Fredrick

    2013

    Denne er jaggu ikke langt unna: http://www.grappa.no/sitefiles/site1/shop/skadedyr-kongekrabbe_2_2013-10-14-14-11-15.jpg Lekent frijazzensemble bestående av noen av de dyktigste unge jazzmusikerne.
  15. Fredrick

    2013

    http://www.grappa.no/sitefiles/site1/shop/moster-edvard-lygre-moster-lp_2_2013-03-14-12-19-45.jpg Årets?
  16. Har fått av tastaturet, men jeg vet ikke om jeg kan fjerne sølvfolien som er under tastene?
  17. Ut fra beskrivelsen din ser det ut som Tusen ganger god natt lever opp til mine fordommer. Frister ikke særlig å se den. Selv har jeg sett Richard Linklaters Før midnatt (2013), og den likte jeg skikkelig godt. Historien følger paret Jesse og Celine (spilt av henholdsvis Ethan Hawke og Julie Delpy) ni år etter at de møttes på ferie. Denne gangen er de på en tilsynelatende idyllisk familietur i Hellas, men det ulmer under overflaten. Gjennom en fire-fem lange scener tegnes det opp et bilde av et kjærestepar som er i ferd med å skli fra hverandre, nesten umerkelig, før det plutselig sier paff. Dialogen kunne fort virket veldig kunstig og konstruert, hadde det ikke vært for fabelaktige rolleprestasjoner av både Hawke og Delpy (sistnevnte minner tidvis om en slags kvinnelig utgave av Woody Allen - og det mener jeg bare positivt), og Linklaters stålkontroll over oppbygningen. Hele filmen glir så naturlig av gårde at det som kommer som en overraskelse på rollefigurene, er nesten like overraskende for meg. Det bør nevnes at jeg ikke har sett de to første filmene, men Før midnatt fungerer utmerket på egne bein. Det virker som Linklater har et spennende prosjekt gående - og jeg håper ikke han stanser her. Det kunne vært interessant å følge Jesse og Celine inn i alderdommen - gjerne med de samme skuespillerne.
  18. Maskinen er eneste mulighet for meg å se film (bortsett fra kino, da). Den gode nyheten er at alt utenom tastatur ser ut til å ha overlevd.
  19. Kjøpte ny bærbar pc for de siste kronene jeg hadde forrige måned. Velta glass med rødvin over den i går.
  20. Etter en veldig intens tredjesesong virker det som man har bestemt seg for å roe ned tempoet en smule i den fjerde sesongen. Liker serien veldig godt fremdeles. Skal bli gøy å se hva Jeffrey Wrights rollefigur kan komme til å finne på.
  21. Castaway on the Moon (Hey-jun Lee, 2009) http://www.chenstopher.com/wp-content/uploads/2011/11/castaway-on-the-moon-570x241.png Sjarmerende film som minner meg litt om Amelie i tonen, bare ikke fullt så sukkersøt og uten de saturerte fargene. Handler om en mann som forsøker å ta sitt eget liv ved å hoppe fra en bro, men istedet skylles han i land på en øde øy midt i byelva, hvor han på Robinson Crusoe-aktig vis prøver å overleve. Fin blanding av kreativ humor og drama, selv om filmen blir litt blodfattig mot slutten.
 
×
  • Create New...