Jump to content

Kosmonaut

Members
 • Posts

  1,353
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2
Everything posted by Kosmonaut
 
 
 1. Så nylig Amazons The Wheel of Time sesong 1. Begynte å lese bokserien av samme navn for over 20 år siden, og endte opp med å fullføre den på tross av at det var en del svake bøker etterhvert og at det tok en stund mellom bøkene. Trodde egentlig at jeg var ferdig med Wheel of Time etter det, men så ble jeg egentlig veldig nysgjerrig da jeg så at denne serien ble sluppet. Jeg hadde i utgangspunktet ikke sett for meg at denne bokserien fikk en TV-serie -- og i alle fall ikke en så påkostet en -- og var sånn sett klar for at mye ville forandres i oversettelsen til et visuelt medium. Men her klarer de hverken å ta godt vare på det Robert Jordan (forfatteren) gjorde bra eller å forbedre hans svake sider. Den siste episoden blir en god illustrasjon på dette som bare skal forbedre den svært svake avslutningen av den første boken, men ender opp med å gjøre alt verre. Ikke en gang ser den bra ut tross alle pengene som ble kastet etter serien. Det er sikkert brukt mye tid og energi på kostymer, sett og casting, men alt ser flatt, smått og lite levende ut. En verden man ikke kan leve seg inn i. Da hjelper det heller ikke at spenningen som er i boken ikke er tilstedeværende denne serien. Håper ikke dette er et tegn på hvordan Amazons Ringenes Herre-serie kommer til å bli.
 2. Hadde nylig et gjensyn med alle Indiana Jones-filmene. Var ganske lenge siden sist, men etter å ha sett et glimt av The Last Crusade på TV fristet det å se litt mer...og plutselig hadde jeg sett alle. Raiders of the Lost Ark overrasket meg i negativ forstand. Den er litt treig og klumsete, og man merker virkelig dens alder, både i den forstand at den er laget for et litt annet publikum og at det er en tidligere og billigere film i Lucas og Spielberg sin karriere. The Last Crusade tar derimot det gode fra Raiders, og har samtidig en god flyt, langt bedre action og er morsommere (Selv om Raiders har noen gullkorn). The Last Crusade er i mine øyne den klart beste Indiana Jones-filmen og et eksempel på en oppfølger som både er større og bedre. Temple of Doom overrasket meg derimot i positiv forstand. Short Round og Willie er mindre irriterende enn jeg husker, og sistevnte og Indiana Jones sitt forhold fungerer faktisk ganske bra. Den er langt mer fantastisk, merkelig og grotesk enn Raiders og The Last Crusade. Det føles litt som om noen tok en barnefilm og så skreiv om alle scenene for å gi ungene mareritt. Jeg foretrekker Nazi-skurkene og de litt mer dempede kristendomsmiraklene i film nr. 1 og 3, men Temple of Doom er så rar at den fungerer også. Hadde ikke sett Kingdom of the Crystal Skull siden den kom ut og jeg husket ikke stort mer enn at jeg ikke likte den spesielt godt, men likevel skuffet den. Krystallskallene er ikke interessante, den er ikke rar nok til at man kan godta alt det overdrevne og fantastiske som skjer, actionen er svak, CGI'en er dårlig og russerne er ikke nazister. Det er ganske trist hvor mye bedre og spennende tank-scenen i The Last Crusade er enn bil-scenen i Kingdom of the Crystal Skull. Det ser heller ikke bra ut når man går fra far/sønn-forholdet til Sean Connery og Harrison Ford, til Harrison Ford og Shia Lebeouf -- Spesielt ikke når sistnevnte også må fylle noe av støvlene til Harrison Ford som har begynt å bli litt for gammel i denne filmen. For ja, alderen til Harrison Ford merkes virkelig i denne filmen...og nå lager de en ny Indiana Jones-film over 10 år senere? New York Ninja (2021) er resultatet av at noen fant en uferdig film fra 1984 uten lydspor, klippet den sammen så bra(?) de kunne, dubbet den og gav den ut. På en måte minner det om Kung Pow, men dette er spilt langt mer seriøst og er først og fremst så underholdende fordi det føles ut som ut som det var slik filmen ville endt opp om den ble utgitt. Anbefales om man liker slikt.
