Jump to content

Speik

Members
 • Posts

  621
 • Joined

 • Last visited

Contact Information
 
   
Recent Profile Visitors
 
 
5,017 profile views
 

Speik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Har hatt et ekstrem-konsum av kortfilm de siste dagene på Minimalen. Tror jeg har sett litt for mye, da halvparten er glemt og den andre halvparten veldig dårlig fordøyd. Men definitivt mye bra i de internasjonale programmene. Høydepunktet så langt var "masterclass" med Runar Runarsson, hvor det ble vist fire av hans kortfilmer. Veldig good shit.
 2. http://www.youtube.com/watch?v=ttDIcTQpLyQ
 3. Speik

  Festivalsommeren

  Slottsfjell har huka tak i Tortoise! I år tror jeg jammen jeg må ta turen.
 4. Speik

  Klassisk musikk

  Har en periode med senromantikere/tidlig moderne nå. Særlig Shostakovich og Sibelius. Komponister som setter lyd like høyt som toner, og skaper helt magiske klangfarger. Forholdsvis moderne tonespråk og harmonikk, uten at det blir helt atonalt. Disse to er et løpende prosjekt, men favoritter så langt er Shostakovich no. 7 (bare klangen av åpningsakkordene i 3. satsen!) og Sibelius fiolinkonsert, gjerne spilt av Jascha Heifetz.
 5. Er tilbake på filmkjøret etter et noe langt opphold, og skal prøve å bidra litt mer til forumet. Siste: Le Samouräi - Melville Ojoj, en film som gir faen i karakteroppbygging og multifasetterte mennesker, og heller bare gasser på i forherligelsen av sin egen estetikk/stilisme (klar parallell til Michael Bay? hehe). Men jeg elsker det. Trenchcoats, fedora-hatter, sigaretter og metroen i Paris. Nydelig. Tempoet sitter som et skudd, og selv om store deler av filmen er Jeff Costello som går gatelangs, er det nok nerve til å holde på oppmerksomheten og vel så det. Passer meget bra til et glass whiskey, og heller dårlig til ambisjoner om røykeslutt.
 6. For meg virker det som det republikanske partiet nesten har blitt en religiøs kult i det siste. Mer og mer kristenkonservative Tea Party-tendenser over hele linja. De tviholder på sine konservative og markedsliberalistiske dogmer selv etter en økonomisk krise forårsaket av nettopp disse dogmene. Tror ikke det republikanske partiet klarer å dra landet ut av hengemyren uten en seriøs wake-up call. The lesser of two evils i dette valget er definitivt Obama. Håper han klarer det.
 7. The Great Gatsby. Skal ikke legge skjul på at det var enorme forventninger som gjorde det, men føler meg småskuffet. Rent formmessig er jo Fitzgerald helt fantastisk. Språket har en edge, en knapphet, det treffer alltid helt riktig. Festene hos Gatsby er nydelig levendegjort: hver eneste scene, konversasjon, bevegelse er interessant og føles viktig. Men det er vel ingen som tviler på det rent håndtverksmessige her. Jay Gatsby er en veldig interessant karakter, jeg elsker mysteriet som omringer ham, men jeg opplevde likevel store deler av boken som litt stillestående. Dette til tross for enkelt-øyeblikk med en nesten magisk kraft. Når det løsnet mot slutten av boka ble det likevel en page-turner. Ellers er det gjenlesning av Norwegian Wood på gang, en all-time favoritt, og enda mer fornøyelig når jeg er med på Gatsby-referansene til Murakami.
 8. Jeg kan ikke akseptere at han ikke er mentalt syk.
 9. Huff, dette var dårlig. Jeg begynte etter hvert å le av hvor dårlig det faktisk var, så jeg så bare den første delen.
 10. Jeg er egentlig en stor fan av biblioteket og anser bøker som en unødvendig utgiftspost i et studentbudsjett, men nå som jeg nettopp er ferdig med The Little Prince for andre gang på rappen, fant jeg ut at dette er noe jeg bare må eie. Hvor handler man skjønnlitteratur, folkens? The Little Prince, barnebok eller ikke? Og jeg er forøvrig mottakelig til tips på bøker som har et like lekende og vakkert språk, gjerne med et litt naivistisk og barnlig verdenssyn.
 11. Har nettopp bestilt en langhelg til Paris med kjæresten. Tips? Jeg har vært der to ganger før, og føler jeg har fått "unnagjort" det obligatoriske og skal bare slappe av. Byen er jo stappfull av turister om sommeren, så jeg vil gjerne unngå disse og prøve å fange litt ekte atmosfære. Vi har bestilt hostel i Montmartre, så mye tid vil nok vies til å traske rundt i de smale brosteinsgatene og sitte på kafeene der. Samt den obligatoriske vinflasken på toppen av trappene foran Basilikaen. Ellers har jeg notert Le Marais, St-germain og Luxembourg-hagen som aktuelle områder. Hvis det er akseptabelt med kø så blir det et besøk på Musée d'Orsay. Men er det noe jeg ikke takler så er det køer og turister i sommervarmen.
 12. Å lese Ulysses er som å beskue stjernehimmelen - ikke noe man gjør for å bli ferdig.
 13. Dæven! Håper inderlig den tar veien om TFK/Cinemateket i Trondheim
 14. Driver å flytter selv for tiden. Vi fikk leilighet i andre etasje over en nyåpnet sushibar midt (_midt_) på Solsiden. Bokstavelig talt nærmeste nabo til Dokkhuset. Fy helvete, dette blir bra.
 15. Speik

  Klassisk musikk

  http://www.youtube.com/watch?v=RR7eUSFsn28 Chopin er kongen av det romantiske pianoet. Zimmermans formidling er perfekt.
×
 • Create New...