Jump to content

Jos

Members
 • Posts

  1,325
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Jos last won the day on February 14

Jos had the most liked content!

About Jos
 
 
 • Birthday 10/31/1976
 

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.imdb.com/name/nm2037483/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Drømmeslottet
 • Interests
  norsk film
Contact Information
 
   
Recent Profile Visitors
 
 
12,844 profile views
 

Jos's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

3

Reputation

 1. Jos

  Påskefilm

  Eg satt opp en påskeutstilling så det var da dette var aktuelt. Men da var vel tanken, om det er krim, så må det være krim som skjer i påsken. Døde menn går på ski er den eneste jeg kommer på av de. Av påskekrim på TV, så foregår kanskje Rød Snø i påsken? Men har ikke sett den siden 80-tallet.
 2. Jos

  Påskefilm

  Er grådig mye lavbudsjett animasjon om påskeharen. Men det er vel en høybudajett og det er Hop. Ellers er vel Charlie Brown/Knøttene sin påskeapesial en gjenganger i USA.
 3. Julefilmer går det 1374 av på dusinet for tiden. Men hvordan er det med påskefilm? Er det kun Fjols til Fjells og Jesus fra Nasaret?
 4. Fant Cellofan her ja, men det er sone 3, Aldri blitt klok på om de er bootleg eller ikke, men tviler på at det holder mer enn VHS-kvalitet. Blir i det minste ikke så utslitt ved bruk da. Utgiveren av denne DVD-en gav også ut andre filmer som ikke ble utgitt i Norge på DVD. som Weekend. (det finnes forferdelige norske DVD-utgivelser som er verre en denne for å si det sånn. DVD-en av SIgurd Drakedreper er ekstremt mørk å se på f.eks. Så det så ut som en videotransfer. Men det ligger vel en bedre versjon på filmarkivet nå.)
 5. Står i databasen min at jeg har Cellofan på DVD. Godt mulig at det også er en tysk utgivelse, de gav ut Blind Gudinne i Tyskland også. Tror jeg har den på VHS også. Skal rydde litt i løpet av påsken, så kan komme tilbake med mer
 6. Det var max 20 titler på en avstemming, og vi kan ha max 3 avstemminger i en post. Så om vi skal stemme over noen med mer enn 60 filmer på resumet så må vi ta det på gamlemåten. Men jeg kunne fordelt de 15, 14 og 14 så hadde det kanskje blitt stemmer i alle bolkene uansett?
 7. 100 minutter igjen å stemme på Ser ut som avstemminga er litt buggy, så man må stemme på minst en film i hver bolk - å klikke "none" funker ikke
 8. 100 minutter igjen å stemme på
 9. De stemmer jo på de som virker som de viktigste filmene, ikke nødvendigvis de beste. Og denne omhandler bl.a. døves liv og retttigheter. Det har vi vel ikke hatt siden Children of a Lesser God Fornoyd med at faren vant pris da.
 10. Sofie er forøvrig tilgjenglig på danskfilmskat.dk nå; ny denne uka Med danske undertekster. DVD-en min kom ut i DVD-ens barndom, så prøver å lage en "hd"-versjon nå, som jeg kan ha i reserve.
 11. Faren er så vidt med i https://en.wikipedia.org/wiki/See_What_I'm_Saying:_The_Deaf_Entertainers_Documentary Intervju med han her: https://www.theguardian.com/film/2022/mar/13/its-been-a-hellish-long-journey-deaf-actor-who-hopes-to-scoop-top-bafta
 12. Men de er faktisk døve da, begge foreldrene. Og faren (Troy Kotsur) fikk også SAG for beste birolle, samt at hele besetninga i filmen fikk pris for beste helhetlige besetning i den samme SAG utdelinga. Den ble også kåret til beste film av det amerikanske filminstituttet. Men Oscar handler bare om penger, så ikke godt å si hvorfan det går. Power of Dog er vel den som får best kritikker over hele fjøla, men når en feelgood-film som Green Book kan vinne (selv om det var ufortjent) så kan vel Coda også. For meg er musikk viktig, og det er nesten umulig å ikke bli et hulkene tårevrak på siste sceneframføring, selv om det er akkurat det de går for. Joni Mitchell car kanskje litt vel mye "on the nose" (Both Sides Now). Om man skal kritisere musikkbruk. Men ameriaknerer trenger jo å ha ting inn med t-skje noen ganger.
 13. Full Dekning (2022) Vet ikke helt hva jeg skal mene om denne. Det er jo bare noe stort tull, det grenser vel regelrett til farse og pute-TV. Men alle 7 spiller bra, så selv om dette er tragikomisk av ytterste grad, så spiller det som det skulle vært Ibsen. Historiemessig er jeg vel mer kritsk til at alt skjer på en dag. Dette handler jo om kommunikasjon, og det hadde vært veldig enkelt for flere av disse og si: ikke send meg meldinger/snap i kveld. Jeg er på middag. Så det virker litt oppkonstruert at omtrent alle 7 får et eller annet i løpet av de 3 timene middagen varer. Sing 2 (2021) Den begynner med en cover av Let's G Crazy av Prince, og jeg var sint resten av filmen. The Addams Family 2 (2021) Luca (2021) Encanto (2021) Siden jeg er syk, så begrenser det seg egentlig til animasjonsfilm for tida. Men selv Pixar greier ikke å finne formelen lengre. Det eneste lyspunktet her er strengt tatt musikken til Lin-Manuel Miranda i Encanto. Alt er ellers så voldsomt forutsigbart, Slik går det, når man ikke snakker om Bruno.
 14. Når det gjelder Eternals så er den interessant siden den er laget av Chloé Zhao Og fokuserer mer på hvordan det er å leve i samme kropp (og samme alder) i 1000 år mer enn alt dette superheltjubalongen Den har også tematikk, f.eks. lgbt, som gjør at dette er en Marvel-film som ikke vil bli vist i alle land. Som vil føre til at de strømmer den fra utlandet i stedet. Så de skal ha ros at de bruker et av disse Mrvel-lokomotivene til å sette diskurs. Når det hjelder selve filmen så er den selvsagt for lang. 10 karakterer blir litt vel mye (+ biroller og antagonister) Og tredje akt blir bare styr, som vanlig.
 15. Den kom da ut på DVD i sin tid, men ikke en gang Deichman har den. Den kan fjernlånes fra Trøndelag fylkesbibliotek (eller fra meg)
×
 • Create New...