Jump to content

pretender

Moderators
 • Posts

  5,622
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2
Everything posted by pretender
 
 
 1. Takk (7 mnd på etterskudd) for at du fikset! Er glad du lar det stå oppe litt til. Det er vel litt annerledes med fritid og prioriteringer enn før hos flere som gjør at det ikke koker som om det var 2009. Håper det ikke koster skjorta å holde det i live litt til.
 2. pretender

  2022

  Artig debutantstatistikk. Men er vel ganske sikekrt at Cate Blanchett får den, iflg folk som spår. Jeg så Tár forleden, og kan ikke påstå annet enn at det var rimelig overbevisende!
 3. Heisann, spm til Svankmajer (eller andre som vet): Noen av underforumene fremstår uten innhold, men er det en eller annen funksjon som holder innholdet skjult? Det gjelder iallefall et par av månedstemaene vi hadde; Apichatpong Weerasethakul og Martin Scorsese. Hadde vært gøy å lese noe av innholdet der igjen.
 4. Neida, er mer en fun fact som dukker opp litt utpå kvelden i sosiale sammenhenger. Kanskje ca. 1 gang i året. Men jeg må innrømme at det er like fascinerende hver gang. Det er jo et mesterverk. Tja, evt den ormen som kom før. Et svært slapt stykke arbeide som fikk sine år på skjermen. Jeg har fortrengt mye Barne-TV, og var generelt mye mer fascinert av det som gikk senere på kvelden. Barne-TV var ofte slumsete utført, som om barn var lettere å lure. Især gjaldt dette en del norske produksjoner. Skomakergata f.eks, hvor man pensler ut 12 timer (?) fjernsyn med ganske tomme repetisjoner. "Skomaker, bli ved din lest", 10367 smultringer. De samme bildene av Jon Blund hver dag. Et bra symbol på serien er når protagonist Andersen løfter kaffeboksen, og rister på hodet i stedet for boksen, før han sier "Næhei... Tomt.". Portveien 2 var jo også ufattelig mye repetisjon. Jeg likte de østeuropeiske stop motion-filmene som en periode gjerne ble vist i 18.20-draget, da. Tror det kan ha vært fra Jiri Trnka, blant annet. Caprino hevdet seg jo litt i dette selskapet.
 5. Hmm… husker ikke hva jeg så først. Jeg husker Dagsrevyen hadde lyeblå panelbakgrunn, hvor ene panelbordet var malt i litt mørkere blå. De leste nyhetene fra papirlapper og hadde også en telefon stående på bordet. Jeg kan ikke huske å ha sett denne telefonen ringe noen gang. Jeg aner ikke hvor jeg var da Brå brakk staven, sikkert hjemme. Husker også Treholtsaken, og hvor enormt mye sendetid det ble viet. Jeg husker noen spyttet på et bilde av ham i Se og hør fordi han var så ond. Ikke ulikt sluttscenen i Idi i Smotri. Jeg husker tidlig TV- grafikk av ymse kvalitet. Mye var stillbilder med musikk på, som varte og rakk. Jeg husker også akvariet med pausefiskene, som ble filmet mellom programmene. Mulig de gikk i opptak. Satt ofte og fulgte med på enkeltfisker, og ble irritert da de ble avbrutt av sending, f.eks. Trim for eldre, eller Tro og liv. Sistnevnte var det absoltt kjedeligste som gikk på TV, i skarp konkurranse med Herbjørn Sørebøs Bokstavelig talt. Ryktene sier at han sovnet live på TV en gang, men jeg tror bare han blunket enormt sakte. Jeg elsket Kvitt eller Dobbelt, og så alt om igjen for noen år siden. Var stor fan av Brødrene Dal, og hadde den verste opplevelsen med øynene i maleriet, som sikkert mange andre. Spektralsteinene var den beste serien by far. Jeg husker Teknisk Feil-plakaten… har blitt kjent med designerens nevø i ettertid, en claim to fame om noe. Jeg husker musikalske innslag som gikk etter at dagens program var over. Ofte var det Sigmund Groven som spilte Vårsøg på sitt store munnspill. Dette under et bilder av natur, gjerne bekker blant geitrams. Da låten var over gjalt det å skru av TVen før bildet forsvant og den høye støyen kom.
