Jump to content

Z.Marcas

Members
 • Posts

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Z.Marcas last won the day on November 1 2014

Z.Marcas had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  ?
Contact Information
 
   
Recent Profile Visitors
 
 
25,539 profile views
 

Z.Marcas's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

4

Reputation

 1. Hei Svank og alle andre, Diskuterfilm var jo noe av det som var bra med internett, synes jeg. Det er sikkert nye plattformer jeg ikke kjenner til, men mitt inntrykk er at internett etter hvert er blitt upersonlig og strømlinjeformet (for ikke snakke om konspiratorisk!) Jeg er storkonsument av tv-serier. Ledig tid brukes til musikklytting. Har MUBI og har sett noen grusomme kunstneriske ambisjoner. Beholder abonnementet like fullt, en slags trass, og fremtidig mulighetsrom! Med småbarn blir det noen spede forsøk på å tre inn filmkultur innimellom den glatte, friksjonsløse underholdningen som dominerer. Chaplin fenger! Og Mr. Bean på ferie (er på utkikk etter digitale versjoner av Hulot, for å synliggjøre sammenhenger...). Så kanskje noen kjenner den tsjekkiske animasjonen av Robinson Crusoe som ble sendt på norsk barne-tv på 90-tallet? Fant noe på Youtube, dessverre tvilsom kvalitet. Hyggelig å lese bidrag her. Z
 2. Dette var jo en strålende debatt. Beklager at jeg 'revitaliserer' (husker ikke hva det heter på internettspråket) denne tråden, men Kiddos siste innlegg her fortjener et svar, og det svaret tar jeg ansvar for. Bakgrunnnen for at jeg kom over denne tråden var etter en viss googling i forbindelse med en bok som kritiserer Hobbelstads debatteknikk. Hun har jo gjort det skarpt disse 6-7 årene som er gått, og blitt en slags redaktør i Dagbladet. I fjorårets debatt om seksuell trakassering i samfunnet avspiste hun imidlertid en lekmanns innlegg i Aftenposten med det jeg vil kalle meget interessante metoder. Jeg har vært på jakt etter originalversjonen av dette innlegget, men havnet som dere forstår, i denne tråden. En interessant utvikling mht Internett som et kaosets arkiv, hvor nå gamle ord står side om side med nye. Og jeg føler meg slett ikke sikker på at siste ord er spilt...! z
 3. Jeg synes tema er spennende, ambisjonene borger for en moden oppgave, og kanskje noe som har gitt deg en god karakter til tross for svakhetene Engansggrill har poengtert. For det er mye bra i oppgaven. Noen konkrete tilbakemeldinger skal du få av meg, du bruker mange begreper i oppgaven, og disse bør du definere. Når du definerer begreper har du samtidig som du skrider frem i oppgaven anledning til å drøfte. Du kan presentere hvordan et begrep forståes og brukes (for eksempel i litteraturen). Ellers vil jeg si at det er inflasjon av toppkarakterer i samfunnet.
 4. Det går ikke an å skille reklamefilmer fra den sure konteksten: intensjon om markedsføring (for å bruke det videste begrepet) av en virksomhet. Premisset om markedsføring er eksistensgrunnlaget for denne "kreative scenen" hvor cinematografiske autører boltrer seg. Forsvaret og Statoil ender opp som grelle eksempler fordi dette premisset gjenspeiler disse virksomhetenes verdier. Ja, det er en utbredt holdning i dag om at virksomheter (bedrifter, organisasjoner etc.) har såkalte verdier. For å ta et eksempel; se på tv-produksjonen av utdelingen av Nobels fredspris som en reklamefilm. Det kan man gjøre fordi verdiene som ligger bak prisen og Nobels testamente er så gjengse i samfunnet og enkelt lar seg overføre til tv-språket. Forsvarets virksomhet krever derimot en annen dramaturgi. Når man maler Forsvarets virksomhet i høstens kjølige farger på høyfjell og i skogterreng med kjernesunn norsk ungdom er det en så opplagt redigering at resultatet blir komisk. Hvor er de blodige beina fra Afghanistan? Det er bare kjedelig å nevne det. Grunnen til at jeg lot meg provosere til et innlegg er at jeg synes diskusjonen synliggjør en tendensen i samfunnet; at journalistikken glir over i reklamebasert virksomhet. Når reklamen ses på som en nær uavhengig arena for trening for kommende regisørrer skurrer det for meg. Regissørene bør selvsagt heller lage film. Og den reklamen som kommer bør stilne i møtet med grunnleggende kritisk innstilling.
 5. Skrev noen tomme linjer i chatten. Tross mitt nostalgiske vesen har jeg ikke så mye å si om DFs historie. 2006, 2009, trekkes frem, var det så bra? men det er ikke det viktige for nostalgikeren. Det viktigste er historiene, minnene, skrønene, og de fremsynte spår nettopp skrøner fortalt over et kaldt glass pils. Om internettets forlis, og ærlig talt, det er jo bare som en nedlagt kafé? For min del er det kanskje her det ender, i alt og ingenting.
 6. HALLO HALLO det er faktisk ikke jeg som snakker

