Jump to content

Zann

Moderators
 • Posts

  4,358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
Everything posted by Zann
 
 
 1. Heia! Kort oppsummert siden sist: Null barn, litt mindre film (men fremdeles meget interessert!), omtrent like mye musikk. Generelt dårligere tid! Veldig gøy at forumet har våknet til liv igjen. Ble litt overrasket over å se hvor mye greier vi faktisk holdt på med, dette var jaggu et aktivt sted i velmaktsdagene! Det viktigste som har skjedd siden sist er at jeg har blitt stor fan av Taylor Swift. Håper Peru også vender tilbake sånn av vi kan diskutere Taytay.
 2. Zann

  2013

  Det er vel ikke Kompakt som har gitt ut den der?
 3. Ja, jeg må innrømme at alarmene som jeg har stilt inn for å detektere omvendt snobbing går av. Men samtidig blir jeg jo litt nysgjerrig på hva det er i disse filmene som plutselig skaper denne hypen. Men jeg synes nok Universal Soldier: Day of Reckoning, som Kiddo skriver om, virker mer interessant. Det har jo vært litt Internett-buzz rundt denne også.
 4. Ja, bra tiltak. Jeg tror jeg må ha vært borte på det møtet besserwisser-lauget bestemte seg for at Fast & Furious er noe vi skal bry oss om nå.
 5. Zann

  2013

  Nei, det er en split-LP. SIden til Dead C består faktisk av noe gammelt uutgitt arkivmateriale fra Eusa Kills-perioden.
 6. Zann

  2013

  I tillegg til Pan-skivene Zelmo nevner kan jeg anbefale Diversions 1994-1996 av Lee Gamble. Gamle jungle-kassetter som har fått hypnagogic pop-behandlingen. Slikt holder jeg meg vanligvis langt unna, men denne er, i likhet med flere av Pan-utgivelsene jeg har hørt, mye skarpere enn det vanlige avant-blogg-oppsopet. Har laget en foreløpig liste med plater jeg har likt i år: http://rateyourmusic.com/list/EZann/2013
 7. Zann

  2013

  Dette her er årets plate til nå for min del: http://www.pan-act.com/pages/releases/artwork/pan_31_web_a.jpg Commercial Mouth av Jar Moff. Jeg kicker ikke så ofte på slike kollasj/cut up-greier, men denne sitter som et skudd. Er noe med rytmen og timingen som gjør det uimotståelig. Pan er forøvrig et ultrahipstrete plateselskap som har noe for seg for tiden. Mye bra derfra.
 8. Amat Escalante er allerede inne i hovedkonkurransevarmen, med Heli. Årets norske Cannes-bidrag begrenser seg altså til Lasse Marhaugs musikk i denne.
 9. Zann

  Musikk!

  Personal Best #3 har vært ute noen uker. http://www.marhaugforlag.no/images/pb3cover.jpg Jeg har intervjuet Pumice og Svarte Greiner. Ellers er det mye fine bilder og generelt god stemning. 100 spenn. Lasse har forresten startet opp enda en fanzine. Den heter Stunt Rock. Konseptet er at han inviterer forskjellige folk til å være redaktør for hvert sitt nummer. Mer klassisk old school fanzine-estetikk i forhold til Personal Best, perfekt for de som synes sistnevnte er for high end. Første nummer, med Sindre "Gold Soundz" Bjerga som redaktør, er også ute i disse dager: http://www.marhaugforlag.no/images/stuntrock1cover.jpg
 10. Zann

  2013

  Hva er Von Tesla? Fortell, fortell.
 11. Zann

  Seriemani

  Jeg har sans for Top of the Lake! Feministisk film noir, kaller Campion det. Og undertekster er lett tilgjengelige, f.eks. her: http://www.addic7ed.com/
 12. Jeg har lest så mye av ham at det føles som om jeg kjente ham.
 13. Zann

