Jump to content

mxyzptlk

Members
 • Posts

  622
 • Joined

 • Last visited

Contact Information
 
   

mxyzptlk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Lol. Ja, kanskje en fjern post å komme med etter så mye bortetid, men det får være så. Ser begredelig lite film for tiden, derfor radiostillheten (jeg lurker altså, men skriver ikke). Når jeg først ser noe er det gjerne noe dama presser meg til, og ikke noe som er verdig en post her, verken i positiv eller negativ forstand. Det er dog én bra film jeg har sett hele tre ganger de siste par månedene, kommentert før, men fortjener gjentakelse; Mary and Max. Virkelig en feiende flott, morsom, intelligent, trist og sær liten sak som ikke taper seg ved gjentatte visninger. Deilig, seriøs stopmotion for voksne. Også har jeg sett verdens beste film, Sátántangó, igjen. Tredje gangen blir det, og etter siste gjennomsyn har jeg tilbragt nesten et døgn i Tarrs fantastiske verden. Jeg har ikke noe spesielt å komme med utover det jeg og andre har sagt tidligere, dette er intet mindre en magisk fra ende til annen. Men én ting har jeg stusset over, alle tre gangene: Regnet. Ettersom alt annet er så inderlig perfekt, slår det meg som litt rart at Tarr har brukt så dårlig regnteknologi. Selv i scenene hvor regnet virkelig tilfører magi, som scenen der jenta sniker seg opp til huset og spionerer på fyllefesten, kan man tydelig se at "dusjen" beveger seg frem og tilbake, ev. at det er en rytmisk distribusjon mellom de forskjellige punktene der regnet faller. Nå regner det her, nå der, og så her igjen, så der osv. Ikke en stor greie, men jeg fant det verdt å nevne likevel, spesielt mtp. filmens ellers uangripelige fremtoning. Og scenen mot slutten, som er filmet fra panseret på lastebilen, er nesten katastrofal. Her er det åpenbart tre (hvis jeg husker riktig) dusjer/slanger som spyler statisk mot sine punkt - og her har jeg blitt dratt litt ut av opplevelsen alle tre gangene, siden jeg selv med tjukt påsmurt godvilje ikke klarer å overbevise meg selv om at det regner. Ikke at noe av dette er nok til å frata filmen sin status som tidenes beste for min del, men det gjør at jeg ikke kan kalle filmen helt perfekt.
 2. Og en halvliter ville uansett vært i meste laget, da et enkelt gram inneholder mellom fem og ti tusen brukerdoser. For øvrig, en elefant på tre og et halvt tonn døde en time og førti minutter etter at den fikk injisert 297 mg LSD i 1962.
 3. Amen! Virkelig fin stopmotion for voksne. Vil slenge inn på 3D-debatten at mitt gjensyn med Avatar (kun for effektenes skyld, for å vise en kamerat) for en måned eller to siden var en katastrofe. Greit nok at filmen i seg selv suger nitti år gammel fitte, men 3D-effektene var så dårlige på Colosseum at jeg fikk hodepine av å "konse meg inn" i 3D-en. I Sandvika fikk man låne / leie store, heldekkende briller, og effekten var til tider svært imponerende. På Colosseum med de bittesmå firkanta brillene som såvidt dekket skjermen fra langt bak i salen, var det bare sorgen. Det så rett og slett bare dårlig ut, hele filmen igjennom.
 4. Det skorter nok litt på hukommelsen her ja. Takk!
 5. Kort sagt skal jeg bestille en billett til Avatar 3D på Colosseum kino for meg og en kompis, ikke for å se en bra film (kommentert i "hvilken film..."-tråden tidligere), men for å oppleve siste skrik i CGI og 3D i godsalen. Vi har valgt en dato et stykke unna for å kunne grabbe de beste plassene, men når setevelgeren kommer opp klarer jeg ikke å se utifra den hvor de høyest ønskede plassene befinner seg. Jeg henvender meg derfor til den definitive samlingen av filmfreaks og -geeks i gamle Gnore, og spør: Er det noen her som er så "kjent" på Colosseum at de kan fortelle meg hvordan jeg skal bruke kinosalkartet til å oppnå ønsket resultat? Vårt ønske er å sitte forrerst på den eller en av de seksjonene som har "tverrgang" i forkant - altså der man har rekkverk, ikke andre mennesker foran seg. Lenge siden sist jeg var der, var det slik at salen er delt inn i tre? I så fall skulle jeg gjerne visst radnummer på forrerste rad i både den midtre og bakre del. Jeg ser at midtgangene på sideseksjonene er indikert på bildet, men jeg mener tydelig å huske at slike finnes også i midtseksjonene..? Kan noen hjelpe? http://picz.no//331.jpg
 6. mxyzptlk

  TV-nyheter

  Dette har strengt tatt vært oppe før, men en god nyhet kan vel ikke nevnes for mange ganger
 7. 150 i Sandvika, fikk ikke med 3D-brillene en gang.
 8. Shit.. Det er sånne som seg som gjør at jeg støtter rakettforbudet! (no offense)
 9. Avatar - Som forventet. Pen, forutsigbar hippiesmørje.
 10. Det blir skammelig lite film på meg for tiden, og når det først blir noe er det gjerne noe dritt som dama vil se. Har dog fått med meg et par perler: Coraline - Herlig. Den mest stemningsfulle stopmotion-filmen jeg har sett siden A Nightmare before Christmas. Klarte ikke helt å holde meg interessert til siste slutt, men det hadde kanskje noe med feberen å gjøre. Uansett, finfin film dette. The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans - Mitt første møte med Herzog. Virkelig glimrende, sykt og fabelaktig, og for en gangs skyld likte jeg Nicolas Cage i en film. Dette ga mersmak.
 11. http://h.imagehost.org/0774/banghansen_1185789865_1185789881.jpg
 12. http://h.imagehost.org/0612/Allen_stars.jpg
 13. To radarpar http://h.imagehost.org/0964/runar_3776830.jpg http://h.imagehost.org/0485/carola-haggkvist-01.jpg og http://h.imagehost.org/0747/aune_725728i.jpg http://h.imagehost.org/0262/naked.jpg
 14. Jævlig ergelig Uru. Går selv alltid med en liten sprayboks med CS i lomma i tilfelle råttefella, lurer dog seriøst på om jeg hadde turt å bruke den hvis tre brøleaper plutselig manifesterte seg med kniv og "penga!". Men jeg kan håpe. Jeg kan se for meg at det hadde gitt en viss tilfredsstillelse.
 15. Her er det ingressen (på henholdsvis forsiden og artikkelsiden) som er interessant: NASA advarer mot dommedagsfilmen «2012» skaper panikk og konspirasjoner. NASA advarer mot katastrofefilm «2012» har skapt så mye asteriodepanikk og konspirasjoner at NASA reagerer. Heftig.
×
 • Create New...