Jump to content

pretender

Moderators
 • Posts

  5,622
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

pretender last won the day on October 1 2010

pretender had the most liked content!

About pretender
 
 
 • Birthday May 6
 

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
Contact Information
 
   
Recent Profile Visitors
 
 
29,405 profile views
 

pretender's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

4

Reputation

 1. Takk (7 mnd på etterskudd) for at du fikset! Er glad du lar det stå oppe litt til. Det er vel litt annerledes med fritid og prioriteringer enn før hos flere som gjør at det ikke koker som om det var 2009. Håper det ikke koster skjorta å holde det i live litt til.
 2. pretender

  2022

  Artig debutantstatistikk. Men er vel ganske sikekrt at Cate Blanchett får den, iflg folk som spår. Jeg så Tár forleden, og kan ikke påstå annet enn at det var rimelig overbevisende!
 3. Heisann, spm til Svankmajer (eller andre som vet): Noen av underforumene fremstår uten innhold, men er det en eller annen funksjon som holder innholdet skjult? Det gjelder iallefall et par av månedstemaene vi hadde; Apichatpong Weerasethakul og Martin Scorsese. Hadde vært gøy å lese noe av innholdet der igjen.
 4. Neida, er mer en fun fact som dukker opp litt utpå kvelden i sosiale sammenhenger. Kanskje ca. 1 gang i året. Men jeg må innrømme at det er like fascinerende hver gang. Det er jo et mesterverk. Tja, evt den ormen som kom før. Et svært slapt stykke arbeide som fikk sine år på skjermen. Jeg har fortrengt mye Barne-TV, og var generelt mye mer fascinert av det som gikk senere på kvelden. Barne-TV var ofte slumsete utført, som om barn var lettere å lure. Især gjaldt dette en del norske produksjoner. Skomakergata f.eks, hvor man pensler ut 12 timer (?) fjernsyn med ganske tomme repetisjoner. "Skomaker, bli ved din lest", 10367 smultringer. De samme bildene av Jon Blund hver dag. Et bra symbol på serien er når protagonist Andersen løfter kaffeboksen, og rister på hodet i stedet for boksen, før han sier "Næhei... Tomt.". Portveien 2 var jo også ufattelig mye repetisjon. Jeg likte de østeuropeiske stop motion-filmene som en periode gjerne ble vist i 18.20-draget, da. Tror det kan ha vært fra Jiri Trnka, blant annet. Caprino hevdet seg jo litt i dette selskapet.
 5. Hmm… husker ikke hva jeg så først. Jeg husker Dagsrevyen hadde lyeblå panelbakgrunn, hvor ene panelbordet var malt i litt mørkere blå. De leste nyhetene fra papirlapper og hadde også en telefon stående på bordet. Jeg kan ikke huske å ha sett denne telefonen ringe noen gang. Jeg aner ikke hvor jeg var da Brå brakk staven, sikkert hjemme. Husker også Treholtsaken, og hvor enormt mye sendetid det ble viet. Jeg husker noen spyttet på et bilde av ham i Se og hør fordi han var så ond. Ikke ulikt sluttscenen i Idi i Smotri. Jeg husker tidlig TV- grafikk av ymse kvalitet. Mye var stillbilder med musikk på, som varte og rakk. Jeg husker også akvariet med pausefiskene, som ble filmet mellom programmene. Mulig de gikk i opptak. Satt ofte og fulgte med på enkeltfisker, og ble irritert da de ble avbrutt av sending, f.eks. Trim for eldre, eller Tro og liv. Sistnevnte var det absoltt kjedeligste som gikk på TV, i skarp konkurranse med Herbjørn Sørebøs Bokstavelig talt. Ryktene sier at han sovnet live på TV en gang, men jeg tror bare han blunket enormt sakte. Jeg elsket Kvitt eller Dobbelt, og så alt om igjen for noen år siden. Var stor fan av Brødrene Dal, og hadde den verste opplevelsen med øynene i maleriet, som sikkert mange andre. Spektralsteinene var den beste serien by far. Jeg husker Teknisk Feil-plakaten… har blitt kjent med designerens nevø i ettertid, en claim to fame om noe. Jeg husker musikalske innslag som gikk etter at dagens program var over. Ofte var det Sigmund Groven som spilte Vårsøg på sitt store munnspill. Dette under et bilder av natur, gjerne bekker blant geitrams. Da låten var over gjalt det å skru av TVen før bildet forsvant og den høye støyen kom.
 6. Er du villig til å sette opp en tråd med ny kåring, Jos? Hadde vært fabelaktig!
 7. Hei, beklager at jeg glemte av denne! Det er ikke Joan Blondell! Men hun er faktisk med i filmen... Så, om ikke bra spotta, så magisk assosiert.... Men ikke Gold Diggers of ´33... Viser kjolen fingeren? Det kan se sånn ut... men neppe med overlegg. Betyr "overlegg" lår? Nei... Denne filmen er på sett og vis aktuell....
 8. Alltid fett når noe virker! Neste:
 9. Hmmmmm.... Kan det være Lust och fägring stor? Kan være den småsnuskete delen av hukommelsen spiller meg et puss...
 10. Jeg synes det er en kjempeidé! Nå er det ikke akkurat ekstremt til trafikk her for tiden, så sett gjerne av god tid, sånn at flere får sjansen. Selv er jeg ikke spesielt godt oppdatert siden forrige kåring, og trenger å få sett en del for å komme med noe vettugt. «Klassiker»-hull har jeg også plenty av. Men jeg registrerer jo at dere to er rimelig oppdatert på norsk filmhistorie, og kanskje kan guide litt..?
 11. Hmmm. Kan det være Sonatine?
 12. Ja, stemmer det var Mongus. Han postet vel bare bittelitt på den gamle siden.
×
 • Create New...