  2013

  Hva synes du om den nye Autechre-plata, Peru? Tror ikke jeg har fått så mye ut av en plate fra den kanten siden Draft 7.30. Tviler på at jeg kommer til å sette den på så ofte (den varer i to timer! 4XLP!), men det er fint å gå seg vill i en virkelig omfattende musikalsk labyrint.
 14. Mer her: http://www.chunklet.com/index.cfm?section=blogs&ID=743 Spiller Ghost Tropic nå, favoritten min av alt han ga ut.
 15. Jeg har ikke sett den selv, men er det ikke director's cut-versjonen på den nye Criterion-utgaven som er greia? Det er i hvertfall den jeg har tenkt å se.
 16. Jeg skal ikke gå inn i noen diskusjon om hvorvidt Östlund er en god filmskaper eller ikke, men mener du virkelig at man ikke skal forstå mennesker ut fra deres handlinger? Hva skal man ellers forstå mennesker ut i fra? Og dette er jo særlig sentralt for film som medium, siden kameraet er bedre rustet til å registrere handlinger enn følelsesliv, i motsetning til hva som er tilfelle med f.eks litteratur. Jeg synes for øvrig artikkelen på Montages (og debatten i kommentrarfeltet) er noe av det beste på den nettsiden på lange tider, selv om jeg nok ikke er så enig i konklusjonene.
 17. Zann

  2013

  Enig når det gjelder Grouper. Jeg liker Dragging a Dead Deer Up a Hill veldig godt, men alt annet jeg har hørt av henne har ikke gjort inntrykk. Har hørt mest på Yo La Tengo og MBV til nå i år, som alle andre. Yo La Tengo-plata er kanonbra og veldig slitesterk. Ellers har jeg sans for Berberian Sound Studio-soundtracket fra Broadcast, den nye til Matmos og den nye EPen til Actress. Den kommende debuten til Pan Gu, en duo bestående av Lasse Marhaug og Leslie Low, er også veldig bra. Sannsynligvis det mest tilgjengelige Lasse har vært involvert i siden Pulse og Panic av Jazzkammer. Og de platene er det jo nesten ingen som har hørt, paradoksalt nok.
 18. Zann

  2013

  Har bare hørt den én gang, og da ble jeg også avbrutt av diverse telefoner, men den høres lovende ut! Den er adskillig mindre kaotisk enn man skulle tro med 28 stykker med på laget. Umiddelbart minte det meg litt om Neneh Cherry + The Thing-plata fra i fjor, tror det var noe med den messende vokalen som fikk meg til å tenke i de baner.
 19. Jo, Odin's Nipple er ganske ekstremt, som vanlig fra Haandbryggeriet. Tror aldri jeg har sett et så svart øl. Ser virkelig ut som motorolje når man heller det. Men egentlig ganske drikkbart også. Litt kaffesmak i det, men uten den litt sure ettersmaken øl som faktisk er tilsatt kaffe ofte får. Dette er altså ikke tilsatt kaffe. Skull Splitter er en øltype, Scotch Ale/Wee Heavy, jeg ikke har smakt før, så jeg kan ikke sammenligne. Ganske søtt, minimalt med humle. Tipper "deceptively light" spiller på at det skjuler alkoholen godt. Jeg kunne godt bli fristet til å drikke flere av denne på en kveld, noe som sikkert kunne utartet seg. På den måten ligner det litt på Duvel, synes jeg. Når det gjelder pol i Trondheim så har i hvertfall det i Bankkvartalet mye bedre utvalg enn det på Solsiden. Tror kanskje Byhaven-filialene befinner seg midt i mellom. Det på Valentinlyst tror jeg er ganske bra, men der er jeg jo aldri.
 20. Zann

  2013

  Jepp, høres ut som om den kunne kommet ut i 1993. Jeg liker veldig godt at den er mastret så lavt og fornuftig, slik at den er beregnet til å høres bra ut på ordentlige stereoanlegg, ikke på klokkeradioer.
 21. Two Captains er inne i det faste sortimentet til Nøgne Ø. Jeg tror den og #500 er mine Nøgne-favoritter. Hadde forresten en viking-dobbel i helga: http://i1267.photobucket.com/albums/jj547/nozza29/Beer%20OClock%20Australia/OdinsTipple.jpg http://birdworms.com/wp-content/uploads/2011/07/skull-splitter.jpg
 22. Bidrar ikke med så mye i disse kåringene, men jeg følger med! Oppfordrer alle som vil bruke perler å bytte dem ut med perleøredobber: "En perleøredobb av en film".
 23. Ja, det synes jeg. Derfor jeg tenkte det var på sin plass å finne ut hva de som skryter av den nye synes om den.
 24. Hva synes du om den forrige filmen til Xavier Dolan, Frenzy?
 
×
 • Create New...