 7. Hvor er samtalen er nådd et sluttpunkt, tilbake står minner av et gjerde, stakkato, uten grensefunksjon eller vold Samtalen er slutt, tilbake står virtuelle konstitusjoner av fiktive sakkyndiges gisp. Hvor er takk for samtalen, internettets monologismer er det nye børsmonopol, avventer nye verdier.
 8. Inspirerende å lese dine betraktninger, engangsgrill. Fint med runder som får en til å reflektere over hva som er verdifullt, og hvor sjeldent det er, som månestøv. Det er viktig å sette ord på kunstneriske overgrep som prøver å gro seg til i selskap med det selvsagte i vår kultur. Herved utroper jeg 2012 til Kalkunens år!
 9. Ser for meg halvkveda steder jeg ville ønska meg til i kveld når halvliterne når bunnen i god gammel stil og vekkr gamle minner. Gi meg et plastkrus med brunt halvgums, en gammel lenestol og to bomser i basketak. Jeg lener meg mot en murvegg på en høyde utenfor Guatemala by, ser piggtråd og geiter bortenfor flyplassen. Jeg er klar for drømme. Jeg er klar for himmelen og jordens drønn. Klar for likegyldige regnbygere, pasjonerte pendlere, drops fra narvesen. Jeg leser meg varm på levd liv og dynker glasset i skammens sprit. Parafraserer en gammel avholdsvise: Alles skål!
 10. Jeg satt på puben og tenkte på Wenger i stad, hvor lenge har han vært med, siden 96? Det er jo en klisjé. Er ikke med i DF-serien, men tror jeg var med i fjor. Er det en kode for å melde seg inn?
 11. Dumpa Dzeko som kaptein. Sånn går det når man leker sjef.
 12. Liker disse betraktningene
 13. jeg er her fordi jeg ikke har noe viktig å si: vi kjenner alle begreper som "lykke" og "ulykke" dessverre styrer slike fenomener våre liv her på jorden. jeg tenker at "vi" tenker slik, enkelt og greit, det bør ikke bety mer enn at: vinteren er en klangmessig overlegen årstid vi svetter innendørs, ler av alt vi konfronterer i en fuktig hall mye bedre enn å tro at vi er "herre over alt", for våren er bare for de livsdugelige av oss LA OSS SPRADE NEDOVER MONTEMARTE STRASSE
 14. jeg har en siste öl som skal bedrikkes, som en badeolje ingen vet hva er, vi er menensker uten! hukommelske, utropstegn, jg kaster ned hatefulle ord, og jeg forstår hvorfor de hater slik, i det som burde väre så enkelt, så enkelt, som en flyreise i sahara, og jeg gidder ikke tenke mer på trotqliteten jeg legger fra meg som et gjestens visittkort! jeg vil väre i kjelleren
×
 • Create New...