Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Earlier
 2. Hei! Gledelig å se forumet tilbake! Fikk aldri noen e-post, bare tilfeldig jeg sjekket om noe hadde skjedd her inne siden sist. Var ikke den som deltok mest her inne, men fulgte diskusjoner og meningsutvekslinger med stor interesse. Satser på å bidra med litt mer! Har dessverre blitt sørgelig lite filmtitting i det siste, men en favoritt fra det siste halvåret er Red Rocket. Sean Baker er en humanistisk filmskaper etter mitt hjerte. Håper at det blir mer tid til film når høsten setter i gang.
 3. Nå er det mange år siden jeg lagde noe sist. Mye grunnet flyttet vekk fra byen, depresjon blandet med en god del ensomhet. Shit happens. De jeg lagde filmer med lager nå feature films og jeg sitter bare hjemme og spiller. Fikk motivasjon til å lage noe igjen, ganske klassisk BadSmile. Gå ut med kamera og se hva jeg finner på. Som vanlig så er tilbakemelding fint, både god og dårlig. Den er ikke så lang, se trenger ikke sette av Satantango tid. Takk.
 4. Må vel legge til Majora's Mask på den lista, samt Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King. Ut går CM, sidan det einaste eg har spilt oppatt er CM Norge 93/94. Og Sam & Max som er gjenspillbart, men man må ta lange pauser imellom, så bytter ut den og
 5. Litt trått med filmer i det siste, men har sett noe. Zero Fucks Given er beskrevet som dokumentarisk om å være flyvertinne i et Ryanair-aktig flyselskap, men man trenger vel ikke tradisjonell dramaturgi for å lage effektiv virkelighetsnær fiksjon. Exarchopoulos fra Gullpalme-vinneren uttrykker mye med blikk og mimikk. Synes et spennende utgangspunkt fra en regissørduo taper seg endel når siste del omhandler familien hennes, men kommer til å følge disse navnene videre. 3,5 stjerner. Choose or Die, Netflix-skrekkis med Liam Howletts første soundtrack som komponist, med en god idé, et retro-dataspill som påvirker virkeligheten rundt den som spiller. Ganske B-preget i utførelsen, men effektiv skrekk og heves av musikken, håper det bare er starten på en komponistkarriere. Fire av fem The Prodigy-krabber til musikken og tre stjerner til filmen. Ambulancen (2005), som nettopp er blitt remaket av Michael Bay (som antagelig den siste fra han av slike filmer Tony Scott ville vært stolt av, siden de ikke tjener penger). Dansk thriller med en god idé, to bankranere som kaprer en ambulanse med en sykepleier og en pasient som trenger sykehusbehandling i, men ikke budsjett til å stå løpet ut, det er et midtparti som drar ned inntrykket endel. Fin liten film likevel, og med en kvinnelig hovedrolle som antagelig har motivert Bay til å finne noen med skuespillertalent i sin film. 3,5 stjerner. Mad Max 2. Klassikerhullfylling av typen gigantisk. Større og mer bråkete enn den første og morsom å se etter å ha spilt PlayStation-spillet, hvor særlig han mekanikeren spiller en stor rolle. 4,5 stjerner.
 6. https://untappd.com/user/albajos Men blir nok mest alkoholfritt der. Sverger til Ingefærøl for det meste
 7. Oversaturation Disney kjøpte IP-en i 2012 og siden den gang har det vært 5 langfilmer og 6 TV-serier (3 live action og 3 animerte) i tillegg til en siste sesong av Clone Wars som ble resurrected. Er kun Mandolorian som har vært gangbart. Problemet med Star Wars versus Marvel er at de hele tiden må bruke noe som kjenner seg igjen i, og utvider dermed ikke universet. Alltid Stormtroopers, fasistiske offiserer og jedikrefter. Det er mer enn nok av historier de kunne fortalt, men som de ikke tør, om andre planeter og andre personer. Marvel har utviklet sitt persongalleri i over 60 år,, og har en gullgruve av historier som allerede er tegnet ned som kan gjenfortelles. Moon Knight blir kanskje sært, men det er absolutt forskjellig fra resten. Selv har jeg sett på Runaways i det siste. Mer såpeserie med tenåringer og lite superhelter. Etter 3 sesonger er det så mange av "heltene" jeg har lyst til å fike til, for de fyrer av på alle plugger hver gang noen sier dem imot. Men rett før slutten introduserer de Cloak & Dagger som også var en serie som gikk på ABC på den tida. Men den ligger ikke på Disney+ nå, så folk som ser serien der skjønner lite når de dukker opp. Jeg lo.
 8. Jos

