Jump to content

Houseman

Members
 • Posts

  1,739
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Houseman last won the day on February 7 2015

Houseman had the most liked content!

About Houseman
 
 
 • Birthday 01/10/1983
 

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.letterboxd.com/houseman
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Romerike
Contact Information
 
   
Recent Profile Visitors
 
 
10,386 profile views
 

Houseman's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

5

Reputation

 1. Litt trått med filmer i det siste, men har sett noe. Zero Fucks Given er beskrevet som dokumentarisk om å være flyvertinne i et Ryanair-aktig flyselskap, men man trenger vel ikke tradisjonell dramaturgi for å lage effektiv virkelighetsnær fiksjon. Exarchopoulos fra Gullpalme-vinneren uttrykker mye med blikk og mimikk. Synes et spennende utgangspunkt fra en regissørduo taper seg endel når siste del omhandler familien hennes, men kommer til å følge disse navnene videre. 3,5 stjerner. Choose or Die, Netflix-skrekkis med Liam Howletts første soundtrack som komponist, med en god idé, et retro-dataspill som påvirker virkeligheten rundt den som spiller. Ganske B-preget i utførelsen, men effektiv skrekk og heves av musikken, håper det bare er starten på en komponistkarriere. Fire av fem The Prodigy-krabber til musikken og tre stjerner til filmen. Ambulancen (2005), som nettopp er blitt remaket av Michael Bay (som antagelig den siste fra han av slike filmer Tony Scott ville vært stolt av, siden de ikke tjener penger). Dansk thriller med en god idé, to bankranere som kaprer en ambulanse med en sykepleier og en pasient som trenger sykehusbehandling i, men ikke budsjett til å stå løpet ut, det er et midtparti som drar ned inntrykket endel. Fin liten film likevel, og med en kvinnelig hovedrolle som antagelig har motivert Bay til å finne noen med skuespillertalent i sin film. 3,5 stjerner. Mad Max 2. Klassikerhullfylling av typen gigantisk. Større og mer bråkete enn den første og morsom å se etter å ha spilt PlayStation-spillet, hvor særlig han mekanikeren spiller en stor rolle. 4,5 stjerner.
 2. The Last Temptation of Christ, The Greatest Story Ever Told, Jesus Christ Superstar, Ben Hur?
 3. Den ligger på YouTube i TV-rip nå, blir kanskje samme kvalitet. Men takk for at du sjekket. Synd at det ikke blir liggende i nett-TV etterpå når eldre filmer vises på nytt på NRK.
 4. Tok et gjensyn med Mørkets øy (1997) for å se om den oppfyller sjangerkravene til tidlig, moderne norsk skrekk, husker kinosjef i Oslo Ingeborg Moreus Hansen omtalte den som "en skikkelig gyser" da den gikk på kino. Og det gjør den faktisk, religiøs horror til og med, den bygger seg opp til et sjokkerende klimaks. Og den har jo Sofie Grobøl i en tidlig hovedrolle som byjente fra Danmark som flytter til en øy i Flekkefjord for å være lærer på skolen, og Seigmens låt med samme navn er soundtrack til filmen. Morsom å ha sett igjen, godt castet, selv om kirkemiljøet som skildres er skrikende urealistisk. Siden jeg fikk god hjelp med en kopi av denne, prøver jeg meg på om noen har en rip av Cellofan - med døden til følge (1998) liggende?
 5. Ser ikke ut til at jeg deltok i denne tråden i gamle dager, men var nok på det samme nivået. Nå har jeg oversikt over det meste og oversikt over de fleste bryggerier, men som travel småbarnsfar blir det ofte de samme trygge valgene til helgekosen framfor å lete etter nye unike (som ofte uansett er repitisjoner av noe jeg har smakt før).
 6. Tok et gjensyn med Batman Returns (1992) på Blu-ray nå som The Batman er over oss. Batman (1989) har ikke tålt tidens tann, men oppfølgeren er på et helt annet nivå og har fint, tydelig Tim Burton- og Danny Elfman-stempel fra toppårene. Også interessant å se nå siden det var den siste storfilmen hvor man bygde store kulisser i studio, men leser at det var en varslet suksess og at man kunne kjøre på med bl.a. en catsuit om dagen til 1000 dollar stykket og mange tusen liter vann og store arealer som ble nedkjølt for at pingvinene skulle ha det bra under dagene på settet.
 7. Må vel bare kjøpe premisset eller la være i en film som Full dekning, de hadde jo ikke blitt med på noe sånt i virkeligheten når de har så mye å skjule. Så italienske Perfekte fremmede i sin tid, men leser at den norske har klart å oversette situasjonen til norske forhold, så blir nok å se når det kommer på hjemmekinoen. Dessuten er det som du sier gode skuespillere, og fotografen fra Delete Me og Ninjababy. Filmen er for øvrig tema i siste utgave av Morgenbladets filmpodcast (ligger åpent på Spotify), hvor de bl.a. mener at den er en forspilt sjanse til å overføre den til norske forhold og til å modernisere den fra den italienske versjonen fra 2016.
