Jump to content

Melkor

Members
 • Posts

  4,613
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Melkor
 
 
 1. Old Joy er nok ganske sterk contender til beste på 00-tallet (langt bedre enn resten til Reichardt, og hun er en av de jeg synes produserer best film for tiden). Ble slått i bakken da jeg så den for første gang. Den var et av de lykketreff man opplever kun et fåtall ganger. Man rusler på kino for å få med seg en festivalfilm, velger en film på måfå (men tenker stille for seg selv at det er noe ved tittelen), trasker inn i salen (der er det tre andre), man setter seg ned. Vanskelig å slå filmrus av den sorten.
 2. GET bestemte seg for å ta ned hele nettet Oscarnatten, hvilket betyr at jeg så Billy Crystal i SVT anno 1987-mode, uten internett og chat. Det passet egentlig ganske godt med hvordan showet var skrudd sammen. Jeg sovnet, selvfølgelig, noe som kanskje var like greit, siden det ikke var noen overraskelser. Grei skuring, håper neste år blir mer spenstig.
 3. http://www.ontheboweryfilm.com/ BD ute nå.
 4. Jeg er med på chat i alle fall, skal sitte oppe. Håper resten av den vanlige gjengen også dukker opp.
 5. Melkor

  Spill prat

  Ny versjon av Guilty Gear Accent Core kommer til Arcades, PSN og XBOX Live. Det finnes fortsatt håp for slåssespill.
 6. Melkor

  Hip-hop!

  Ser de er i Europa for tiden, lurer på om de kommer til oss eller nabolandene.
 7. Istedenfor å ramse opp hva som er «infantilt», hvorfor ikke prøve å forklare litt mer inngående hva du mener? Hvilke idéer om «kropp, begjær/nestekjærlighet, incest, virkelighetsflukt og kjønn» er problematiske? Du har en tre-fire linjer, men siden det er så mye galt, så hadde det vært greit med litt mer fokus på redegjørelse for hva og hvorfor.
 8. Blir bra med Billy Crystal som vert igjen, da. Verdt å få med seg bare på grunn av det.
 9. Neida, det ble bare mye bønner versus tomat. Jeg setter et ganske sterkt skille ved tomat/ikke tomat, mens bønnene får ekstremistpuritanerne klage på. Det var bare så du ikke trodde jeg var på et korstog mot bønner. Vet du om noe bra sted å skaffe seg mange forskjellige typer chili (som i grønnsaken/frukten) i Oslo? Hadde vært kult å peise på med et skikkelig Texasprosjekt her utpå vinteren. Det er rart med det der, mye av den aller beste maten tar gjerne en del timer å lage. Kjøtt som virkelig får stått en stund på lav varme har en tendens til å være fantastisk godt. Du får spise en dugelig frokost/lunch før du setter i gang, så du ikke blir fristet til å gafle i deg for tidlig.
 10. Jeg ble bare litt forvirret over hvor du fikk det fra. Det eneste jeg sa om tid var at man ikke burde legge i alle ingrediensene samtidig. Jeg tenker jeg bruker minimum to timer på en «norsk» chili con carne-variant (tomater, bønner, mais, kjøttdeig, chili, paprika etc.). Det avhenger litt av hvor mye tid jeg har. Har jeg god tid lar jeg basen putre og stå i de timene jeg har til rådighet. Det meste som bruker tomat i en base trenger veldig lang tid på seg. Tradisjonell Texas-chili kan man bruke evigheter på (selv om det ikke inneholder tomater), mange begynner flere dager i forveien. Chili er vel litt som gul ertesuppe. Den blir bedre desto lengre man koker den, og desto flere ganger man koker den opp. Det er en typisk «slowcooking»-rett. Sikkert mange som bruker crock-pots og lignende til å lage det.
 11. Det viktige er selvsagt ikke bønnene, men tomatene. Virker som du henger deg veldig opp i parantesen min. Jeg har ikke sagt at chili ikke skal inneholde bønner.
 12. Har jeg sagt noe sted at jeg bruker en halvtime på chili?
 13. Alt kan selvsagt fås på nett, men du kan jo ta deg en tur innom 4Sound rett ved SAS-hotellet. Om de ikke har, så er jeg ganske sikker på at Riff (på veien bort mot Rosendal) skal ha de i sortimentet. Nå er ikke dette noen fantastiske musikksjapper, men det er likevel greit å ta turen innom, for her har man faktisk mulighet til å prøve ut det man skal kjøpe (i alle fall på 4Sound). Det er synd du ikke bor i Oslo, her har vi litt større sjapper, med liksomstudio hvor man kan teste all slags utstyr før man kjøper. Som med alt lydutstyr: hold deg langt unna "hi-fi" og tøys med rare farger. Der man kjøper instrumenter og studioutstyr får man også utstyr man kan bruke hjemme eller på iPoden. Skal man driste seg utpå "hi-fi"-glattisen, så bør man ha tunga særdeles rett i munnen og kunne en del om både elektronikk og lyd. Det finnes ikke måte på hvor mange udugelige mennesker som jobber i den bransjen. Samtlige regelrett ljuger eller gjenforteller myter og annet fjas de har «hørt av andre». Helt umulig å forholde seg til som vanlig kunde.
 14. Melkor

  Musikk!