 6. Er du villig til å sette opp en tråd med ny kåring, Jos? Hadde vært fabelaktig!
 7. Hei, beklager at jeg glemte av denne! Det er ikke Joan Blondell! Men hun er faktisk med i filmen... Så, om ikke bra spotta, så magisk assosiert.... Men ikke Gold Diggers of ´33... Viser kjolen fingeren? Det kan se sånn ut... men neppe med overlegg. Betyr "overlegg" lår? Nei... Denne filmen er på sett og vis aktuell....
 8. Alltid fett når noe virker! Neste:
 9. Hmmmmm.... Kan det være Lust och fägring stor? Kan være den småsnuskete delen av hukommelsen spiller meg et puss...
 10. Jeg synes det er en kjempeidé! Nå er det ikke akkurat ekstremt til trafikk her for tiden, så sett gjerne av god tid, sånn at flere får sjansen. Selv er jeg ikke spesielt godt oppdatert siden forrige kåring, og trenger å få sett en del for å komme med noe vettugt. «Klassiker»-hull har jeg også plenty av. Men jeg registrerer jo at dere to er rimelig oppdatert på norsk filmhistorie, og kanskje kan guide litt..?
 11. Hmmm. Kan det være Sonatine?
 12. Ja, stemmer det var Mongus. Han postet vel bare bittelitt på den gamle siden.
 13. Gleder meg til å plombere de mange Arne Skouen-hullene jeg har selv. I en eller annen eske, et eller annet sted finnes en DVD-boks som ble anskaffet en gang... Høyt nivå på filmer som Kalde Spor, Gategutter og Ni Liv. Euphoria S01E01 har jeg også sett, og var forsåvidt imponert, men år har gått og episode 2 er fortsatt usett. Føler liksom jeg allerede har fått med meg "greia", men burde kanskje plukke opp tråden... Episoden ble klippet av Julio Perez, som også gjorde It Follows blant annet. Han er dyktig. Jeg rekker ikke å se så mye om dagen, men The Power of the Dog imponerte meg. Deilig tempo, suverent spill. Og score. Filmen må ha den beste røykescenen som er gjort på lang tid. Blir sikkert stående som en av de siste, store røykescener. Tok et gjensyn med Les Amants, Louis Malle sin tidlige (1958), ikke-helt-nybølge film som er en del av Criterion Channel sin French New Wave serie. Først og fremst et nydelig fotograftert firkantdrama, som fikk litt kontrovers-pr. den gang. Noe hudgreier. Jeanne Moreau kler rollen perfekt, hun kunne sine intriger. Mens vi er inne på gode fagfolk, fotograf Henri Decaë gjorde etter denne blant annet 400 Blows og Le Samourai for å nevne noe.
 14. Ah Sorcerer... var noe kjent der. Bedre enn Wages of Fear? Snurr debatt! Jeg tenker forresten nei. Savnet den vedvarende pure lastebil cinema-spenningen.... som er komprimert ned til noen få scener hos Friedkin. Men flott film åkkesom. Digg textur. Og dessverre fjollet Clouzot det til litt på slutten... Det nye bildet virker også kjent. Men kommer jeg på hva det er? Neppe. Rain Man?
 15. Takk for kinesiske tips, og gratulerer med smått, dodraugen! Er det første? Jeg fikk faktisk sett masse film rett etter første var født, siden han sov ekstremt mye. Hadde han liggende i et hjørne - men etterhvert begynte han å hyle hver gang filmen jeg så var svart/hvitt, og etter det har det bare gått nedover...