 3. Godt nyttår folkens, det var lenge siden sist. Visstnok ikke vært logget inn siden 2014. Måtte stikke innom etter smigeren i eposten. Regner med den var 100% unik og ikke var den samme som gikk ut til alle. Imponert over å bare trenge noen få forsøk på å huske passordet mitt (Og ikke så imponert av passordsikkerheten min). Blir ikke så mye filmtitting lenger. Spesielt ikke smal film siden når jeg ser film er det oftest sammen med andre. Men det hender! Tar en liten oppsummering i den riktige tråden. Tror ikke filmsmaken min har forandret seg så mye, men kan si at favoritten av nye filmer jeg så det siste året må være Adams æbler. En god blanding av morsom, rar og uforutsigbar. Ellers må jeg si at du burde skaffe https på siden Svankmajer. Trodde jeg ikke husket riktig URL først, men så viste det seg at jeg måtte passe på å gå inn på http-versjonen. Mulig andre sliter med det samme.
 4. Hobbiten, del 3 Tror ikke pulsen steg et eneste slag gjennom hele filmen. Det må så være da den fremtvungede kjærlighetshistorien mellom Kili og Lost-alven nådde sitt flaueste. Men hva skal vi med interessante karakterer man bryr seg om, når vi heller kan få en "comedic relief" som er som snytt ut av en standard kung fu-film, og store tegneserieslag?
 5. Kanskje litt tidlig å poste i "coming attractions" enda, men jeg kom tilfeldigvis over noe som fikk meg interessert: http://www.imdb.com/title/tt3095040
 6. Tegnet denne på barneskolen. http://s22.postimg.org/y0x79ouy9/gud.jpg ...Og, ja. Jeg er ganske stolt.
 7. Rasjonalitet handler om å hele tiden spørre seg selv 'hvorfor?'. Jeg kan skjønne at dette i det ekstreme vil bli noe mekanisk, og at man vil miste noe ved det. Men samtidig har jeg lite forståelse for at det skal være problematisk å søke mer rasjonalitet, når alle her synes å være enige om at det ikke er mangel på irrasjonalitet blant mennesket? Så...Hvordan gikk debatten Svank? Hvis du har hatt den?
 8. Here we go: 01. Il buono, il brutto, il cattivo. // The Good, the Bad and the Ugly (1966) 02. Ningen no jôken III // The Human Condition III (1961) 03. 2001: A Space Odyssey (1968) 04. Yôjinbô // (1961) 05. C'era una volta il West // Once Upon a Time in the West (1968) 06. Tôkyô nagaremono // Tokyo Drifter (1966) 07. Dai-bosatsu tôge // The Sword of Doom (1966) 08. Happy End (1967) 09. Tengoku to jigoku // High and Low (1963) 10. Yuke yuke nidome no shojo // Go, Go Second Time Virgin (1969) 11. Kaidan (1964) 12. Erosu purasu Gyakusatsu // Eros + Massacre (1969) 13. Fellini - Satyricon (1969) 14. Onibaba (1964) 15. Diabolik (1968) 16. O Dragão da Maldade contra o Santo Guerreiro // Antonio das Mortes (1969) 17. Yajû no seishun // Youth of the Beast (1963) 18. Kiru // Kill! (1968) 19. Per qualche dollaro in più // For a Few Dollars More (1965) 20. Kiba okaminosuke // Samurai Wolf (1966) Ble mye Japan gitt...Og litt Italia.
 9. Godt poeng. Dette var derimot bare flaut å lese: http://www.dagbladet.no/2013/02/08/kultur/debatt/kronikk/netthets/satire/25658114/ Ikke at noen gidder å lese gjennom avsnittene når man ser hvor det går selvsagt. Bortsett fra det faller poenget fullstendig sammen da alle hun omtaler garantert har opplevd å bli grovt hetset på nettet før (og sannsynligvis i andre sammenhenger også)...Så da er kanskje en 10 mins debatt bedre enn ingenting?
 10. Sannsynligvis ikke noe mer enn deg. Men nok til at jeg vet akkurat hvordan en slik diskusjon vil gå, og hvor fånyttes det er.
 11. Enig med deg at det er fascinerende, men en slik debatt høres ut som tortur.
 12. Kosmonaut

