Jump to content

Billy Behranu

Members
 • Posts

  2,621
 • Joined

 • Last visited

Contact Information
 
   
Recent Profile Visitors
 
 
8,219 profile views
 

Billy Behranu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Så helt totalt ridic ut på kino, den traileren. Men hva vet vel jeg, kanskje 3D gjør det til en bra film.
 2. Leser Neitzel og Welzers "Soldater". Bok basert på opptak av samtaler mellom tyske soldater i fangeskap under andre verdenskrig. Unike kilder, siden soldatene ikke vet de blir overvåket. Gir en nærhet til krigen jeg aldri har fått av historiebøker tidligere. Brutalt.
 3. Billy Behranu

  2013

  Konserten på Henie Onstad var litt bo-orin'
 4. Billy Behranu

  The Fall

  Den passer godt inn og er bra. Er nå helt klar på at re-mit er en suksess.
 5. Billy Behranu

  The Fall

  Album som kommer litt for lavt: This Nation's Saving Grace Live At The Witch Trials The Marshall Suite Album som kommer litt for høyt: Slates Grotesque (After The Gramme) Ersatz GB Reformation Post TLC Burde egentlig kjøre full scoring en gang i året. Det ble litt dagsformavhengig. Nittitallet fikk litt hard medfart og, siden opphopningen av det litt lavere sjiktet gikk på tolmodigheten løs. Men det hele er et utgangspunkt.
 6. Billy Behranu

  The Fall

  Litt forsinket liste fra meg her. Merk at denne lista er basert på å høre alt kronologisk, låt for låt. Feilmarginene er til stede her, ville ikke satt sammen lista helt likt om jeg bare tenkte på albumene tror jeg. Men det er jo grovt sett riktig. Perverted By Language This Nation's Saving Grace Hex Enduction Hour Slates Bend Sinister Your Future Our Clutter Live At The Witch Trials Fall Heads Roll Grotesque (After The Gramme) Code: Selfish The Real New Fall LP (Formerly 'Country On The Click') Room To Live (Undilutable Slang Truth!) The Unutterable The Marshall Suite The Wonderful And Frightening World Of The Fall Extricate I Am Kurious Oranj Shift-Work Dragnet The Frenz Experiment Ersatz GB Are You Are Missing Winner Imperial Wax Solvent The Infotainment Scan Reformation Post TLC Middle Class Revolt Cerebral Caustic Levitate The Light User Syndrome Følgende sanger fikk full score (i kronologisk rekkefølge): Frightened Prole Art Threat The Classical Fortress/Deer Park Just Step S'ways Eat Y'self Fitter Garden Smile Tempo House Hexen Definitive/Strife Knot Bombast Barmy What You Need Gut Of The Quantifier Mountain Energei Mexico Wax Solvent
 7. Billy Behranu

  The Fall

  Skal prøve å få gjort det i dag. Ser at jeg liker Ersatz godt lenger opp, da må jeg ha vært skikkelig rusa.
 8. Billy Behranu

  2013

  Personlig synes jeg det er å dra det VEL langt å anbefale denne til en nysgjerrig pre-Fall'er. I det O' store "rate alt av the fall"-prosjektet mitt denne våre scoret Infotainment lusne 6.9/10. Skal du kjøre nittitallet ville jeg heller gått for The Marshall Suite (7.9) eller Code:Selfish (8.1). Synes forøvrig Zelmo skal rangere alle utgivelser. Hvis det blir pes: topp ti og bunn ti.
 9. Billy Behranu

  2013

  Som du sikkert skjønner av meningsutvekslingen over er det lite konsensus om hva som er best, så mitt generelle The Fall-råd er: Hør på "alt". Med unntak av et par-tre plater på nittitallet og noen på 00-tallet er alt bra. Litt mer detaljert: This nation's saving grace er min favoritt. Deretter perverted by language, deretter Slates og Hex enduction hour. Dette er The Fall-kanon. Når disse sitter kan du høre alt fra 1977 til 1990, og spe på med utvalgte fra 1990 til i dag, noe vi kan komme tilbake til.
 10. Billy Behranu