  Spill prat

  Ja, kjøpte det på Steam da det kom. Tok ach. for 5 års pause i 2019. Spilte Ultra Deluxe på release på xbox og må nå vente 10 år på et nytt ach. Godt at jeg kan spille Steam-versjonen mens jeg venter da 😛
 9. Disneys starwars-produksjoner hittil har vært temmelig triste greier. Obi Wan traileren virket derimot ganske lovende, og det kunne være interessant med en serie om aldrende Obi som passer på Luke Skywalker i ørkenen. Syns 1 episode var helt kurrant, men fram til episode 4 nå har kvaliteten falt som en stein, og denne kommer fort til å stå igjen som den svakeste produksjonen (utenom filmtrilogien) Disney har gjort i SW-universet så langt. Det hele er svakt regissert og stupid skrevet, noe som gjør opplevelsen temmelig klumsete.
 10. blausen

  Spill prat

  Om noen driver å spiller enda, så har The Stanley Parable kommet i ny, ultimate utgave. Om man gikk glipp av spillet for 10 år siden eller noe, så er det en av de mest unike spillopplevelsene man kan være borti. Mer eksistensiell meta er vel neppe noen gang produsert.
 11. Jeg likte ikke Everything Everywhere All at Once i det hele tatt. En ekstremt vimsete film stappfull av ideer, men som aldri tar seg tid til å utforske noe som helst før vi blir kastet inn i det neste alternative universet etter det andre. Man merker fort at dette er et temmelig konsekvensfritt univers hvor null og niks står på spill, og dette konstante adhd-tempoet - som sikkert passer fint for dagens konsentrasjonssviktende publikum, blir slitsomt i lengden. 2 stjerner Cagern har fått sin egen metafilm i The unbearable weight of massive talent. Ettersom stort sett bare Charlie Kaufman klarer å få slike ting til å funke var jeg ekstremt skeptisk. Men faktisk er denne ganske grei. Best i starten, full av Cage-selvironi, så blir den temmelig standard med en gang det påtatte plottet skal fylles av actionsekvenser. 3 stjerner Gledet meg veldig til The Northman, regissørens to forrige står høyt i kurs. Visuelt sett er denne smashing, men jeg klarer ikke helt å bli engasjert u historien eller karakterene. Den kunne godt vært villere og snodigere. 3 og halv stjerne The Batman - her gikk jeg inn med helt tomme ark, uten å sett en trailer eller noe som helst. Visuelt sett er vel kanskje dette den beste Gotham til nå ? Jeg liker forsåvidt at de prøver å få frem batman mer som detektiv, men det er en temmelig uengasjerende reise vi blir med på, krydret med trailer-vennlige shots. Det største ankepunktet her er lengden på filmen, de kunne kuttet bort veldig, veldig mye av filmen og jeg tror den hadde kommet bedre ut. 3 stjerner Fresh - Helt tilfeldig plukket ut på disney+. Ante ingenting om den, så ble positivt overrasket. Moderne dating møter bodyhorror. Noe glatt, men en hyggelig mindre film. 3 stjerner
 12. Hei. Har fikset det, og et annet sub-forum som hadde samme problemet. Tror alle forumene er synlig nå. Nå som det er Juni kan man vel kanskje innrømme at gjenåpningen av forumet 2022 ikke ble en stor suksess. Det var verdt forsøket, men forumet kommer til å være oppe som arkiv i alle fall et par år til.
 13. Heisann, spm til Svankmajer (eller andre som vet): Noen av underforumene fremstår uten innhold, men er det en eller annen funksjon som holder innholdet skjult? Det gjelder iallefall et par av månedstemaene vi hadde; Apichatpong Weerasethakul og Martin Scorsese. Hadde vært gøy å lese noe av innholdet der igjen.
 14. Oppnådde 600 000 Gamerscore på Xbox i dag, men har desto flere favoritter på Playstation Alfabetisk, men Bubble Bobble er vel fortsatt på topp 1. Assassins Creed II (Ubisoft Montral, 2009) Xbox 360 2. Batman: Arkham Asylum (Rocksteady Studios, 2009) Xbox 360 3. Braid (Number None Inc., 2008) Xbox 360 Arcade 4. Bubble Bobble (Taito Corporation, 1988) C64 5. Championship Manager (Sports Interactive, 1992-2002) Commodore Amiga & PC - når "CM4" kom i 2003 så mistet jeg mye av interessen. (I tillegg var spillet fullt av bugs) 6. Chime (Zoe Mode, 2010) Xbox 360 Arcade 7. Civilization II (MPS LAbs, 1996) PC 8. The Curse of Monkey Island (LucasArts, 1997) PC - alle de tre første Monkey Island får toppscore, men alle spillene på lista er her pga gjenspillbarhet, så da kaster Curse seg foran 9. Eternal Sonata (Tri-Crescendo, 2007) Xbox 360 10. Final Fantasy X (Squaresoft, 2001) Playstation 2 11. Grim Fandango (LucasArts, 1998) PC 12. Kingdom Hearts 2 (Square Enix, 2006) Playstation 2 13. LEGO Harry Potter: Years 1-4 (Traveller's Tales, 2010) Xbox 360 14. Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (Level-5, 2013) Playstation 3 15. Sam & Max Save the World (Telltale Games, 2006-7) PC 16. Tales of Vesperia (Bandai Namco Games, 2008) Xbox 360 17. Undertale (tobyfox, 2015) Playstation 4 18. The Witcher 3: Wild Hunt (CD Project Red, 2015) Playstation 4 19. The Wolf Among Us (Telltale Games, 2013) Xbox 360 Arcade 20. Yakuza: Like a Dragon (Ryu Ga Gotoku Studio (Sega), 2020) Xbox One Plattform er hva jeg spilte det på, ikke nødvendigvis hvor det kom ut først.
 15. Everything Everywhere All at Once - Konstant kreativ kaos, minner litt om Eternal Sunshine med litt dårligere edit og atmosfære. Dass humor, men filmen vet i det minste at den er drit teit. Bra kung fu og action, men er altfor lite av det i de 2 timer og 20 minuttene den varte. Masse referanser fra andre filmer og regissører uten å være "in your face" som de fleste møkka referanse filmene der ute, *host* space jam 2, free guy, ready player one *host*. Alt i alt underholdende film som er bedre på Matrix enn det Matrix "4" var. 7/10
 16. Aha. Sånn sett. Nei, da blir det nok noe magert.
 17. Jos