 8. Litt norsk backlog: Revolutionens datter (1918) er fra noen år før norsk stumfilm ble profesjonalisert, og er et drama om arbeideroppgjør som glir over i en romantisk historie om to som skal bokse om en kvinnes gunst, som leder fram mot en boksekamp med den danske proffbokseren Waldemar Holberg i fjerde akt. Synes den har mest energi i de to første aktene, og nå er jeg ajour med norsk film fra 1910-tallet (det som er bevart). Hud (1986) er endelig tilgjengelig på DVD i Vibeke Løkkeberg-boksen som kom i fjor høst, hennes storverk og datidens dyreste norske film med 24 millioner i budsjett, og kontroversiell og et skandaleverk både i produksjonen, tematikken (bl.a. incest) og blant kritikerne. Det er et ambisiøst verk visuelt og tematisk, med en brutal fremstilling av fysisk og mental undertrykking av kvinner, og Løkkeberg var i Cannes med filmen i Un Certain Regard-programmet som eneste norske regissør på 80-tallet. Har holdt seg bra, er fint overført til DVD fra 35 mm og kan trygt si at kritikerne og samtiden tok feil. Det går sakte framover mot 600 norske filmer, og etter fjoråret er vi oppe i 920 utgitte langfilmer siden starten i 1911.
 9. Synes vel mest det er trist at regissører som Zhao går til Marvel, forhåpentlig kjøper det henne mer albuerom neste gang. Litt om de par siste: Mortal Kombat (2021) - Har sett dårligere videospilladapsjoner enn dette, det er noen gode replikker og scener, men det er for mye av alt, for langt, for klinisk og det er en skam å ha denne spillmusikken og bare ha et lite glimt av inspirert soundtrack-bruk. Og mange hint om en oppfølger, know when to stop. Pig - Den varslede hiten jeg forventet, men utsatte den til i år siden det er nå den har kinopremiere. Leser at den er kuttet ned nesten en time til rundt 90 minutter, en god avgjørelse. Boiling Point - Table 7 is a nightmare. Hektisk restaurantthriller hvor one take-gimmicken ikke virker som en gimmick, vi flyter med i all dramatikken sømløst og er flue på veggen når det stadig koker over både på kjøkkenet og blant gjestene. Godt skrevet og spilt av alle, men særlig av Stephen Graham og Vinette Robinson. Pleasure - Veldig godt researchet drama om en ambisiøs svensk kvinnes forsøk på å gjøre seg bemerket i L.A.s pornoindustri, bra grep at det er skuespillere blant kvinnene og at flere av de mannlige aktørene spiller seg selv. Mest interessant i scenene hvor kvinnene diskuterer seg i mellom hvordan de skal klare seg og samtidig overvinne all den mannlige makten. Kimi - Fin korona-thriller fra Soderbergh med ekko av de Palma og Hitchcock, liker også det digitale fotoet selv om film naturligvis hadde vært å foretrekke.
 10. Tar gjerne imot et privat fjernlån, jeg har ikke bibliotek i nærheten for tiden.
 11. Er Sofie tilgjengelig noe sted? Vega scene viste den nylig, men da hadde jeg ikke tid til å dra. Og den er to og en halv time lang og virker litt tørr, må man vel kunne si. Miss Julie ble droppet av samme grunn da den kom.
 12. Strømming er jo også ganske forgjengelig og uforutsigbart. Takk for tips om tysk DVD-utgivelse, det var vel før Sofie Gråbøl ble ordentlig kjent.
 13. Det er mye her, så slå gjerne sammen ting for å forenkle strukturen.
 14. Ja, ta gjerne bilder og legg det ut, så kan man se om det er noe interessant. Filmoteket.no har jo fått bra utvalg etter hvert bl.a., så brukerne av bibliotek som er med der har kanskje gått over dit. Ellers litt synd at man kasserer DVD-er synes nå jeg da, plutselig er ikke ting lenger tilgjengelig, husker jeg søkte ettter Mørkets øy nylig som muligens er Norges første moderne skrekkfilm, og den finnes det bare én av i hele Norge, i et bibliotek på Vestlandet. (Og mulig NB har en som kan fjernlånes). Om noen har en rip av den og kunne tenke seg å dele er jeg interessert i det.
 15. Den er ikke i Arne Skouen-boksen heller. Cinemateket har vist den tidligere, men forrige gang ble Synne Skouen oppmerksom på det og forbød dem å vise den offentlig (men visninger på NB er greit). Det er jo gode grunner til det når man ser filmen, den er veldig stiv og teatralsk i formen, men synes det er en uting at etterkommere forbyr offentlige visninger av offentlig finansierte filmer, og «interesting failures» er jo en viktig del av store regissørers filmografier (Edith Carlmar har også en, Slalåm under himmelen som bare er på 35 mm).
×
 • Create New...