  2013

  Spilte de loadstones? serr, husker ikke det. Men stod i nærheten av noen hooligans i starten, så var ikke fullt med. Setlist: Defurbish / Strychnine / Nate Will Not Return / Chino / Systematic Abuse / Cowboy George / Bury / Container Drivers // Hot Cake / Psykick Dancehall // Mr. Pharmacist Defurbish = loadstones? (edit: ja, fant faktisk klippet fra oslo nå ja. Fett) Anyway, det er lite konsensus ja. Det sier vel litt om hvor mye gull det er. Når man snakker om the fall så er "dårlige album" egentlig gode (med et par unntak), bortskjemte er vi.
 11. Billy Behranu

  2013

  Her blir dialog vanskelig tror jeg, selv om jeg setter pris på at folk mener noe om the Fall: Kanskje ikke på høyde med imperial wax? Wtf. Kunne ikke vært mer uenig. For å begynne med det viktigste: YFOC er en Fall-classic, topp ti så å si, et konsistent og gjennomarbeidet album, et perfeksjonert sound og med 3-4 monstre av noen sanger. Imperial Wax er bunn 10, et drittkjedelig album jeg bruker lite tid på. Holder du serisøt Imperial Wax som noe av det bedre fra 2000 til i dag? Når det er sagt er det forsåvidt riktig at det nye albumet er et steg opp fra Ersatz. Det var en komplett fail spør du meg, selv om det var to veldig gode låter der (Nate og Laptop dog, begge står til over 8.5 i min bok). Det blir kanskje tidlig å gi en helhetsvurdering av re-mit, ikke alle låter som har satt seg. Førsteinntrykk: Synes åpningen er veldig god, både william wray og kinder of spine. Kinder of spine er et av platas foreløpige høydepunkt. Vokalen er hysterisk, og jeg liker den slentrende stilen. Hittite man er også et høydepunkt, jeg er svak for bassgroovet og den enkle melodien i overflaten. Pre-MDMA er en interlude jeg overraskende nok liker bedre og bedre hver gang. Det anonyme trekløveret no respects rev, victrola time og irish trekker foreløpig litt ned for meg, men har merket at no respects og victrola vokser litt hver gang. Irish er nok svakeste på plata. Jetplane er et monster, det samme er loadstones. Sitter litt på gjerdet med jam song. Oppsummert synes jeg det er mye på plata som ekspandere det alltid-ekspanderende Fall-universet, særlig vokalmessig. Med forbehold om at førsteinntrykkene holder seg (basert på 10-15 runder), så ser jeg for meg at re-mit blir stående som vellykket. Når det er sagt håper jeg Smith snart sparker bandet og finner noe nytt. Nok er nok. Forøvrig litt pussig at ingen av låtene på albumet ble spilt i Oslo i september.
 12. Billy Behranu

  Musikk!

  Fall leaket i natt, endelig.
 13. Billy Behranu

  2013

  VELDIG rart at Fall ikke har leaket enda. Synes singlen er bra, så lover godt. Har ladet opp til skiva med å høre på absolutt alt av Fall, i kronologisk rekkefølge, gitt hver sang poeng, rangert album, utgivelser osv osv, laget statistikk. Forøvrig liker jeg også Dadub og Haxan Cloak godt.
 14. For ordens skylds, siktet ikke til deg. Ser ikke på stilen som uberørt og naiv, men snarere enkel og presis, noe som alltid har vært Coetzees greie. Gutten er selvsagt naiv, men den blir åpenbar. Den eldre ser jeg på som alt annet enn naiv og "dufus-aktig". Jeg synes Summertime er klart best av de senere romanene, bare så det er sagt.
 15. Du kan spørre din bror, vi var rimelig på nett. Synes det ble parodisk Politisk Teater, mye staffasje og lettvint omgang med krise i Europa. For å oppsummere (satt litt på spisse): hvem faen bryr seg om hva en statsfinansiert velfødd norsk regissør har å si om et europa i krise? Eller, hadde han bare hatt noe å si. Det hele er ment som undergangs-reggae (ja faktisk), en total tristesse, han kaller det selv et sørgespill. Det er ingen innsikt, perspektiver utover at "det går i dass". Synes det da blir litt hult å se norske skuespillere tumle rundt på scenen og agere spanjoler og grekere. Skremselsoverskrifter er bedre i dagspressen. Og ja, jeg driter i at de viser selvmord på scenen.
×
 • Create New...