Jump to content

Uruloki

Moderators
 • Posts

  9,712
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
Everything posted by Uruloki
 
 
 1. Uruloki

  2013

  Ah, jeg mente egentlig MBV-konserten på Norwegian Wood, som du dro på om jeg ikke tar feil?
 2. Uruloki

  2013

  Hva syntes du om MBV, awf?
 3. Dette traff ganske close to home - ble ferdig med tredje gjennomgang av Sopranos for bare et par dager siden, så dette føles litt absurd. Uventet og trist, en mann jeg har tilbrakt mange fine timer med. RIP.
 4. Oh yeah, ett poeng! Overlegen "seier" dette her! Ta den, Bob! Boooredoms! http://i41.tinypic.com/b4f8gk.jpg Hvem er EazyMagen egentlig? Ble for sterk i år gitt. Gratulerer. Skal få sendt avgårde PMer til dem som var med på premie snart, må bare få satt opp en ønskeliste først.
 5. Uruloki

  2013

  Har endelig hatt litt tid til å sjekke ut litt ny musikk. Synes Monomania er det mest interessante fra Deerhunter på en god stund, så jeg er i hvert fall ikke skuffa. Skjønner ikke helt hvordan Zelmo kan være det heller. Forutenom én knall-låt var Halcyon Digest "rather dull" som man sier, så dette må da vel sees på som en oppsving i form? Ellers kan jeg bekrefte at Youth Lagoon har laget en av årets beste låter. På repeat. Hadde ikke forventa å like denne plata så godt som jeg gjør. Jenny Hval-plata er strålende, som Angeleno hinter til. Klar progresjon fra Viscera, eller i hvert fall et utrolig interessant sidespor/ny retning. Klarer å beholde en kjent stil, men samtidig utforske nytt territorie. To tomler osv. Må få hørt den nye til Fall snarest. Den nye til Daft Punkt er rimelig gørr, eller hva, folkens? Resten av mitt musikk-år oppsummert i twitter-form, satt sammen til et avsnitt: Thee Oh Sees leverer solide saker som vanlig. Mikal Cronin senker nivået satt med debutplata - litt vel tam og ufarlig? Savages er tøffe, men det visste vi allerede med Husbands-singelen i fjor. She & Him og Nick Cave har begge laget ganske fine, men ganske anonyme plater. Husker lite fra dem begge. Makthaverskan er en fornøyelig, svensk indie rock/punk-sak med smått slitsom damevokal. Danskene Iceage er mer i mitt territorium, igjen. Solid plate. Har hørt min første Vampire Weekend-plate fra start til slutt. Sitter igjen med null inntrykk. Gjesp. Tror jeg liker den nye James Blake-plata bedre enn debuten. Men han føles fortsatt like lite relevant.
 6. Hvorfor nevnte du ikke bare hver eneste plate etter Pet Sounds, fra Smiley Smile til Surf's Up, pluss delayed Smile? Det teller sju. Eller "var du for god for slikt"? DFilm 2009 var den beste årgangen indeed, som jeg alltid har sagt. Mye sleiv. Edit: hvor ble det av TMwtP? Og KAH før han ble kjedelig gartner? For dette er fortsatt noe av det eneste sanne som har blitt skrevet her på forumet: Samme hvor mye folk heller vil snakke om Reed/Cale og/eller Iggy, eller et eller annet band ingen sikkert har hørt om, eller samme hvor mye Zann, nå som han har blitt gubbe, måtte komme med sitater fra Mojo om at Charles Manson er en bra type som man bør lytte til fordi han var en galning for 40 år siden, og ikke en galning i dag, og da er det ganske kult, eller The Fall eller noe slike greier, eller Modern Lovers fordi de var proto-et-eller-annet og sikkert var forbundet med Paisley Underground eller en eller anen tøff guttegjeng med kul sveis som spilte gitar og trommer, sånn halvveis. Whatever. KAH er den jeg lytter til, som alltid. Edit 2: herregud, som jeg savner Norge. Tror ikke dere aner hvor hjerteskjærende og deprimerende England er i lengden. Nesten så man blir skummelt nasjonalromantisk. Cue Svankmajer. Edit 3: fordi det må være en edit 3. Edit 4: Hvorfor ikke?
