Jump to content

wertoi

Members
 • Posts

  1,363
 • Joined

 • Last visited

About wertoi
 
 
 • Birthday 02/20/1989
 

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
Contact Information
 
   

wertoi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Det har vært stille på meg en stund, men jeg gjør comeback med denne listen: The Shining Down by Law Back to the Future Gremlins Scarface Possession Mishima: A Life in Four Chapters Blade Runner Die Hard Idi i Smotri Crimes and Misedemeanors Blood Simple Escape From New York Fanny & Alexander The Elephant Man The King of Comedy Full Metal Jacket The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover The Thing Raging Bull Ellers så jeg Scrooged (1988) nylig - apropos 80-tallet og jula. Jeg er i utgangspunktet ganske svak for slike åttitallskomedier, men dette var en skuffelse. Filmen haster seg gjennom plottet av Dickens' En julefortelling med Bill Murray som Scrooge, og hans karakterutvikling er like forhastet, og ikke det minste troverdig. Det er overraskende enkelt å omvende ham fra verdens største rasshøl til en ny (og bedre) mann, og man skulle tro at en så kynisk fyr, i et univers hvor Dickens-fortelling åpenbart er velkjent - han er jo faktisk i ferd med å produsere en TV-adaptasjon av den - ikke ville være så lettpåvirkelig i møte med de kjente konvensjonene. Men det er nå så. Verre er det at den stort sett er ganske umorsom (med nåtidens-jul-feen som kroneksempel), og Bill Murray virker til tider direkte uengasjert.
 2. wertoi

  Musikk!

  Denne er så deilig. Har, nesten bokstavelig talt, stått på repeat gjennom hele eksamensperioden. Det har noe å gjøre med at denne låta glir veldig lett inn i bakgrunnen. Forstyrrer ikke (den iherdige) tenkinga. [media=''] [/media]
 3. "In 1975 [sergey Aleksandrovich Alimov] started an ambitious project to make a black and white animated film of The Master and Margarita. But the project was rejected by the then Госкино (Goskino) or National Committee for Cinematography." Bilder
 4. Fra Kubrick sin link: Virgo Supercluster 110 million light-years 1.1 x 1024 meters The Virgo Supercluster contains over 100 galactic clusters. The largest is the Virgo Cluster. We are in the outskirts of this supercluster! There are millions of other superclusters. Der fikk jeg vondt i hodet.
 5. Jeg brukte flere måneder på Jimmy Corrigan, selv om den virkelig er det beste jeg har lest i tegneserieform, fordi den er så ufattelig trist. Klarte bare noen sider av gangen, og så er den jo ganske tjukk, noen ganger med en haug av detaljer i bildene/på sidene.
 6. Fy faen så bra. Jeg er solgt. Hvis noen har tips til flere filmer i "Hjelp, jeg skal bli far"-sjangeren (minus Eraserhead) tas de imot med takk. Du ser mye interessant, PAAH. Også Motorama virker fet. Hva er forresten greia med Bill Douglas? Men at Kiddo har snakket varmt om ham på et tidspunkt.
 7. Akira - Denne burde jeg jo ha sett for lenge siden. At den er dritfet er én ting, det som stikker seg mest ut for min del er likevel animasjonen. Det er en så fullstendig kontroll og schwung over alle objekter i bevegelse. Og så er det veldig forfriskende at filmen har så lite prippen holdning til sivile dødsfall (det er en hel del av dem). Ikke at det gjøres på en kynisk måte, men det skulle jo bare mangle at det blir tilfeldige (og mindre tilfeldige) ofre av omstendighetene her, og det anerkjennes. I de fleste katastrofefilmer er det bare implisitt at mange dør; når man faktisk får se dem forsterker det alvoret (rart ord å bruke i sammenheng med denne filmen) i situasjonen veldig. Gentleman's Agreement - Gregory Peck er en journalist som skriver om antisemittisme, og later som han er jøde for å avdekke slike holdninger. Filmen er et ganske klart produkt av sin samtid (laget rett etter WW2), og er ufattelig prekende. Intensjonen er god, ingen tvil om det, men på meg har den selvsagt ikke effekten den sikkert hadde for 65 år siden, og da blir litt slitsomt. Dessuten er blir enkelte ting veldig banale, spesifikt idéprosessene til Peck-karakteren. Han sitter hjemme en hel uke og prøver å finne en vinkling til saken, jeg har tenkt på alle mulige innfallsvinkler sier han, og så et plutselig eureka-øyeblikk. Ikke særlig imponerende å komme på overnevnte idé etter å ha tenkt iherdig i en uke, spesielt ikke etter følgende resonnement: "Jeg aner ikke hvordan jeg skal skrive den. Denne saken er så vanskelig. Da jeg skrev om gruvearbeidere, da jobbet jeg som gruvearbeider, følte på hvordan det er. Da jeg skrev om uteliggere, var jeg en uteligger. Vent. Hva om... Jeg har det på tunga... Hva om jeg... Jeg vet det! Jeg blir en jøde!" Tror ikke det finnes en eneste ikke-hvit karakter i denne filmen, sånn btw. Cronos - Langfilmdebuten til Guillermo del Toro. Trivelig sak, men føles litt halvkokt. En gammel antikvitetshandler finner en slags medaljong som gir evig liv, og bruker den - selvsagt med dramatiske konsekvenser. Det er noen fine elementer her, for eksempel selve medaljongen og hvordan den fungerer (selve mekanikken i den), og en gammel drittsekk som er døende og er besatt av å finne denne medaljongen. Det er dessverre alt vi får vite om ham: han er ond og vil ha medaljongen, og det er i grunn hele karakteren. Han er derfor en temmelig kjedelig antagonist, og det er synd, fordi han har masse potensiale (som alle skurker med et stormannsgalt ønske om evig liv) der han bor i et sterilt rom med egne organer på glass. Den som bruker medaljongen blir også hekta på menneskeblod, men det føles påklistra, som om det er slengt med bare fordi det er en kul vri - det er sånne ting jeg sikter til med "halvkokt".
 8. Her i Trondheim går i alle fall Tomboy på kino fra starten av mai.
 9. Lar det holde med en topp 5, det blir for mye middelmådig ellers. Black Swan Oslo, 31. august Melancholia Drive Somewhere
 10. Nei, nå skal du høre, Outze. Neida, står da praktisk talt foran dørstokken og sier "eeeh jeg skal tidlig opp i morra".omg. Fail på meg. Og så driver kvinnfolket jeg ikke vil ha noe med å gjøre og stiller meg til ansvar for at hun trolig blir voldtatt. http://www.youtube.com/watch?v=MKWpQDBvBbM
 11. wertoi