  Påskefilm

  Eg satt opp en påskeutstilling så det var da dette var aktuelt. Men da var vel tanken, om det er krim, så må det være krim som skjer i påsken. Døde menn går på ski er den eneste jeg kommer på av de. Av påskekrim på TV, så foregår kanskje Rød Snø i påsken? Men har ikke sett den siden 80-tallet.
 18. Vi inngår jo i land hvor krim har blitt en sentral del av påsken, det åpner opp for en hel del film.
 19. Jos

  Påskefilm

  Er grådig mye lavbudsjett animasjon om påskeharen. Men det er vel en høybudajett og det er Hop. Ellers er vel Charlie Brown/Knøttene sin påskeapesial en gjenganger i USA.
 20. Jeg liker godt den South Park episoden om påsken. Den er ikke en gang en film, men ellers er jeg ganske blank. The Last Temptation of Christ av Scorsese eller Matteusevangeliet av Pasolini, hvis man skal i den retningen.
 21. The Last Temptation of Christ, The Greatest Story Ever Told, Jesus Christ Superstar, Ben Hur?
 22. Julefilmer går det 1374 av på dusinet for tiden. Men hvordan er det med påskefilm? Er det kun Fjols til Fjells og Jesus fra Nasaret?
 23. Den ligger på YouTube i TV-rip nå, blir kanskje samme kvalitet. Men takk for at du sjekket. Synd at det ikke blir liggende i nett-TV etterpå når eldre filmer vises på nytt på NRK.
 24. Fant Cellofan her ja, men det er sone 3, Aldri blitt klok på om de er bootleg eller ikke, men tviler på at det holder mer enn VHS-kvalitet. Blir i det minste ikke så utslitt ved bruk da. Utgiveren av denne DVD-en gav også ut andre filmer som ikke ble utgitt i Norge på DVD. som Weekend. (det finnes forferdelige norske DVD-utgivelser som er verre en denne for å si det sånn. DVD-en av SIgurd Drakedreper er ekstremt mørk å se på f.eks. Så det så ut som en videotransfer. Men det ligger vel en bedre versjon på filmarkivet nå.)
 25. Vanskelig å velge bare 1, men blir vel Scener ur ett äktenskap av Bergman. Ellers så er jo Persona en klassiker.
 26. Fin anmeldelse av Mørkets Øy! Jeg ga en gang en VHS av "Cellofan - Med Døden Til Følge" (forøvrig den beste tittelen på en film noen gang, kanskje) til noen i gave pakket inn i cellofan. Veldig vittig, ikke sant? OK, kanskje ikke, men sann historie. Hvis ikke Jos finner noe så vet jeg om en som har filmen på rip, Houseman. Så bare send med en PM så kan jeg gi deg e-posten han. Har byttet noen obskure norske filmer med han tidligere.
 1. Load more activity
×
 • Create New...