  2012

  Noe slikt: Kaipa - Vittjar Änglagård - Viljans öga Magma - Félicité Thösz Comus - Out of the Coma Den Stora Vilan - Förvandling Ian Anderson - Thick as a Brick II The Tea Club - Quickly Quickly Quickly Har ikke hørt så mye.
 13. Har både invite til KG og CG hvis noen trenger. Har også en liggende til what.cd i tilfelle det er noen som liker slikt også.
 14. Enig i at 'The One-Armed Boxer' er god. 'Master of the Flying Guillotine' er forresten en direkte oppfølger til denne. Så om du ikke liker den, er det nok en høy sjanse for at du misliker 'The One-Armed Boxer'. Personlig har jeg mye mer sansen for Wang Yu sine filmer enn de store Shaw Brothers-filmene fra denne æraen. Wang Yu mangler litt på fremførelsen, men gjør opp for det med sin særegne stil. 'The One-Armed Boxer' er litt mer tradisjonell, mens 'Master of the Flying Guillotine' tar den helt ut. Fantasifull stil og karakterer. Mannen med den flyvende giljotinen og hakekorssmekke er en av tidenes skurker i kung fu-sammenheng, Den enarmede bokseren på sin side har en brutalitet man sjeldent ser blant helter. Det er noe fantastisk med måten han tar knekken på den thai-bokseren f.eks. Kampscenene har også en viss punch og brutalitet som Shaw Brothers-filmene på denne tiden manglet. Kronen på verket er musikken signert Neu!. Jeg aner ikke hvordan man kom frem til å ha krautrock som musikk i en kung fu-film....Men det gjør seg uansett utrolig bra. Trodde jeg hadde sett Warriors Two, men det viser seg at jeg kun har den liggende. Skal sees snart.
 15. 01. The Holy Mountain (1973) 02. The Devils (1971) 03. Stalker (1979) 04. Life of Brian (1979) 05. Lisztomania (1975) 06. Hausu (1977) 07. Master of the Flying Guillotine aka. Du bi quan wang da po xue di zi (1976) 08. El topo (1970) 09. Flåklypa Grand Prix (1975) 10. Lone Wolf and Cub: Sword of Vengeance (1972) 11. Female Convict Scorpion Jailhouse 41 aka. Joshuu sasori: Dai-41 zakkyo-bô (1972) 12. Tomorrow I'll Wake Up and Scald Myself with Tea aka. Zítra vstanu a oparím se cajem (1977) 13. Female Prisoner #701: Scorpion aka. Joshuu 701-gô: Sasori (1972) 14. Star Wars (1977) 15. The Fantastic Planet aka. La planète sauvage (1973) 16. Fist of Fury aka Jing wu men (1972) 17. Battle Wizard aka. Tian long ba bu (1977) 18. Lady Snowblood aka. Shurayukihime (1973) 19. School of the Holy Beast aka. Seijû gakuen (1974) 20. The Super Inframan aka. Zhong guo chao ren (1975)
 16. Noen som har noe interessant fra Brasil å anbefale?
 17. Enig i at den er bedre. Ca. like god som originalen.
 18. Er ikke slike dypvannsfisk stort sett bitte små?
 
×
 • Create New...