  Jeg lo høyt av forsiden på nettversjonen av Dagbladet i dag. Det hele er lettere surrealistisk. Et bombardement av tøys, men alle ser ut til å ha en seriøs mine.
 15. Melkor

  Hip-hop!

  Hydeout har snikt ut skiva Nujabes jobba på da han døde i fjor. Noen som har hørt på? Har ikke fått tid til å hørt skikkelig gjennom den, har kun hørt noen enkeltsanger. De virket litt kjedelige, faktisk. Håper resten er bedre.
 16. Melkor

  Best of 2011

  Ja, han Frank er ganske kjedelig. Angående chillwave, er litt vanskelig å konkretisere ting når man bruker sånne umulige begreper. I følge enkelte folk er jo chillwave omtrent alt som kommer ut nå. Er du bare lei av det kommer så mye, eller har du et genuint hat for overprosessert synth og reverbvokal? Synes det er utrolig mye kjedelige chillwavegreier som kommer ut, men ikke over hele fjøla. Forresten, sånn i trådens ånd, merker at det er et par album som ikke har blitt nevnt så mye her (en gang hver?), Clams Casino sin Instrumentals og Replica fra Oneotrix Point Never. Bør nevnes flere ganger.
 17. http://www.vinmonopolet.no/artikkel?id=cms&key=230578 Mer japansk whisky på polet.
 18. Hvor lenge kokte du chilien? Sånn typisk norsk tomatbasert tøysechili (som er veldig godt, bevares, men nok ligger nærmere bønnegryte enn det gjør faktisk chili) trenger egentlig å koke relativt lenge. Hvis man har i chilien for tidlig, så blir fort retten litt tam. Det er lurt å ha i litt i begynnelsen og litt når det kanskje er igjen en 20-30 minutter til du skal ta "chilien" av plata. Det samme gjelder for øvrig kjøttet (litt avhengig av hva slags kjøtt det er, selvsagt), bør ikke legges i med en gang. Koriander kan anbefales, og faktisk også en liten dæsj stjerneanis og allehånde. Ikke store mengder, men litt. Uansett om du trenger det eller ikke, så er det kult at du kjøper fra gutta, bra folk. En kompis av meg fikk en svinaktig god serranoskinke av de til jul (de er snille med folk som handler der mye). Særdeles god baguette har de også. Anbefales av en som er oppvokst i Paris (ovennevnte kompis).
 19. Melkor

  Musikk!

  Det er vel kanskje like greit å like fjonge ting i moden alder, så blir man ikke forledet til å tro at man likte ting bare fordi man var ung og dum (det kan veldig fort skje med Jokke, tror jeg).
 20. Har brukt de siste dagene på å se gjennom den første sesongen av QI. Litt fordi det kan være greit å ha et sammenligningsgrunnlag når man skal slakte Brille neste uke, men mest fordi det er gøy å se på.
 21. Jeg gikk hit for å legge inn samme informasjon, pretender. Fjongt program dette her.
 22. Jeg føler jeg har sagt noe lignende ganske mange ganger selv, men jeg kan gjerne si det igjen: Den eneste måten jeg ser forumet kan gå fremover på er om vi rydder opp siden utseendemessig og begynner å reklamere litt i de rette kretser. For de av oss som har god husk, så inneholder kreasjonshistorien til forumet skamløs promotering på andre fora. Jeg vil faktisk tippe at store deler av de som har vært her lengst kom hit på grunn av at folk brøt diverse regler her og der. Promotering fungerer, men det krever en engangsinnsats på visuell opprydning og en (kanskje) litt større (kontinuerlig) innsats når det gjelder rekruttering (helst i litt mer ordnede former denne gangen). Jeg tror det er et helt overkommelig prosjekt.
 23. http://www.youtube.com/watch?v=cMMtnWjbksQ&feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=f9FxRq6YVyM&feature=relmfu
 24. Melkor

  Pop

  Er det nå man skal begynne å skryte av at man hørte på SS501 før de var berømte?
 
×
 • Create New...