  Konsert-tråden

  Usikker. Men et kjapt googlesøk antyder ca. 400.
 12. wertoi

  Konsert-tråden

  Dette kan jeg relatere til. Og det var sånn ca. slik jeg så for meg at det ville være på konserten, bra jeg sparte penga. Disse ølkasterne er et folkeslag jeg gjerne hadde sett utryddet. Snoop er forøvrig en jævla sløv booking av UKA. Han er i Norge hvert år, leverer halvhjertede plankekjøringsshows, og er per dags dato helt uinteressant. Bah.
 13. Bare for å skyte inn, FILM1003 er ikke det siste faget på filmstudiet. Tror noen påpeker det i kommentarfeltet også. Det er derimot det siste faget første skoleår (2. semester). Hansen ga seg før han fullførte bachelorgraden - tydeligvis før tredjeåret hvor de obligatoriske 2000-fagene ventet, så kanskje han ikke har gjort seg kjent med dette. Det virker jo som om han bestemte seg ganske tidlig for at filmvitenskap ikke var noe særlig.
 14. Papillon om Vazelina Bilopphøggers: "Likte dem bedre pre-Viggo-perioden,"
 15. Mja, får se. Litt ambivalent til Godard ennå. Av de (få) filmene jeg har sett er Week End den eneste jeg setter høyt, da jeg etterhvert forsto det slik at den "skulle" være en lidelse å se på - men jeg setter pris på den som konsept og ikke som filmopplevelse. Sistnevnte er strengt tatt det jeg setter høyest, og jeg har inntrykk av at Godard gjerne er mer opptatt av førstnevnte. Vet ikke hvor godt denne fordommen stemmer, har åpenbart ikke skaffa meg nok peiling på feltet. Såklart, hvis LM klare å omvende meg er det en god ting. Krysser fingra! Tror nesten jeg må prioritere Mulholland Drive. Stygt hull.
×
 • Create New...