 7. Og etter sikkert 500 lytt, Stairway to Heaven er fortsatt Verdens Beste Rockelåt. Morty er den eneste ærlige musikkfænen på dette forum.
 8. Så Network i kveld. Tror jeg endelig har funnet toppunktet for feilfri og effektfull replikklevering her (cue pretender for "Verdens Beste"-harselas). Utallige timer med filmhistorie har vært verdt det bare for denne ene linjas perfeksjon. Faye Dunaways "then don't leave me." Satt med frysninger i et par minutter etterpå. Har sett denne leveringen 10 ganger på youtube etterpå. Jeg vil ramme den inn, eller sove ved siden av den.
 9. Skal skrive om bikkja i mårra. Jeg er inne i en helt altoppslukende, uhelbredelig Beach Boys-periode. Herregud, det er så deilig når tiden bare stopper opp under versene i Good Vibrations og alt går i en slags skækk hjertefølt slowmotion hvor man griper vinglasset med "feeling". Forstår ikke hvorfor de absolutt måtte slenge på refrenget.
 10. Så Red Desert i kveld. Mange flotte bilder. Industritablåene er det beste. Tåken er også bra. En mer ekstrem forløper til 2 or 3 Things..., en annen film som spiller bra på den fetisjistiske kontrasten mellom groteske industrilandskaper og pene damer. Fetisjisme er betegnende for denne filmen synes jeg, bildefetisjisme, mange øyeblikk hvor jeg sier "ja, et sånt bilde har jeg fantasert om selv en gang", mennesker malplassert i teknologisk dystopi, Eraserhead med den sorte humoren skiftet ut til fordel for europeisk eksistensialisme. Men det er nettopp denne eksistensialismen som blir litt tynnslitt etter hvert, lettvint, stereotypisk, for å bruke hoverende språk, "litt for europeisk 60-talls kunstfilm". Dessverre. Merker at det var litt rart - men også hjemmekoselig - å returnere til denne typen arthouse etter en periode hvor fokuset mitt har vært et helt annet sted. Men jeg tror jeg totalt sett likte Papillons bloggpost på Kunsttyv ennå bedre enn selve filmen.
 11. Av en eller annen grunn gikk dette mer innpå meg enn de fleste andre slike tilfeller, hvor reaksjonen er mer "åja, det var trist". Har ikke hørt noe særlig på Molinas musikk på ganske lenge, men satte på Farewell Transmission nå med både tårer og klump. Magnolia Electric Co.-plata har blitt stående som en av disse platene som definerer en personlig "æra" for meg; siste innspurt av videregående, ferdig med grunnskolen, ut i "den store verden" og hjemmefra for første gang. Det ble soundtracket til den søte tiden rett før alle jeg kjente spredde for alle vinder, for første gang, det var plata som alltid var på repeat i en viss gjeng. Har et veldig klart minne fra den sommeren - satte på plata mens jeg hadde nattevakt på reketrålern og grein som faen. Innså at et stadie var over og et nytt sto for døren - det albumet virket å summere opp en hel livsperiode. Veldig melankolsk. Litt av det kom tilbake nå. Tragisk dette her. Glad jeg fikk se ham live for et par år siden. RIP, Molina.
 12. Bra liste dette her, hakket vassere enn forrige gang vil jeg si? Tre gledelige ting: 1. Two-Lane Blacktop sniker seg med! 2. Cassavetes får med to - hvor var de sist gang? 3. The Conversation med på lista - ingen Gudfaren i sikte. Morro. Godt jobba, paah, som alltid!
