Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Everything Everywhere All at Once - Konstant kreativ kaos, minner litt om Eternal Sunshine med litt dårligere edit og atmosfære. Dass humor, men filmen vet i det minste at den er drit teit. Bra kung fu og action, men er altfor lite av det i de 2 timer og 20 minuttene den varte. Masse referanser fra andre filmer og regissører uten å være "in your face" som de fleste møkka referanse filmene der ute, *host* space jam 2, free guy, ready player one *host*. Alt i alt underholdende film som er bedre på Matrix enn det Matrix "4" var. 7/10
 3. Earlier
 4. Aha. Sånn sett. Nei, da blir det nok noe magert.
 5. Jos

  Påskefilm

  Eg satt opp en påskeutstilling så det var da dette var aktuelt. Men da var vel tanken, om det er krim, så må det være krim som skjer i påsken. Døde menn går på ski er den eneste jeg kommer på av de. Av påskekrim på TV, så foregår kanskje Rød Snø i påsken? Men har ikke sett den siden 80-tallet.
 6. Vi inngår jo i land hvor krim har blitt en sentral del av påsken, det åpner opp for en hel del film.
 7. Jos

  Påskefilm

  Er grådig mye lavbudsjett animasjon om påskeharen. Men det er vel en høybudajett og det er Hop. Ellers er vel Charlie Brown/Knøttene sin påskeapesial en gjenganger i USA.
 8. Jeg liker godt den South Park episoden om påsken. Den er ikke en gang en film, men ellers er jeg ganske blank. The Last Temptation of Christ av Scorsese eller Matteusevangeliet av Pasolini, hvis man skal i den retningen.
 9. The Last Temptation of Christ, The Greatest Story Ever Told, Jesus Christ Superstar, Ben Hur?
 10. Julefilmer går det 1374 av på dusinet for tiden. Men hvordan er det med påskefilm? Er det kun Fjols til Fjells og Jesus fra Nasaret?
 11. Den ligger på YouTube i TV-rip nå, blir kanskje samme kvalitet. Men takk for at du sjekket. Synd at det ikke blir liggende i nett-TV etterpå når eldre filmer vises på nytt på NRK.
 12. Fant Cellofan her ja, men det er sone 3, Aldri blitt klok på om de er bootleg eller ikke, men tviler på at det holder mer enn VHS-kvalitet. Blir i det minste ikke så utslitt ved bruk da. Utgiveren av denne DVD-en gav også ut andre filmer som ikke ble utgitt i Norge på DVD. som Weekend. (det finnes forferdelige norske DVD-utgivelser som er verre en denne for å si det sånn. DVD-en av SIgurd Drakedreper er ekstremt mørk å se på f.eks. Så det så ut som en videotransfer. Men det ligger vel en bedre versjon på filmarkivet nå.)
 13. Vanskelig å velge bare 1, men blir vel Scener ur ett äktenskap av Bergman. Ellers så er jo Persona en klassiker.
 14. Fin anmeldelse av Mørkets Øy! Jeg ga en gang en VHS av "Cellofan - Med Døden Til Følge" (forøvrig den beste tittelen på en film noen gang, kanskje) til noen i gave pakket inn i cellofan. Veldig vittig, ikke sant? OK, kanskje ikke, men sann historie. Hvis ikke Jos finner noe så vet jeg om en som har filmen på rip, Houseman. Så bare send med en PM så kan jeg gi deg e-posten han. Har byttet noen obskure norske filmer med han tidligere.
 15. Står i databasen min at jeg har Cellofan på DVD. Godt mulig at det også er en tysk utgivelse, de gav ut Blind Gudinne i Tyskland også. Tror jeg har den på VHS også. Skal rydde litt i løpet av påsken, så kan komme tilbake med mer
 16. Tok et gjensyn med Mørkets øy (1997) for å se om den oppfyller sjangerkravene til tidlig, moderne norsk skrekk, husker kinosjef i Oslo Ingeborg Moreus Hansen omtalte den som "en skikkelig gyser" da den gikk på kino. Og det gjør den faktisk, religiøs horror til og med, den bygger seg opp til et sjokkerende klimaks. Og den har jo Sofie Grobøl i en tidlig hovedrolle som byjente fra Danmark som flytter til en øy i Flekkefjord for å være lærer på skolen, og Seigmens låt med samme navn er soundtrack til filmen. Morsom å ha sett igjen, godt castet, selv om kirkemiljøet som skildres er skrikende urealistisk. Siden jeg fikk god hjelp med en kopi av denne, prøver jeg meg på om noen har en rip av Cellofan - med døden til følge (1998) liggende?