 16. Vakkert fortalt i tekst og bilder! Hvor ble det av JonasRH? Levde han med noen rådyr på et fjell i Kroatia eller husker jeg feil? Jobbet forresten Morty som privatdetektiv en periode, og skrev lange stemningsrapporter? Er enig i at 2007-designet var ganske pent, men tror ikke jeg skal ha æren for dét. Vi var vel enige om prøve å få til noe med rødfargen fra forrige forum - og det ble til og med mindre glorete enn v1 ser jeg nå. Men tror noen andre stod for logo i alle fall. Kan det ha vært Uruloki? Jeg vet jeg prøvde meg på et design, men det ble stygt og jeg viste det ikke til noen. Her er forresten introfilmen til Kubricktemaet fra 2009, forumets skribenter som aper, prøver å få til noe med Kubrick: Vi hadde også en tråd hvor vi skulle produsere reklamefilmer for forumet en gang. Ser gjerne noen av de igjen, husker blant annet en lang seanse med diverse hatter, tipper det var i din film! Husker også en horror av blausen og vakker montasje av Morty. Filmen jeg lagde klippet jeg litt om og la ut som en slags kortfilm et par år senere, så den har ikke lenger Dfilm-logoen på slutten. Originalopplegget er sikkert borte. Men husker det var en bruker som het noe sånt som Mango eller noe (Noen som husker? Det er ikke snakk om Montag, kongen av hånlig quizoppførsel), som skrev en vittig anmeldelse av en eller annen film en gang, og at den ble lagt i munnen på Microsoft Mike og lagt inn i filmen. Her er den:
 17. Fine skriverier, maestro. Som filmskaper synes jeg han startet på topp med Targets, men som historiker og filmformidler var han alltid god.
 18. Life itself, dokumentaren om Roger Ebert på Mubi. Var aldri kjempefan av hans filmkritikk, men mistenker det i en viss grad skyldes at han ble i overkant populær. For han hadde massiv kunnskap, og skal ha for å ha bragt mye forskjellig film til folket. Birger Vestmo har litt vei å gå enda. Herlig frekk kunne Ebert også være, ikke minst mot Siskel - noen fabelaktig bortklipte scener fra programmet deres er inkludert her. Eller blir det jo litt sentimentalt tidvis, innspillingen ble gjort da han var på det siste og redusert av sykdom. Og også da Martin Scorsese foreller om hvordan han ble reddet av anerkjennelse fra Ebert og Siskel da han var nede i dumpa på 80-tallet. Det var rørende. Color of Money fikk fortsatt gjennomgå, da.
 19. Ja, kanskje litt dårlig taper. Men gode tapere gjør seirene kjedeligere. Merkelig hvordan opplevelsen sitter så godt i etter 12 år. Når demensen en dag tar over er det sikkert det siste som forsvinner.. «Arthur C. Clarke er død! Jeg skal ha poeng!». Men merk at jeg kalte det en godt df-minne. Hva Quiz-Rolf angår, prøvde han kanskje sitt beste innen redelighet, hvor det beste ikke var spesielt imponerende. Leser litt i gamle tråder her, fikk du ferdig den surrealistiske tidsdokumentaren fra Kabelvåg? Eller har jeg sett den? Husker noe som foregikk i et snøvær, men det var kanskje bare et klipp eller noe annet? Registrerer også at den tissende fisk er omtrent eneste bilde hvis link har overlevd!
 20. Hm, disse linkene funker ikke, maestro…
 21. Det går mest i strømming - først og fremst Criterion og MUBI, deretter det andre rasket vi abonnerer på. Kino etterstreber man å få til innimellom, men det skjer ikke akkurat ofte. Gikk to ganger ila en uke nylig, og det føltes helt vilt.. Kjøper sjelden fysiske filmer nå, men fristes av og til av ekstramateriell og kjærlighet noen selskaper gir sine utgivelser. Har dog kvittet meg med store deler av samlingen - har kanskje et par hundre titler igjen. 4K har jeg ikke begynt med, men det skjer nok så fort hardwaren blir oppgradert hjemme. Men først skal varmepumpe installeres osv osv. Om det skulle dukke opp en gammel tsjekkisk perle i en eller annen shady bakgate, er det ikke umulig at en gammel klient fyres opp. Jeg orker ikke vente i 30 år på at den kanskje skal bli tilgjengelig.
 
×
 • Create New...