 13. Midlertidig, ganske kjedelig liste: 1. Easy Rider 2. 8 1/2 3. Persona 4. 2001: A Space Odyssey 5. Faces 6. Le Samourai 7. 2 or 3 Things I Know About Her 8. Andrei Rublev 9. Last Year in Marienbad 10. Week End 11. Nattvardsgästerna 12. Woman in the Dunes 13. Lawrence of Arabia 14. Army of Shadows 15. A bout de souffle 16. The Saragossa Manuscript 17. La Jetée 18. Vargtimmen 19. Marketa Lazarova 20. The Birds Skal få sett La Dolce Vita i hvert fall. En av disse "hvorfor har jeg ikke sett den ennå da?"-filmene for min del.
 14. Joda, det har gått veldig fint! Har bare trengt et par dager uten å tenke på hele greia, kan gi en liten rapport i mårra.
 15. Fylte et klassikerhull med The Conversation i kveld. "Coppola og 70-tallet" osv. Mesterlig dette her, og nok en film som er bedre en Gudfaren. Renskåret og perfekt kommunisert, "clever" teknikk, som jeg ikke synes er det samme som det selvtilfredse ordet "smart" - det er intelligent og gjennomtenkt, nøye vurdert. Rett inn, langt opp.
 16. Har vært edru i to måneder jeg, vært for travelt til å drekke. Men kan godt hive meg på strømmen med sleivete kommentarer: The Turin Horse var temmelig gørr, gitt. Sa det samme om Spiderland i lang tid. Du må sikkert spise ordene dine en gang i fremtiden du også.
 17. Takk for donasjon, BadSmile! Ei uke igjen. Puh. Cast er endelig bekreftet. Locations går rette veien. Joda, det skjer vel dette her.
 18. Takker så meget, Jarmusch! Hunden er temmelig bedårende, ja.
 19. Sånn som det utarter seg her, må jeg kanskje komme til Trondheim og arrangere et kalas. Kiddo er nok en DFilm-er med en absurd giverglede. Takker!
 20. Ny promovideo for å feire at vi har fått 200 likes. En liten introduksjon av Fergus, hunden som spiller en sentral rolle i filmen. https://vimeo.com/59840725 11 dager igjen (djeezes)! Ville vært evig takknemlig for en like eller en liten donasjon! Takker igjen for all støtten så langt. http://www.sponsume.com/project/fergus-short-film http://www.facebook.com/FergusShortFilm
 21. Takk til Fredrick ogsaa! Giverglede! Bridge er skutt paa 16mm, ja. Vi skyter digitalt paa Fergus dog, men vi bruker Arri Alexa, som er rimelig top-of-the-line. "This camera has brought us to a point where digital is simply better" osv, som Deakins sier. Det er i hvert fall bedre enn 16mm, og gjoer det i tillegg enklere for oss at vi ikke er begrenset av film stock - aa regissere en hund er saapass uforutsigbart at vi trolig trenger saa mange takes vi kan faa. Takker for skryt da, Badsmile, og null stress med donasjon - setter veldig pris paa Facebook-like'en i hvert fall! Alt hjelper paa.
 22. 2 or 3 Things... er fortsatt min favoritt, så det får være mitt tips til hvor du bør starte. Interessant prosjekt dette her (og tidkrevende), skal følge med. Bra innlegg fra Zelmo! Jeg er selv skyldig i å være veldig 60-tallsfokusert når det kommer til Godard - av de 15 eller så jeg har sett er bare Nouvelle Vague og Notre Musique (og den der kortfilmen til Kiddo) fra senere tid. Skal innrømme at jeg synes begge to var rimelig slitsomme og ga meg fint lite dog (kortfilmen til Kiddo er bra!).
 23. Holy shit. DFilm er jo et crowdfunding-Mekka. Tusen takk, blaus, dette hjelper ekstremt på. Varmer å se slik generøsitet! Kan kanskje snike med en stormtropper-actionfigur som en prop et eller annet sted. "With special thanks to... Blævsen Papi"
 24. 100 pund for å få en "special thanks to", 500 for å bli "executive producer". For 1000 (som ingen kommer til å gi) kan man bli en extra, så da kan du jo kle deg ut som en zombie-stormtropper i bakgrunnen et sted.
 
×
 • Create New...