 17. Det var max 20 titler på en avstemming, og vi kan ha max 3 avstemminger i en post. Så om vi skal stemme over noen med mer enn 60 filmer på resumet så må vi ta det på gamlemåten. Men jeg kunne fordelt de 15, 14 og 14 så hadde det kanskje blitt stemmer i alle bolkene uansett?
 18. Merker det. Burde kanskje bare hatt ett alternativ, eller var du faktisk nødt å dele de i tre perioder pga alle periodene? Virker som dette Invision-skinnet også gjør titlene hvit. Vurderer å finne et annet. Stemte på Scener ur ett äktenskap. Persona kan være en god kandidat også. Likte henne i An-Magritt også. Grattis med ærespris, Liv.
 19. 100 minutter igjen å stemme på Ser ut som avstemminga er litt buggy, så man må stemme på minst en film i hver bolk - å klikke "none" funker ikke
 20. 100 minutter igjen å stemme på
 21. De stemmer jo på de som virker som de viktigste filmene, ikke nødvendigvis de beste. Og denne omhandler bl.a. døves liv og retttigheter. Det har vi vel ikke hatt siden Children of a Lesser God Fornoyd med at faren vant pris da.
 22. Der vant nå CODA Oscar for beste film, Jos. Litt morsomt siden jeg pirket litt i den for å være et Oscar frieri tidligere. Den føltes veldig som det. Oskar sa visst ja.
 23. Ser ikke ut til at jeg deltok i denne tråden i gamle dager, men var nok på det samme nivået. Nå har jeg oversikt over det meste og oversikt over de fleste bryggerier, men som travel småbarnsfar blir det ofte de samme trygge valgene til helgekosen framfor å lete etter nye unike (som ofte uansett er repitisjoner av noe jeg har smakt før).
 24. Sofie er forøvrig tilgjenglig på danskfilmskat.dk nå; ny denne uka Med danske undertekster. DVD-en min kom ut i DVD-ens barndom, så prøver å lage en "hd"-versjon nå, som jeg kan ha i reserve.
 25. Artig å lese inntrykk av øl-typer man aldri hadde smakt før i denne tråden. Nå har jeg jo sikkert vært innom noen tusen unike øl siden sist, og blitt en riktig ølsnobb. Og tilgjengeligheten for øl, og folks vaner, har jo forandret seg helt på 10 år
 26. Har overhodet ikke minner om hva jeg så på TV først. Men husker jo godt de traumatiske tingene som satt i mange år, som virker mer absurd den dag i dag. Som Pretender sa, så var øynene i maleriet på Spektralsteinene temmelig traumatiske greier. Så hadde bestemor en lysekrone med temmelig store glasskrystaller som minte om spektralsteinene. Jeg drømte om å få lysekrona, eller at bestemor døde så fort som mulig slik at jeg og broren min kunne arve den. Sånn ellers var Michael Jacksons 'Thriller" musikkvideo noe jeg ikke turde å se igjen før jeg kom i tenårene. Fikk hetta av transformasjonen til varulv. Bibliotekaren (spøkelset) i Ghostbusters var også ganske ille. Første kinotur var Return of the Jedi, men jeg måtte geleides ut akkurat når Rancoren dukket opp. Gikk inn igjen, og resten av filmen gikk bra.
 27. Nå brydde jeg meg ikke nevneverdig om britrock, hverken Oasis eller Blur, og alt annet som kom sigende utover 2000-tallet. Interessen strakk seg ikke lengre enn til at det var ålreit å ha med noen låter på vorspill. Så etter å ha begrenset meg mye til hard-rock, psykadelisk, prog, doom og Taylor Swift de siste årene, så var det forfriskende å høre at sjangeren tydeligvis lever enda, og at jeg tar meg selv i å like et britrock-album i veldig gretten, voksen alder. Parquet Courts virker som et livlig band, og plata fra i fjor høst - Sympathy for Life - er en veldig variert plate. Fra åpenbart dansbare 'hits' til mer sløye 90-talls beats, og EDM-innslag for klubbscenen Åpningssporet:
 1. Load more activity
×
 • Create New...